Every two weeks the City of Amsterdam publishes a monitor on urban measures to deal with COVID-19. Different issues are discussed, depending on the questions we receive from within the municipal organisation. It is aimed at giving a general overview of urban measures worldwide and of other information relevant for cities. It also has an overview of EU measures and of different relevant sources. Please find the 9th version of the monitor attached.
For more information about the measures in Amsterdam, please refer to this website. Earlier versions of the monitor are available through this weblink.
For any suggestions, please mail to internationaloffice@amsterdam.nl. Please refer to the same e-mail address if you would like to subscribe to this mailing.
Want to receive updates like this in your inbox?
Get notified about new updates, opportunities or events that match your interests.
Maybe you will also like these updates
Top dag – Trots op projecten dag in Breda

Op 14 september gaan we naar Breda om een verder vervolg te geven aan de Nederlands-Vlaamse samenwerking tijdens de Trots op projectendag. Een festival voor de slimme stad dat je niet wilt missen!
Wil je weten waar je collega’s in Nederland en Vlaanderen mee bezig zijn? Op dit festival gaan we van elkaar leren, werken en doen. Je gaat naar huis met een hoofd vol goede ideeën en een binnenzak vol interessante visitekaartjes. We gaan met elkaar vervolgafspraken maken om met elkaar om samen de volgende stap te zetten om slimme, duurzame, democratische steden te bouwen.
Dat doen we voor Vlaanderen en Nederland samen. In totaal wonen hier 24 miljoen mensen in een van de dichtsbebouwde delen van de wereld. De opgaven in het fysiek en sociaal domein in het gebied zijn vergelijkbaar, de oplossingsroutes zijn soms op een inspirerende manier verschillend. De manier waarop digitalisering wordt ingezet ook. En dat biedt kansen om van elkaar te leren en samen te werken.
Die kansen zijn er omdat we buurlanden zijn, maar ook omdat we allebei zijn van de EU en daar zowel inhoudelijk als zakelijk kansen liggen die we kunnen benutten. Bijvoorbeeld door samen te werken in Europese projecten. Dat doen we in Breda, de stad die gelegen op de grens van Nederland en Vlaanderen, de bruggenbouwer kan zijn tussen deze twee markten.
Meld je nu aan voor de Trots op projecten dag!
Meld je aan als deelnemer | Meld je aan als (pitch)presentator
<strong>Datum en tijd:</strong> 14 september 2023 van 10.00 uur – 17.00 uur.
Locatie: STRND, Slingerweg 76, 4814 AZ Breda.
Voor vragen en/of opmerkingen mail naar zoe@future-city.nl.
How to live with global warming larger then 3 degrees C

In my previous post (in Dutch) I summarized the main conclusions of the IPCC's Final Report: The probability that the world will have warmed by more than three degrees by 2100 is much greater than that we hold it at 1 1/2 degrees Celsius. In this post I will discuss the consequences of this for the world, whether there is still a way out and what the consequences are for Dutch policy.
BewustwordingsModel Smart City

Hoe slim is de ideale leefomgeving wat jou betreft, nu en in de toekomst? Wat betekent dat voor o.a. je strategie, diensten en technologie?
Vanuit phbm voegen we graag een gereedschap toe aan jouw Toolbox voor Smart City-vraagstukken. Eén waarbij we het voorstellings- en inlevingsvermogen activeren en welzijn centraal staat: het BewustwordingsModel. Dit model maakt de positie en wensen van jou en de ander expliciet en voorkomt dat er ruis ontstaat over het niveau van ‘slimheid’ in de leefomgeving. Door de toelichting van de passende organisatie, samenwerking, strategie e.d. bij de niveaus ontstaat een scherp beeld van wat het gekozen niveau betekent voor het individu, de organisatie of zelfs de samenleving als geheel. Eén van de centrale vragen bij het model is: hoe ‘smart’ wil je zijn en waar zit de optimale balans tussen mens en technologie?
Eerste gepubliceerde versie is tot stand gekomen samen met partners in de City Deal (‘Een slimme stad, zo doe je dat’). Het laat op vijf niveaus zien in welke mate een organisatie of bedrijf slim is. Eén van de doelen hiervan is om te bepalen of opdrachtgever en opdrachtnemer dezelfde taal spreken. Vanuit phbm zijn we doorgegaan op het model en hebben onder andere ethiek en mobiliteit als pijlers toegevoegd.
Het model is openbaar inzichtelijk, phbm begeleidt graag in het proces om samenwerkingspartners gezamenlijk bewuster te maken op welk niveau ze staan (gebruikmakend van het model) en met welke ontwikkelingen je rekening kan houden in het vraagstuk wat op tafel ligt (op vlak van organisatie, diensten of ethiek bijvoorbeeld).