Slotbijeenkomst 'Wat mensen beweegt'

Featured image

Hoe kan je door slimme interventies en storytelling helpen om duurzaam reisgedrag te bevorderen? De afgelopen maanden werkte NEMO Kennislink samen met lectoraat Creative Media for Social Change van de Hogeschool voor Amsterdam aan het project ‘Wat mensen beweegt’, en we willen dit graag met u op een bijzondere manier afsluiten.

In het project ‘Wat mensen beweegt’ richten we ons op het ArenAgebied, waar tijdens evenementen een piekbelasting kan ontstaan van zo’n 100 duizend tot 150 duizend mensen, die het gebied rond dezelfde tijd in en uit willen. ‘Operatie stofwolk’, zoals consultant Mobility en Environment bij de JohanCruijff ArenA Maurits van Hövell dat typeert. Naast de belasting voor het milieu, levert dat vertraging op voor de evenementenbezoekers, en overlast voor bewoners en mensen die in het gebied werken. Natuurlijk is dit een technische en infrastructurele uitdaging, maar het gedrag van de reiziger speelt eveneens een grote rol. Hoe bereik je die bezoeker? Hoe spreek je hem aan? En hoe spreekt hij jou aan? Hoe kom je meer te weten over zijn belevingswereld? In ‘Wat mensen beweegt’ gebruiken we interventies uit de creatieve industrie én journalistieke storytelling om daar meer grip op te krijgen.

Dat levert bijzondere verhalen, innovatieve ideeën én mooie visuals op. Nu is het tijd om de bezoeker ook zelf weer aan het woord te laten. In samenwerking met VU-onderzoeker en theatermaker Frank Kupper én theatermaker Bartelijn Ouweltjes gaan we de verhalen van bezoekers met u delen, door middel van improvisatietheater. Improvisatietheater is een mooie manier om emoties, dilemma’s en persoonlijke waarden uit te lichten, goed te beluisteren en misschien nog eens te hernemen. Zo leren we de bezoekers goed kennen – wat weer te vertalen is naar beleid en communicatie.

We doen dit op een bijzondere locatie, namelijk de Panoramazaal in NEMO Science Museum. En wel op 8 september, vanaf 14.30. Na afloop is er tijd voor een borrel.

We heten u van harte welkom.

In dit project werken we nauw samen met Johan Cruijff Arena, AFAS Live, Ziggo Dome , Platform Smart Mobility Amsterdam, ZO Bereikbaar, het Amsterdam Smart City netwerk, CTO Gemeente Amsterdam.

Schrijf je in

Comments

Topics