Community Meetup #6 GreenDeal Circulair Textiel

Featured image

Noteer je 19 april vast in je agenda?
We organiseren dan ‘Community Meetup #6 GreenDeal Circulair Textiel’. We doen dit tijdens het REFLOW eindevent ’s avonds in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Tijdens dit eindevent presenteert Amsterdam de resultaten van de REFLOW-pilot waarin gewerkt is aan verduurzaming en circulair maken van textielgebruik; van de DENIM-deal tot het circulair inkopen van zorgschorten en van de stadsgarderobe tot de stadspasactie voor kledingreparatie. Die avond is een mix van professionals met iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame en circulaire kleding- en textielketen.

Dé plek voor de Green Deal Circulair Textiel community om samen te komen! De plenaire aftrap is om 19:00 uur.

Achtergrondinformatie

De Green Deal Circulair Textiel richt zich op de innovatieve en vernieuwende manieren voor het sluiten van de keten. De GreenDeal is een consortium van bedrijven, overheden en kennisinstellingen die intenties hebben ondertekend voor de transitie naar een circulaire economie. De partners werken aan verschillende initiatieven. De Board pakt hierin een regisserende rol. In 2022 ligt de nadruk op het versterken van het ecosysteem en het fundament voor het uitbouwen en opschalen van circulaire activiteiten. Met de key partners ontwikkelen en implementeren we met netwerk sturing de organisatorische structuur van de GreenDeal, ondersteunen we (nieuwe) regionale consortia rond het recyclen van niet-herbuikbaar textiel en bouwen we aan waardevolle samenwerkingen met vernieuwende en innovatieve partijen die bijdragen aan dezelfde doelen en het ecosysteem.

Lees hier meer.

https://amsterdameconomicboard.com/agenda/community-meetup-6-greendeal-circulair-textiel/

Comments

Topics