Almeerse basisschool De Verwondering meest duurzame project van Nederland!

Featured image

Ecologische basisschool De Verwondering in Almere Hout heeft de Gouden Kikker gewonnen: de prijs voor het meest duurzame project van Nederland.

De jury van de Duurzaam Bouwen Awards vindt De Verwondering een inspirerend voorbeeld van duurzaam maatschappelijk vastgoed op zeer hoog niveau én in de breedste zin van het woord. Niet alleen door de keuze van natuurlijke materialen, systemen en bouwmethoden, maar ook door de ontwerpfilosofie. Het natuurinclusieve schoolplein is een ecosysteem op zich, met nestgelegenheden voor vogels en insecten, lokale flora en een kleine baai. De leerlingen zien zelf hoe hun school is gebouwd, welke materialen zijn toegepast en hoe het van energie wordt voorzien.

Met dit alles, is het project niet alleen een inspiratie voor de leerlingen én medewerkers van de school, maar ook voor de rest van Nederland!

Esther 't Hoen, jurylid en projectleider circulaire bouweconomie van het ministerie van BZK, mocht de award aan de architect, Daan Bruggink van ORGA architect overhandigen. “De samenwerking tussen de Gemeente Almere en Stichting Prisma Almere, de opdrachtgevers en Paula van Kuijk, de directrice van de school en de installateur, heeft geleid tot dit resultaat.”

We zijn trots op het project en uiteraard op de samenwerking tussen de verschillende partijen wat heeft geleid tot een prachtig resultaat. Mooi dat dit, mede dankzij de Gouden Kikker van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards, nationaal de aandacht krijgt. De awards worden mede mogelijk gemaakt door abcnova, Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd.

Verder hebben meegewerkt aan De Verwondering: Bladgroen, Van Norel bouwgroep, Lüning Ingenieurs in houtconstructies, Nieman Groep, TDS Engineering, Projectum Inrichten B.V., GoedGeplant en uiteraard iedereen bij De Verwondering!

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6820632938577715200

Comments

Topics