Isis Woutersen

Activity

  • 6
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Isis Woutersen, posted

AMdEX: Sensordata delen uit smart buildings

Featured image

Wat is de bezetting van een gebouw gedurende de dag? Hebben mensen voorkeuren voor bepaalde liften? Hoe vol zijn afvalbakken en zeepdispenser?

Door de explosieve toename van sensoren weten we steeds meer over het gebruik van gebouwen en openbare ruimtes. Maar in de meeste gevallen mag niet alle data zonder meer worden gebruikt en zijn sensoren van verschillende eigenaren met specifieke eisen. Dit maakt het delen van data tijdrovend en kostbaar.

De H20 Esports Campus heeft, samen met AMdEX, KPN, iShare en Facility Apps deze catch-22 doorbroken voor het delen van gevoelige data. Zij laten zien dat het mogelijk is om zulke gegevens te delen tussen meerdere partijen en toch grip houden op hun eigen data.

Programma

Op 14 september vertellen zij hier meer over. Het programma:

  • Welke uitdagingen speler er bij het delen van sensordata? – Hayo Schreijer (Dexes) & Dirk Tuip (H20 Esports Campus)
  • Hoe wordt gebruik gemaakt van iShare om deelnemers te identificeren? – Gerard van der Hoeven (iShare)
  • Hoe functioneert de Smart Building data space in de praktijk? – Smart Building Team

Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Ken je collega’s of andere organisaties voor wie dit event ook interessant is? Stuur dit event dan naar hen door. Heb je vragen? Neem dan zeker contact op met Willem.
De toegang tot dit evenement is gratis. Registratie is vereist.

Meer informatie

Met AMdEX ontwikkelen we een digitale notaris. Deze notaris levert contracten aan organisaties die data willen delen. Ook dwingt AMdEX de voorwaarden in deze contracten af. De contracten ondersteunen eenvoudige datatransacties tussen twee organisaties. Maar ook complexe AI-algoritmen, die toegang moeten hebben tot data die op meerdere plekken is opgeslagen.

Ontdek meer over de digitale notaris AMdEX.

Isis Woutersen's picture Meet-up on Sep 14th
Isis Woutersen, posted

Gezocht: Online Marketing Communicatie expert a.i.

Featured image

Help jij bedrijven, onderwijs en overheden om in contact te komen met samenwerkingspartners voor talentontwikkeling in de regio Amsterdam? Heb je succeservaringen met het online activeren van proposities voor talentontwikkeling bij de juiste doelgroepen?

Wie zijn wij?

De mismatch op de arbeidsmarkt, door een kwalitatief en kwantitatief tekort aan de juiste talenten, is een groeiend probleem in de Metropool Amsterdam. Ons initatief TOMAS zorgt voor een structurele oplossing met een matching platform voor talentontwikkeling voor bedrijfsleven, onderwijs en overheden om samenwerkingspartners voor talentontwikkeling te vinden.

Bekijk het matching platform vraaghettomas.nl.

TOMAS geeft eenvoudig overzicht en toegang tot alle talentinitiatieven in de Metropool Amsterdam. Van Haarlem tot Hilversum en van Uitgeest tot Uithoorn. TOMAS staat voor Talent Ontwikkeling, Match & Select. Daarmee koppelen we vraag en aanbod van alle mogelijkheden voor omscholing, bijscholing en talentontwikkeling.

Hierdoor komen de juiste mensen met de juiste skills op de juiste plek. TOMAS is een samenwerking tussen gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam | Digital Society School, Metropoolregio Amsterdam, StartupAmsterdam en Amsterdam Economic Board.

Online Marketing Communicatie expert: de functie

Het initiatief TOMAS is op zoek naar een tijdelijke communicatie expert (zzp’er) met sterke online marketing ervaring. Wij starten graag per direct voor 8-12 uur per week voor een periode van 5 maanden (augustus-december 2022).

Heb jij ervaring met online marketing & communicatie in arbeidsmarkt en onderwijs? Vind jij het een uitdaging om met behulp van campagnes en scherpe content partijen te mobiliseren en ze in contact te brengen met samenwerkingspartners voor talentontwikkeling? Heb je strategisch inzicht, ben je zeer bedreven met social media, SEO, een doener en neem je ook graag het voortouw? Bel ons.

Als Online Marketing Communicatie expert vervul je een belangrijke rol in het aantrekken van relevante doelgroepen, zoals werkgevers in de regio, om ze in contact te brengen met initiatieven voor talentontwikkeling en het promoten van TOMAS, een unieke B2B-tool voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. De focus is op initiatieven voor omscholing en bijscholing van tech en ICT-talent. Met de tool vinden bedrijven hun weg in het aanbod voor talentontwikkeling, zoals opleidingen voor tech-banen of omscholing naar ICT.

Samen met de kwartiermaker en de community manager van TOMAS en communicatie professionals van samenwerkingspartners werk je aan de marketing en communicatie. Jij pakt daarin de lead en maakt helder wie wat doet en wanneer.

Wie ben jij?

  • Je bent een ervaren online marketing communicatie expert, je hebt een visie en kunt inhoud scherp en snel vertalen naar aansprekende communicatie voor diverse doelgroepen;
  • Je bent behendig in het verzamelen en creëren van uitdagende en inspirerende content op maat per doelgroep (video, tekst, beeld);
  • Je hebt ervaring in het doorvertalen van proposities en kpi’s naar een social strategie en campagnes/boodschappen;
  • Je hebt veel ervaring met o.a. Google Analytics & Ads, SEO, SEA, Mailchimp, LinkedIn en WordPress;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met design programma’s;
  • Je hebt ruime aantoonbare ervaring (minimaal 5 jaar) als online marketing communicatieadviseur:
  • Je beweegt je gemakkelijk in een complex speelveld;
  • Je hebt affiniteit met de grote maatschappelijk uitdagingen van deze tijd;
  • Je bent resultaatgericht, een zelfstarter, hands-on, flexibel, creatief, een team player en je hebt lef;
  • Je neemt van nature graag de leiding;
  • Je hebt wo/hbo werk en denkniveau, bijvoorbeeld op het gebied van communicatiewetenschap;
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Wat ga je doen?

  • Je communiceert over het doel en toegevoegde waarde van TOMAS naar relevante doelgroepen via de juiste kanalen;
  • Je trekt relevante doelgroepen naar het platform en events;
  • Je ontwikkelt nieuwswaardige en relevante content en je haalt aansprekende content op in het netwerk;
  • Je ontwikkelt content voor socials, filmpjes, presentaties, nieuwsbrieven en uitnodigingen voor events en draagt actief bij aan de uitrol en het succes van de tool. De ontwikkeling hiervoor kan deels worden uitbesteed bij een vormgever/redacteur en doe je in samenwerking met communicatie professionals werkzaam bij de samenwerkingspartners.

Wat wij bieden

Wij bieden je een aanstelling voor de duur van 5 maanden (augustus – december) voor 1 tot 1,5 dag (ofwel 8-12 uur) per week. Standplaats is Marineterrein Amsterdam (kantoor Amsterdam Economic Board) / Thuiswerken. Uurtarief maximaal 80 euro per uur.

Ben je enthousiast?

Neem contact op met Andrea Joosse via a.joosse@amecboard.com en 06 23 06 38 38.
Wij stellen acquisitie n.a.v. deze vacature niet op prijs.

Wie is Amsterdam Economic Board?

Amsterdam Economic Board is hét netwerk van organisaties met wie je samenwerkt aan innovatie voor de slimme, groene en gezonde Metropool van Morgen. We werken samen met honderden organisaties uit de Metropool Amsterdam. Partijen die bepalend zijn op weg naar een nieuwe economie. Van bedrijven, tot kennis- en onderwijsinstellingen, gemeenten en provincies en maatschappelijke organisaties. Van klein tot groot. De focus is op thema’s die belangrijk zijn voor inwoners van de Metropool: duurzame en gezonde leefomgeving, waardevol werk voor iedereen en verantwoorde inzet van data en technologie. TOMAS is een van de initiatieven waar wij met onze partners aan werken.

Isis Woutersen's picture #DigitalCity
Isis Woutersen, posted

Community Meetup #6 GreenDeal Circulair Textiel

Featured image

Noteer je 19 april vast in je agenda?
We organiseren dan ‘Community Meetup #6 GreenDeal Circulair Textiel’. We doen dit tijdens het REFLOW eindevent ’s avonds in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Tijdens dit eindevent presenteert Amsterdam de resultaten van de REFLOW-pilot waarin gewerkt is aan verduurzaming en circulair maken van textielgebruik; van de DENIM-deal tot het circulair inkopen van zorgschorten en van de stadsgarderobe tot de stadspasactie voor kledingreparatie. Die avond is een mix van professionals met iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame en circulaire kleding- en textielketen.

Dé plek voor de Green Deal Circulair Textiel community om samen te komen! De plenaire aftrap is om 19:00 uur.

Achtergrondinformatie

De Green Deal Circulair Textiel richt zich op de innovatieve en vernieuwende manieren voor het sluiten van de keten. De GreenDeal is een consortium van bedrijven, overheden en kennisinstellingen die intenties hebben ondertekend voor de transitie naar een circulaire economie. De partners werken aan verschillende initiatieven. De Board pakt hierin een regisserende rol. In 2022 ligt de nadruk op het versterken van het ecosysteem en het fundament voor het uitbouwen en opschalen van circulaire activiteiten. Met de key partners ontwikkelen en implementeren we met netwerk sturing de organisatorische structuur van de GreenDeal, ondersteunen we (nieuwe) regionale consortia rond het recyclen van niet-herbuikbaar textiel en bouwen we aan waardevolle samenwerkingen met vernieuwende en innovatieve partijen die bijdragen aan dezelfde doelen en het ecosysteem.

Lees hier meer.

Isis Woutersen's picture Meet-up on Apr 19th
Isis Woutersen, posted

GDZES MRA Meetup #9: Laden op Bedrijventerreinen, hoe pak je dat aan?

Featured image

Goed nieuws: steeds meer bedrijven gaan over op elektrisch rijden. Belangrijk, want alleen zo kom je als leverancier straks in Zaanstad, Haarlem, Almere en Amsterdam de stad nog in!

Ook op bedrijventerreinen zien we steeds meer elektrische bestel- en vrachtwagens rondrijden. In de toekomst zal circa 80% van de laadsessies plaatsvinden op deze bedrijventerreinen.

Hoe zorgen bedrijven samen voor voldoende en slimme laadpunten? Welke kansen liggen er in het zelf opwekken van stroom en het inzetten ervan voor eigen gebruik? Hoe organiseer je je als ondernemers op een bedrijventerrein om dit collectief aan te pakken? Wat is daarbij de rol van parkmanagers? En wat mag je van de overheid verwachten?

Kom op 14 april van 15.30 tot 17.00 uur naar de GDZESMRA Meetup #9: Laden op Bedrijventerreinen, hoe pak je dat aan? Praat onder leiding van Richard Hoving, Lead Mobiliteit van de Amsterdam Economic Board, mee en doe inspiratie op om zelf toe te passen.

Programma

  • Frans van der Beek (SADC) geeft inzicht in de regionale verduurzamingsopgave voor bedrijventerreinen waar realisatie van laadinfrastructuur onderdeel van uitmaakt. 
  • Dertje Meijer (Food Center Amsterdam) vertelt voor welke vragen en welke collectieve opgave het FCA staat om het laden op hun terrein slim te gaan regelen. 
  • Eric Beers (HCNP) laat zien welke kansen er liggen om als logistiek ondernemer zelf aan de slag te gaan en zelf stroom op te wekken voor eigen gebruik. 
  • Robert van den Hoed (NKL Nederland) geeft een preview van de handreiking laadpunten op bedrijventerreinen die in mei uitkomt. 
  • Maarten Linnenkamp (MRA Elektrisch) vertelt hoe zij ondertussen aan de slag zijn en ervaring opdoen met de realisatie van laadinfra en voertuigen op bedrijventerreinen.

Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam) reflecteert op het programma en wijst je de weg naar verdere versnelling.

Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om met elkaar en de sprekers in gesprek te gaan. Dat kan ook informeel tijdens het netwerkmoment na afloop van het programma.

Achtergrondinformatie

De Green Deal ZES MRA draait vooral om samenwerking en kennis delen tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Deelnemers aan de Green Deal ZES MRA testen niet alleen nieuwe praktische logistieke oplossingen, maar ook combinaties van nieuwe technologieën, publiek-private samenwerking en aangepaste regelgeving. De Amsterdam Economic Board stimuleert samenwerking en kennisdeling, agendeert actuele onderwerpen en geeft een podium aan relevante oplossingen. En activeert partijen om vooral mee te tekenen en daarmee een belangrijke te leveren aan de toekomst van de Metropool Amsterdam! Lees hier meer.

Isis Woutersen's picture Meet-up on Apr 14th
Isis Woutersen, posted

Green Deal Fiets: werk maken van fietsen

Featured image

Hoe stimuleer je het fietsgebruik van medewerkers? Wat zijn de voordelen dat meer medewerkers gaan fietsen? Welke mogelijkheden zijn er om een fietsregeling aan te bieden? Welke voorbeelden bij andere organisaties zijn er?

Tijdens deze online inspiratiesessie van de Green Deal Fiets | arbeidsvoorwaarden ontdek je in een uur de positieve effecten van het vaker overschakelen naar de fiets voor werknemers en voor de organisatie. Daarnaast krijg je inzicht in de mogelijkheden om de fiets als vervoersmiddel te introduceren, wat er nodig is om werknemers gebruik te laten maken van fiets arbeidsvoorwaarden en concrete voorbeelden bij andere organisaties waar de fiets al gemeengoed is.

Alle deelnemers aan deze sessie kunnen in overleg aanspraak maken op een probeer e-bike(s) voor medewerkers. Ook kan er een beroep gedaan worden op een gratis mobiliteitsconsult door Breikers. Reden genoeg dus om aanwezig te zijn.

Programma ‘Werk maken van fietsen’

  • Welkom en introductie Green Deal Fiets door Richard Hoving, lead Mobiliteit Amsterdam Economic Board
  • Wat is ervoor nodig om een fietsregeling aan medewerkers aan te bieden? Rein Aarts, directeur Breikers
  • Wat zijn de effecten van een fietsplan voor werknemers? En hoe implementeer ik een fietsplan binnen 2 weken. Mark Danhof, Manager Lease a Bike
  • De fiets van de zaak in de praktijk, een bekend bedrijf aan het woord dat recentelijk een fietsplan heeft geïntroduceerd

Voor wie

Deze sessie is voor directeuren, HR managers, compensation & benefits specialisten, CSR en sustainability managers en/of mobiliteits experts.

Achtergrondinformatie

De Amsterdam Economic Board is initiatiefnemer, net als het MRA Bureau, de Vervoerregio en BYCS. Samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen staan wij op de pedalen om meer bewoners en bedrijven te laten kiezen voor de fiets als vervoersmiddel.

De Green Deal Fiets is een convenant dat is ondertekend door 40+ organisaties in de Metropool Amsterdam. Het doel is om de positie van toonaangevende fietsregio te versterken en tot 2025 tienduizenden nieuwe mensen te bewegen om voor de fiets te kiezen. We richten ons op vier onderwerpen: fietsservicepunten | arbeidsvoorwaarden | jongeren op de fiets | kennisbundeling.

Lees hier meer informatie over de Green Deal Fiets en bekijk het gesprek met Marja Ruigrok, wethouder gemeente Haarlemmermeer over de Green Deal Fiets.

Isis Woutersen's picture Online event on Mar 31st
Isis Woutersen, posted

Nieuw boek: Building a Circular Future

Featured image

Building a Circular Future is het tweede boek van Boardlid Jacqueline Cramer. Hiermee wil zij changemakers over de hele wereld helpen bij het opbouwen van een circulaire economie.

Het Engelstalige boek Building a Circular Future biedt inzicht in de overeenkomsten en verschillen in het wereldwijd besturen van de circulaire economie. Voor deze transitie moeten alle betrokken partners (bedrijven, overheden, niet-gouvernementele organisaties) bereid zijn om mee te werken, anders kan deze verandering niet worden doorgevoerd.

Urgentie

Onze bestaande consumptie- en productiepatronen zijn niet houdbaar. We verbruiken jaarlijks meer dan de aarde kan leveren. In 1970 had de bevolking het equivalent van één aarde nodig; tegenwoordig hebben wij ongeveer 1,75 aarde nodig.

Om deze problemen op te lossen moeten we afstappen van deze lineaire economie en overschakelen naar een circulaire economie. En hoewel het aantal circulaire initiatieven de laatste tijd wereldwijd toeneemt, bevindt de implementatie ervan zich nog in de beginfase. Voor deze transitie moeten alle betrokken partners (bedrijven, overheden, niet-gouvernementele organisaties) bereid zijn om mee te werken, anders kan deze verandering niet worden doorgevoerd.

Internationale interviews

Bij het schrijven van het boek heeft Cramer veel informatie gehaald uit twintig levendige interviews, waarbij de geïnterviewden vrijuit spraken over de problemen die zij tegenkomen bij het besturen van circulaire economieën en hoe deze problemen verklaard kunnen worden.

Het boek is in samenwerking met Holland Circulair Hotspot ontwikkeld en is het vervolg op het boek How Network Governance Powers the Circular Economy. Dit boek – gebaseerd op Nederlandse ervaringen – heeft Amsterdam Economic Board in 2020 uitgegeven. Hierin laat Cramer zien hoe netwerksturing de circulaire economie kan versnellen. Ook in 2022 is daaraan onverminderd behoefte, bijvoorbeeld bij ketentransities.

Isis Woutersen's picture #CircularCity