De Circulaire Stad #48: Circulair werkt

Featured image

Knapt de stedelijke arbeidsmarkt op van een niet-lineaire economie? Met wethouder duurzaamheid Marieke van Doorninck.
Reduce, reuse, recycle. De principes van circulariteit betekenen alles voor een groene, duurzame toekomst. Maar de mogelijkheden reiken verder: ook de arbeidsmarkt kan opknappen in de circulaire economie. Deze economie is niet alleen armer in grondstoffen, maar ook arbeidsintensiever. Wat betekent dat voor het werkende bestaan? En hoe kunnen we de potentie voor arbeid benutten?
Nu zijn de belastingen op grondstoffen laag, en op arbeid torenhoog. Schreeuwt de circulaire economie om een radicale belastinghervorming? Welke kansen biedt de circulaire economie voor het bedrijfsleven en de Nederlandse arbeidsmarkt? Deze avond onderzoeken we deze vragen. Hoog tijd voor een brede benadering van de economie van de toekomst.

Met in dit programma onder anderen

Marieke van Doorninck | Wethouder ruimtelijke ordening, grondzaken, duurzaamheid, klimaat en energie in Amsterdam
Sabine Biesheuvel | Co-founder en Managing Director bij BlueCity
Peter Gersen | Ex'tax
Suzanne Kröger | Lid Tweede Kamer GroenLinks
Harald Tepper | Senior Director Circulaire Economie bij Philips
Wouter Buijze | Oprichter Bundles
Wethouder duurzaamheid van Amsterdam Marieke van Doorninck spreekt over haar ambities op het gebied van de circulaire economie. Wat betekent volgens haar de omslag naar een nieuwe economie voor werken in Amsterdam?
GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger; wat moet de nationale overheid doen om de circulaire economie echt aan te jagen en de potentie voor arbeid te benutten?
Peter Gersen van Ex’Tax lobbyt internationaal voor een omslag van loonbelasting naar grondstoffenbelasting, volgens hen noodzaak voor het slagen van de circulaire economie.
Co-founder en directeur van het Rotterdamse BlueCity, Sabine Biesheuvel, zal vertellen waar circulaire ondernemers tegenaan lopen. Hoe ziet zij een écht circulaire toekomst en wat kan de overheid daarin betekenen?
Harald Tepper is senior directeur Circulaire Economie bij Philips. Philips, van oudsher een familiebedrijf, maakt tegenwoordig refurbished medische apparaten, en stofzuigers van gerecycled plastic. Wat betekent dat voor werken bij Philips?
Oprichter van Bundles, Wouter Buijze, verhuurt wasmachines volgens het principe ‘product as a service’. Hoe werken we in een economie waarin bezit heeft plaatsgemaakt voor lease?

https://dezwijger.nl/programma/circulair-werkt

Comments

Topics