De Energieboot @Springtij Forum

Featured image

De Energieboot 2016 – Exploring and Transforming Energy De Energieboot is een 4-daags programma op Terschelling waarin young professionals hun visie delen en samenwerken aan nieuwe oplossingsrichtingen voor de energietransitie. In 2014 vond de eerste editie plaats. De thema's van dit jaar:Resource Efficiency Smart SolutionsDe achterkant van het gelijk Waarom? Wij geloven dat jonge mensen met hun nieuwe manier van denken en doen de energietransitie in Nederland kunnen versnellen; enerzijds omdat ze met vernieuwende oplossingen kunnen komen die de status quo uitdagen en anderzijds omdat ze de toekomstige beslissers zijn van Nederland. Deze doelgroep van jonge mensen heeft een sleutelrol in een slimmere en duurzamere energievoorziening in Nederland. Wat? Met een zeilboot zeilen we van Harlingen naar Terschelling, waar we voor anker gaan. V...

De Energieboot 2016 – Exploring and Transforming Energy

De Energieboot is een 4-daags programma op Terschelling waarin young professionals hun visie delen en samenwerken aan nieuwe oplossingsrichtingen voor de energietransitie. In 2014 vond de eerste editie plaats. De thema's van dit jaar:

  1. Resource Efficiency
  2. Smart Solutions
  3. De achterkant van het gelijk

Waarom?

Wij geloven dat jonge mensen met hun nieuwe manier van denken en doen de energietransitie in Nederland kunnen versnellen; enerzijds omdat ze met vernieuwende oplossingen kunnen komen die de status quo uitdagen en anderzijds omdat ze de toekomstige beslissers zijn van Nederland. Deze doelgroep van jonge mensen heeft een sleutelrol in een slimmere en duurzamere energievoorziening in Nederland.

Wat?

Met een zeilboot zeilen we van Harlingen naar Terschelling, waar we voor anker gaan. Vier dagen lang werken we op de boot aan een nieuwe visie en oplossingen voor de energietransitie en persoonlijk leiderschap op speciaal gereserveerde locaties op het eiland; de loods, de scheepvaart school, en zelfs op het strand!Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Met wie?

Wij nodigen talentvolle jonge professionals uit, afkomstig van diverse sectoren (energie, mobiliteit, IT, bouw), maar ook ondernemers, architecten, creatives en onderzoekers. Iedereen die gepassioneerd is over de energietransitie en hier als professional aan wil bouwen; de kracht zit in de variatie van bright minds! In teams van 5-8 deelnemers gaan we aan de slag.

De ambitie!

Meer concrete denkrichtingen, vernieuwende oplossingen en een persoonlijk verhaal over hun eigen rol in de energietransitie.

Waar?

Op het leukste duurzame forum van Nederland: Springtij! Tijdens de dagen volgen we diverse onderdelen van het reguliere Springtij Forum en is er genoeg interactie met bezoekers van het forum, dit zorgt voor kruisbestuiving en toetsing van de ideeën bij bezoekers. Bovendien benutten we aanwezige expertise en het netwerk.

Wanneer?

4-daags programma:

Vertrek: donderdag 22 september 08.30 uur uit Harlingen

Terug: zondag 24 september om 16.00 uur in Harlingen

www.energieboot2016.nl

Comments

Topics