Waag Open: handwerk x elektronica

Featured image

De voertaal tijdens dit evenement is Nederlands
Heb je altijd al eens willen ervaren hoe een sensor werkt? Of hoe je een actie omzet in een reactie? Kom dan naar Waag Open en leer hoe je met verschillende textiel-technieken zachte, aaibare sensoren kan maken. 
E-textiles bieden de mogelijkheid om aanrakingen, knijpbewegingen of spanning om te zetten in data. Door met stroomgeleidende garens elektronische componenten te maken (bijvoorbeeld door te borduren of te breien), kun je vervolgens fantastische dingen aansturen zoals geluid, licht en beweging. Tijdens deze Waag Open editie focussen we op geluid: aan het eind van de avond gaan we de zelfgemaakte sensoren gelijk testen, en sluiten we af met een muzikale jamsessie…
Ontwerper & maker Michelle Vossen en soldeer- & hardware-expert en tevens oprichter van Acid Solder Club Veerle Pennock bieden je een toegankelijke instap in de wereld van elektronica. Ze hebben zichzelf de uitdaging gesteld om elektronica tastbaar en zichtbaar maken: textiel leent zich hier uitstekend voor! 
In deze workshop leer je verschillende textieltechnieken die je daarna zelfstandig kunt toepassen om je eigen zachte sensoren te maken.
NB: geschikt voor alle niveaus en achtergronden!

Programma

19.15 - 19.30 uur Inloop
19:30 - 19:45 uur Welkom en introductie
19:45 - 20:00 uur Uitleg e-textile, elektronica en modulaire synth
20:00 - 21:30 uur Zelf twee sensoren maken: 1 digitaal, 1 analoog
21:30 - 22:00 uur Afsluiten met een 'jamsessie' + drankje

Waag Open

Elke eerste donderdagavond van de maand opent Waag haar deuren! Kom langs om te discussiëren en te doen. Want we gaan niet alleen in discussie over maatschappelijke thema's en de toekomst - je leert daarnaast ook altijd iets praktisch.
Iets dat je altijd al hebt willen uitproberen, zoals de 3D-printer in het FabLab, of juist iets dat je nooit had verwacht, zoals uitpluizen hoe DNA in elkaar zit in ons biotech-lab. Waag Open vindt plaats in (een van) de maakplaatsen op de eerste en tweede verdieping van het historische Waaggebouw op de Nieuwmarkt.

Toegankelijkheid

Omdat het Waag-gebouw een beschermd monumentaal pand is, is het helaas niet voorzien van een lift. Dit evenement vindt plaats in de Makersguild op de eerste verdieping van het Waag-gebouw. 
Mocht je krap bij kas zitten en wel graag aan dit evenement willen deelnemen, neem dan contact op met tanja [@] waag [punt] org. 

https://waag.org/nl/event/waag-open-handwerk-x-elektronica/

Comments

Topics