Groenste Dag van Noord

Featured image

Op zondag 6 oktober is het weer tijd voor de Groenste Dag van Noord. Tussen 10-19 uur zetten groene initiatieven, ondernemers én kunstenaars door heel Noord de deuren open, zijn er workshops en wandelingen en ontmoet je elkaar tijdens de pitch ’n drinks van 17-19 uur bij de Verbroederij.

Groenste favorieten
In aanloop naar de Groenste Dag van Noord is er een fotowedstrijd op zoek naar groene lievelingsplekken in Noord. Wat is jouw favoriete groenste plek? Is het de bocht in het Noord-Hollands kanaal of een fijn stukje Vliegenbos? Of is het juist een plek waar de toekomst van duurzaam bouwen en high-tech energie opwekken zichtbaar wordt? Of is het de kringloopwinkel om de hoek? De mooiste, leukste, meest onverwachte inzendingen komen op de Groenste Kaart van Noord: een unieke set ansichtkaarten met ‘groetjes uit Noord’!

Groenste Dag

Op zondag 6 oktober komen de kaarten uit, tijdens de derde Groenste Dag van Noord. We stippelden een -voorlopig- groenste route voor je uit.

NoordOogst: 10-12 uur: masseren buitengewone varkens met stadsboer Johan.
Zonneplein: 11-12:30: groenste wandeling met Ton van Historisch Archief Tuindorp Oostzaan en, gelijktijdig, de Cleanup run met Denise en Audrey van VitaminD. Ook op het plein: groenste lunch bij Lokaal Spaanders.
Gewoonboot: 12-14 uur: Climate Drawdown: de grote klimaatoplossingen workshop met Sven en workshop drijvende mini-plantjes met Judith.
Buiksloterham: 13-15 uur: doe-het-zelf groen (bomen planten!) op de plek van het toekomstig high-tech grondstoffenstation van Waternet (Distelweg 90) waar ‘geel en zwart rioolwater’ gescheiden gaan worden, 14 uur: keukentafelgesprek met groene zelfbouwer Nathalie in de ‘Roestbak aan de Klap’.
Ceuvel: 14-16 uur: rondleiding in high-tech groen met Esther.
Noorderpark: 15-17 uur: bomenroute met Gert van IVN natuureducatie en schoffelles met Elien.
Kerstbomenbos: 16- 18 uur: soep met Nancy en samen met Onkruidenier Laura langs de voortuin van Noord.
Verbroederij: 17-19 uur: pitch ’n drinks met alle groene denkers en doeners in Noord, presentatie groenste kaart(en) en -niet te missen- spectaculaire afsluiting met Maestro Richard!

Achtergrond: van/voor Noord
Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij groen en bij duurzaamheid. Ook In Amsterdam-Noord. Juist omdat lokale samenwerking en ontmoeting het verschil maakt, zijn een aantal geleden ondernemende Noorderlingen de kennisexpeditie de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord gestart. De duurzame 100 van Noord is één groot netwerk dat uitgaat van de kracht van het kleine voor de ontwikkeling van het nieuwe, vooral op het gebied van duurzaamheid. Noorderlingen – zelfstandigen, ondernemers, supporters die eraan werken om van onderop Amsterdam-Noord nog mooier en groener te maken. Ieder op zijn eigen gebied. Samen organiseren zij voor de derde keer deze ‘Groenste Dag van Noord’. Woon of werk je in Noord? Kom langs en doe mee!

Meer info
Foto’s kun je de hele maand september nog insturen, via deze link lees je hoe. Meedoen aan de Groenste Dag kan door losse onderdelen te bezoeken of de hele dag mee te fietsen. Het programma wordt dagelijks uitgebreid. De meest actuele versie, inclusief locaties, vind je op ook op deze site. Belangstellenden die willen helpen of op de valreep willen meedoen zijn welkom. Mailen kan via groenstedag@wnkl.net.

Partners
Stroop & Proost, Liever Hier en Buitengewone varkens loven prijzen uit voor foto’s van de meest verrassende en/of ontroerende groene lievelingsplekken in Noord. Lokale fotografen Ruud Gort en Linda Jenkin vormen de jury. De Groenste Dag van Noord is een initiatief van de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord in samenwerking met Stichting WNKL. Zie ook www.duurzame100vannoord.nl

Meer info: Nathalie van Loon, T 0627123811

Fotocredits: Ruud Gort. Groenste Dag 2018, Stadswandeling Tuindorp Oostzaan

RG-18-10-14-0426.jpg (261.16 kB) https://wnkl.net/

Comments

Topics