UP! Talkshow: Technologie – Wordt de robot mijn redding?

Featured image

Wordt de robot jouw redding? Ja, dat zou zo maar kunnen. We krijgen een kijkje in de wondere wereld van technologie. Over robots, technische snufjes in je huis en je huisarts online.

Met o.a. Neelie Kroes, Geja Langerveld (Active & Assisted Living ZonMw) en Frederieke en Jan Jacobs van het online platform SmartHealth.nl

Of je nu wil of niet, technologie gaat een steeds grotere rol in ons leven spelen. Neelie Kroes weet dat als geen ander en geeft een call to action. We laten talloze voorbeelden zien, want er is veel te ontdekken. Technologie in huis om het risico op vallen te verminderen, bio technologie om je lichaam te versterken en huis-, tuin- en keukentechnologie om je leven aangenamer en wellicht gezonder te maken. Uiteraard belichten we ook andere kant van de zaak: wat doet technologie met ons als mens en met onze relaties?

Bij UP! hebben we elke maand één van de kandidaten van The Voice Senior live on stage! Deze avond treedt Marjolein Gabel op.

Presentatie door Hadassah de Boer

Over UP!
Een nieuwe kijk op ouder worden

UP! gelooft in persoonlijke groei, tot de laatste snik. Blijf bewegen, blijf groeien, blijf je verbazen, tot het stopt.

Door middel van events (talkshows, festivals en thematische gesprekken in de wijk) wil UP! ouderen op een persoonlijke, realistische manier met elkaar in gesprek brengen over belangrijke en zingevende thema’s die ertoe doen als je ouder wordt, zoals rouw, spijt en intimiteit.

Verlies
Als je ouder wordt is verlies onlosmakelijk met je leven verbonden. Verlies van werk, van gezondheid en van je dierbaren. Hoe beter je dit onder ogen kan zien, hoe veerkrachtiger je in het leven staat en er kan zijn voor jezelf en anderen. Eenzaamheid kan je maar beter voorkomen.

Inspiratie
Ouder worden we allemaal, elke dag weer. Toch roept het woord ‘oud’ vaak heftige reacties op. Je haast je immers vaak om te benoemen hoe jong je je voelt. Wij van UP! denken dat elke leeftijd waarde heeft.

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden, een frisse blik, ruimte voor scherpe randjes en veel moois. Elke UP! talkshow heeft een eigen invalshoek. Bekende en onbekende gasten vertellen hoe zij het avontuur van ‘ouder worden’ aanpakken. UP! toont initiatieven in de stad en er is altijd een flinke portie cultuur.

www.upinnederland.nl

https://denieuweliefde.com/programma/up-talkshow-robot/

2 Comments

Nancy Zikken's picture
Nancy Zikken

@yvonneroos leuk voor jou?

Topics