Smart Humanity 2018 - KNVI jaarcongres

Featured image

De samenleving transformeert door digitale technologie en daarmee verandert de rol en de plaats van de mensheid. Maar de visies verschillen. De een verwacht dat robots en algoritmes de wereld overnemen, de ander ziet een prachtige samensmelting van mens en cybernetica, terwijl weer anderen de mensheid via ICT de vervuilde aarde zien terugbrengen naar een biologisch juiste balans. Hoe het ook zij, de mens staat centraal in onze informatiemaatschappij en behoort centraal te blijven staan; ook bij alle huidige en toekomstige veranderingen. De KNVI heeft het begrip ‘Informatieprofessional 3.0’ en de ‘Digitale transformatie’ neergezet en uitgewerkt in diverse beleidsplannen en publicaties.

De dag wordt gevuld met korte en lange lezingen, debatten, actieve sessies, buitenactiviteiten etc. aan de hand van 5 inhoudelijke thema’s:

• Smart GLAM (Galleries, Libraries, Archives, Musea)
• Smart Me & Ethiek
• Smart Mobility
• Smart Industries
• Smart Cities
Ook zullen diverse wetenschappelijke onderwerpen worden opgenomen in het programma.

Op de bovenste verdieping van het Eye Filmmuseum zal tijdens Smart Humanity, op 13 december 2018, een 24 uur durende hackathon plaatsvinden. Je kunt als team of als individu inschrijven in een van de divisies passend bij je niveau. Ook zijn er masterclasses waar je de basis kunt leren en daarna meteen in de praktijk mag brengen met een echte ‘capture the flag’. Lukt het jouw team om meer punten te scoren dan de andere teams? Schrijf je snel in en mis geen seconde van dit event!

Bekijk de brochure hier: https://issuu.com/knvi/docs/knvi_brochure_digitaal_01

https://smarthumanity2018.knvi.nl/

Comments

Topics