Ananda Groag

Activity

  • 4
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 1
    Comments
Ananda Groag, mobility expert , posted

Oproep aan alle mobiliteitsvrouwen!

Diverse perspectieven op mobiliteit zijn hard nodig om samen tot goede toekomstbestendige oplossingen te komen. Vind je ook dat een congres programmering met een all-male line-up wel heel 2018 is? Samen worden we beter zichtbaar en vindbaar. Doe je mee? Er staan al 86 vrouwen te schitteren in onze 'wall of fame' en er zijn 108 vakvruowen onderdeel van onze LinkedIn groep. Meld je aan bij het [W]heels Netwerk!

En de mannen? Wordt ambassadeur, fan, spread the word, volg @wheelsnetwerk op Twitter, activeer je vrouwelijke netwerk en weiger vooral te spreken als er geen diversiteit aan sprekers is.

Ananda Groag's picture #Mobility
Ananda Groag, mobility expert , posted

Living Mobility

Featured image

Gebiedsontwikkeling en mobiliteit in één congres. Een dag vol inspiratie, met een krachtige line up van meer dan 50 (inter)nationale sprekers, voorbeelden uit binnen- en buitenland, workshops, panels, debatten en inspiratie. En vooral ook elkaar ontmoeten! Vastgoed en mobiliteit komen niet allen samen op het podium, maar ontmoeten elkaar ook in de zaal.

De opgave: steden laten groeien: hoe doen we dat duurzaam en met behoud van mobiliteit voor inwoners?
Tijdens het congres Living Mobility, georganiseerd door Ananda Groag i.s.m. Rebel Group en Pakhuis de Zwijger zetten we onze tanden in dé opgave voor Nederland voor het komende decennium: er voor zorgen dat de steden kunnen groeien, we de Parijse duurzaamheidsdoelstellingen halen én mensen zich kunnen blijven verplaatsen. Een behoorlijke uitdaging. Maar nodig. Want er komen steeds meer mensen in de steden bij en het wordt daardoor te vol: dringen in het OV, de wegen slibben dicht en de huizenmarkt zit op slot. De vergrijzing zorgt daarbij voor een veranderende samenstelling van de bevolking, met andere behoeften aan huisvesting en mobiliteit.

Om de bevolkingsgroei in de grote steden aan te kunnen, moeten er voor 2030 één miljoen nieuwe woningen bijkomen. Ter illustratie; dat is grofweg twee keer het huidig aantal woningen in Amsterdam. Mobiliteit speelt een belangrijke rol in deze opgave en simpelweg uitbreiden van spoor en weg is niet langer voldoende effectief en efficiënt. Heel praktisch: zonder slimmer gebruik van bestaande mogelijkheden, zonder nieuwe oplossingen, of mobiliteitsconcepten, kunnen al die woningen niet eens worden gerealiseerd en blijven de klimaatdoelen buiten bereik. Er is een andere manier van plannen nodig. Gebiedsontwikkeling biedt bij uitstek de ruimte om met een frisse blik naar de toekomst te kijken, integraal, innovatief en inclusief.

Living Mobility is een congres waarbij mobiliteit en gebiedsontwikkeling met elkaar verbonden worden en dat op lokaal, landelijk én internationaal niveau inspiratie én concrete handvatten biedt (stedenbouwkundig, verkeerskundig, bekostiging, besluitvormend). Bouwen en bewegen; mobiliteit, niet als onderwerp op zichzelf, maar als pijler van een gezonde stad en geoliede stad. Een congres waarbij we gaan verkennen hoe mobiliteit in de toekomst onderdeel wordt van wonen. Van visie tot praktische aanpak in de ontwikkeling én initiatie van totaalconcepten, van organisatie tot de exploitatie en implementatie. Doe en denk mee op 16 april 2019 in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.

Ananda Groag's picture Event on Apr 16th
Ananda Groag, mobility expert , posted

Wocomoco; international congress on sharing mobility

Featured image

Het congres op gebied van deelmobiliteit.

Wat kun je verwachten?

Ontmoet de crème de la crème van (inter)nationale platformen in auto-, rit, -fiets, -scooter en meer delen zoals Bird, Greenwheels, Felyx, Amber, Uber, Ioki, Mobike, GreenMobility, Mobility Carsharing, Mywheels, Hely, Toogethr, Juuve, Carvelo2go, Publibike, idosh, Biro, Cargoroo en meer.

Er zijn spannende OEM's of OV partijen zoals Lynk & Co, MOIA (VW), BMWi, Riese&Muller, Transdev en Switch van Hanover Hochbahn. Ook de wetenschap komt aan het woord, met onder andere Karel Martens over vervoersarmoede en iemand van de Uni in Sheffield over Blockchain en andere tech ontwikkelingen.

Beleidsmakers zoals de DG Mobiliteit van IenW, programmadirecteur Mobiliteit en Gebieden, de wethouder van Rotterdam komen ook, internationale branche verenigingen zoals CoMoUk, Bundesverband Carsharing en autodelen.net zijn aanwezig. Ook tech partijen als PTV, Invers en Ridecell delen hun inzichten.

Luister en praat mee over MaaS, wonen & deelmobiliteit, elektrisch, zelfrijdend en delen, beleid, gedragsverandering, bezettingsgraad en stel de brutale vraag die je altijd al wilde vragen aan Uber in een 'boxing ring', maar check vooral het programma! https://www.wocomoco.org/assets/docs/Infomaterialien_Kongress_2018/wocomoco_2018_vs02.pdf

Ananda Groag's picture Event from Nov 6th to Nov 7th
Ananda Groag, mobility expert , posted

Help to realise 'Living Mobility' ; where mobility meets real-estate

There is a huge opportunity to build differently in new urban development projects. We can take a different approach on how we organise mobility and make a link between the mobility- and the energy transition in order to move faster. Living Mobility is a conference bringing together real estate, mobility and energy in order to define a roadmap together. How can we integrate mobility in building projects? What cases do we know and what can we learn from them? What is the role of parking requirements in building and how is this changing globally? Which role does the car play in energy grids? How do policy makers, project developers, mobility providers work together?

Aim is to organise this conference in september 2018, in Amsterdam (or Utrecht). We are looking for more sponsors who can help to realise the event and who have a relevant link with the topic in order to also contribute to a solid program. Are you a into designing or building, energy or mobility? Jump on board! http://www.living-mobility.com

Ananda Groag's picture #Mobility