Open source hardware project

Featured image

LET OP: NIEUWE DATUM 10 MAART 2020

DatacenterWorks en CloudWorks organiseren op dinsdag 3 december 2019 een speciaal event dat geheel in het teken staat van open source-hardware en de kansen die dit u als IT-manager, floormanager of datacentermanager biedt. Dit event zal plaatsvinden bij maincubes B.V. te Schiphol-Rijk.

De markt
Nadat open source eerst al de softwaremarkt wist te veroveren (denk aan Linux, OpenStack enz) zien we nu langzaam maar zeker iets vergelijkbaars gebeuren in de hardware-markt. Datacenters waren tot voor kort aangewezen op hardware-producten die volledig op het principe van vendor lock-in zijn gebaseerd. Onder invloed van de hyperscalers (Facebook, Google, Microsoft enz) zien we nu een omgekeerde situatie ontstaan: het datacenter bepaalt welke hardware-producten hij wil hebben en vraagt de industrie deze voor hem te bouwen.

Wie doet wat?
Steeds meer manufacturers stappen in deze nieuwe markt. Maar wie doet nu precies wat? Hebben we het hier enkel over het Open Compute Project (OCP)? Of over meer open source-projecten (hint: ja!). Tijdens dit event meer informatie hierover en krijgt u tevens antwoorden op uw vragen.

- Green IT Amsterdam houdt zich al geruime bezig met projecten op het gebied van energiebesparing en het verkleinen van de ‘environmental footprint’ van datacenters en IT-afdelingen. Open source hardware kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Daarom verzorgt Julie Chenadec van Green IT Amsterdam tijdens het Open Source Hardware event dat op 3 december in Amsterdam plaatsvindt een presentatie over de rol die open source hardware kan spelen bij het verkleinen van de impact van datacenters op milieu en omgeving.

In haar presentatie gaat zij onder andere in op het Europese Cedaci-project waaraan Green IT Amsterdam deelneemt.

Ook laat zij zien hoe open source hardware een van de opties is voor datacenters en IT-afdelingen die hun ‘environmental footprint’ verder willen terugdringen.

Interesse om deze presentatie bij te wonen? Kijk hier voor meer informatie.
> https://opensourcehardware.datacenterworks.nl/110219

https://opensourcehardware.datacenterworks.nl/110219

Comments

Topics