Living Mobility

Featured image

Gebiedsontwikkeling en mobiliteit in één congres. Een dag vol inspiratie, met een krachtige line up van meer dan 50 (inter)nationale sprekers, voorbeelden uit binnen- en buitenland, workshops, panels, debatten en inspiratie. En vooral ook elkaar ontmoeten! Vastgoed en mobiliteit komen niet allen samen op het podium, maar ontmoeten elkaar ook in de zaal.

De opgave: steden laten groeien: hoe doen we dat duurzaam en met behoud van mobiliteit voor inwoners?
Tijdens het congres Living Mobility, georganiseerd door Ananda Groag i.s.m. Rebel Group en Pakhuis de Zwijger zetten we onze tanden in dé opgave voor Nederland voor het komende decennium: er voor zorgen dat de steden kunnen groeien, we de Parijse duurzaamheidsdoelstellingen halen én mensen zich kunnen blijven verplaatsen. Een behoorlijke uitdaging. Maar nodig. Want er komen steeds meer mensen in de steden bij en het wordt daardoor te vol: dringen in het OV, de wegen slibben dicht en de huizenmarkt zit op slot. De vergrijzing zorgt daarbij voor een veranderende samenstelling van de bevolking, met andere behoeften aan huisvesting en mobiliteit.

Om de bevolkingsgroei in de grote steden aan te kunnen, moeten er voor 2030 één miljoen nieuwe woningen bijkomen. Ter illustratie; dat is grofweg twee keer het huidig aantal woningen in Amsterdam. Mobiliteit speelt een belangrijke rol in deze opgave en simpelweg uitbreiden van spoor en weg is niet langer voldoende effectief en efficiënt. Heel praktisch: zonder slimmer gebruik van bestaande mogelijkheden, zonder nieuwe oplossingen, of mobiliteitsconcepten, kunnen al die woningen niet eens worden gerealiseerd en blijven de klimaatdoelen buiten bereik. Er is een andere manier van plannen nodig. Gebiedsontwikkeling biedt bij uitstek de ruimte om met een frisse blik naar de toekomst te kijken, integraal, innovatief en inclusief.

Living Mobility is een congres waarbij mobiliteit en gebiedsontwikkeling met elkaar verbonden worden en dat op lokaal, landelijk én internationaal niveau inspiratie én concrete handvatten biedt (stedenbouwkundig, verkeerskundig, bekostiging, besluitvormend). Bouwen en bewegen; mobiliteit, niet als onderwerp op zichzelf, maar als pijler van een gezonde stad en geoliede stad. Een congres waarbij we gaan verkennen hoe mobiliteit in de toekomst onderdeel wordt van wonen. Van visie tot praktische aanpak in de ontwikkeling én initiatie van totaalconcepten, van organisatie tot de exploitatie en implementatie. Doe en denk mee op 16 april 2019 in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.

https://www.living-mobility.com/

Comments

Topics