MozFest 2022: Hét internationale tech event over het belang van transparante algoritmes.

Featured image

Na een succesvolle online editie in 2021 vindt het internationale virtuele tech-event MozFest dit jaar van 7 tot 11 maart plaats. Duizenden deelnemers van over de hele wereld werken dan samen aan één missie: een eerlijker, transparanter, vrij en inclusief internet en betrouwbare AI.

Het complete festivalprogramma omvat meer dan 350 sessies. Thema’s als privacy, betrouwbare AI en digitale rechten vormen de belangrijkste peilers van het festival. Het gezamenlijke festivaldoel is om de status quo te doorbreken en de online wereld opnieuw vorm te geven. In aanloop naar het festival vinden verschillende Fringe-events voor de MozFest-community plaats. Ook na MozFest is het mogelijk om deel te nemen aan nieuwe Fringe-sessies en bestaande festival-sessies terug te kijken (tot 25 juni). Het fysieke event MozFest house in Amsterdam is vanwege corona geannuleerd.

Over MozFest

MozFest wordt gehost door de Mozilla Foundation. De Mozilla Foundation is een organisatie zonder winstoogmerk die als taak heeft ondersteuning en sturing te geven aan het open source project Mozilla. Kernwaarden van de Mozilla Foundation zijn openheid en inclusiviteit. Met als doel samen zorgen dat het internet een publieke hulpbron blijft, open en toegankelijk voor iedereen. Jaarlijks brengt Mozilla het Internet Health Report uit. Dit onderzoek geeft een jaarlijkse update over o.a. de veiligheid,inclusiviteit en publieke toegankelijkheid van het internet. Het Internet Health Report is open source en komt tot stand op basis van onderzoek van experts over de hele wereld. Tijdens MozFest 2022 worden delen van de Internet Health Report-podcast gedeeld. Het volledige onderzoek komt uit in april.

Alle activiteiten

Comments

Topics