Intentieovereenkomst slimme mobiliteit ondertekend

Op 10 maart hebben de gemeente Almere, de provincie Flevoland de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een intentieovereenkomst ondertekend op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit.

De komende jaren worden meer dan 100.000 woningen gebouwd in de provincie Flevoland. Daardoor zal er een groeiende mobiliteitsbehoefte ontstaan èn een toenemende druk op de toch al schaarse ruimte en de kwaliteit van de leefomgeving. Om steden leefbaar, duurzaam en bereikbaar te houden, voldoet de traditionele kijk op mobiliteit niet meer. Een meer integrale benadering, waarbij het totaal aan opgaven in een gebied wordt bekeken, is nodig.

Daarom sluiten Rijk en regio vandaag een intentieovereenkomst, waarin zij afspreken om gezamenlijk slimmere en duurzamere oplossingen voor mobiliteit grootschalig te gaan organiseren.De partijen gaan samen uitwerken hoe een passend en duurzaam aanbod aan vervoersmogelijkheden het beste kan worden vormgegeven.

En hoe mensen kunnen worden gestimuleerd om slimmere mobiliteitskeuzes te maken: meer gebruik van het deelaanbod, optimaliseren van het ruimtegebruik en andere duurzame alternatieven. Omdat een aanzienlijk deel van de woningbouwopgave in Almere zal worden gerealiseerd, is Almere de logische initiatiefnemer voor deze intentieovereenkomst.

De komst van de Floriade naar Almere in 2022 biedt een ideale gelegenheid om een combinatie van verschillende slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen aan een groot publiek aan te bieden.

Voor de invulling van de in overeenkomst uitgesproken intenties is door de gemeente Almere een kwartiermaker aangesteld, die zal starten met het opstellen van een programmaplan waarin de intenties worden uitgewerkt.

Lees hier het volledige persbericht.

https://www.youtube.com/watch?v=lrwNt7Q50D8

Comments

Topics