SHARE Meets (livestream): Smart City

Featured image

Nederland staat voor een groot aantal actuele vraagstukken op gebied van werk, mobiliteit, veiligheid, milieu, energietransitie en duurzaamheid. De vraagstukken hebben met elkaar gemeen dat hun oplossing de betrokkenheid van meerdere partijen vereist. Smart City-projecten zijn een manier om de samenwerking op gang te brengen, daarover gaat SHARE Meets op 24 maart van 15.00 tot 16.15 uur.

Wat is een Smart City? Wat zijn kansen? Welke organisaties zijn hiermee bezig? Hoe kun je aanhaken? Gespreksleider dit keer is Jeanet van Antwerpen (CEO SADC) en Marja Ruigrok (wethouder gemeente Haarlemmermeer). Zij gaan in gesprek met de sprekers en er is interactie via de chat met de gasten.

Amsterdam Smart City
Innovatieplatform Metropoolregio Amsterdam verkent samen met verschillende partners en sociale innovatieprojecten om tot een toekomstbestendige Metropoolregio te komen.Leonie van den Beuken, programmadirecteur Amsterdam Smart City vertelt dat met nieuwe vormen van samenwerking en een andere manier van kijken, innovatieve oplossingen worden gevonden voor grootstedelijke vraagstukken met en voor de bewoners van de stad. Een stad die aangenaam is, duurzaam, bruist en waar je makkelijk van A naar B komt.Waar je elkaar ontmoet, cultuur beleeft, woont, speelt en werkt. ”Welke voorbeelden zijn er in Metropoolregio Amsterdam, in Nederland? En internationaal?

Energiedistributie
Schneider Electric (energiebeheerssystemen) met een vestiging in Hoofddorp wordt uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld.De focus ligt op Duurzaamheid, Connectivity en Innovatie. Wat is de duurzaamheidsstrategie van Schneider Electric van deze Franse multinational met wereldwijd ruim 135.000 werknemers? Welke slimme oplossingen zijn er ten aanzien van een energiedistributienetwerk zonder broeikasgassen? Welk perspectief en innovatieve ontwikkelingen zijn er? Gert Pater, Business Developer Smart Building, geeft een antwoord op.

Verbetering binnenklimaat
Het binnenklimaat in kantoren, scholen, dorpshuizen en sportzalen kan veel beter. Studies laten zien dat een matig binnenklimaat procenten productiviteit kost en het ziekteverzuim verhoogt. Tegelijkertijd heeft de gebouwde omgeving een verduurzamingsuitdaging. Hoe kan het binnenklimaat worden verduurzaamd en de kosten worden verlaagd? Een snelle en kosteneffectieve manier is door de installaties aan te laten sturen door de Hero Balancer. Een computer stuurt de installaties in een gebouw 24 uur per dag aan onder andere op basis van de weersvoorspelling, het gebruikspatroon en het binnenklimaat. Welke succesvolle voorbeelden er zijn vertelt Stefan Kloosterboer, CCO Hero Balancer en winnaar van de SHARE Award 2020.

Vraag en aanbod koppelen
Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam legt via twintig accountmanagers de verbinding tussen werkgevers met onder- en overcapaciteit in de regio. Jasperina Grootveld vertelt: “Veel werkgevers hebben nu te weinig werk voor hun personeel.Daardoor zitten meer mensen zonder baan. Er zijn ook werkgevers die juist nu medewerkers zoeken. We verbinden werkgevers die werknemers van werk naar werk willen helpen en we creëren samen oplossingen. Zo dragen we eraan bij dat mensen hun baan en salaris behouden, zich waardevol blijven voelen en de economie zo goed als het kan doordraait. ”Hoe kunnen organisaties hier aanhaken?

Kijk op www.sharehaarlemmermeer.nl

https://m7.mailplus.nl/wpSfImxhL7zj-1205-370421-803691-xWJy358TBERMeuE

Comments

Topics