Scale up @ EV Experience op het Zandvoortse Circuit!

Featured image

Samen met Provincie Noord-Holland, Provincie Flevoland, Gemeente Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam zoeken we naar werkbare en innovatieve oplossingen om bezoekersstromen te beïnvloeden en drukte op hotspots te voorkomen. Overheden binnen de Metropoolregio Amsterdam kunnen de oplossingen straks zelf inkopen, dus de hele regio profiteert hiervan.

De twee consortia die het onderzoek doen, testen hun oplossingen op twee drukke plekken in de regio. De eerste proef in Zandvoort is afgerond en de resultaten worden vrijdag gepresenteerd tijdens het EV Experience - Circuit Zandvoort. Later dit jaar is de Kalverstraat in Amsterdam aan de beurt.

Waar is de zomer gebleven dit jaar?
Dit hebben we ons vaak afgevraagd in de laatste maanden tijdens de testen in Zandvoort…niet alleen wij maar waarschijnlijk iedereen in Nederland.

Na alle voorbereidingen stonden we klaar om te testen maar de echt drukke dagen bleven helaas uit. Natuurlijk was er de F1 waar duizenden mensen naartoe kwamen, maar toen hebben we niet getest omdat we juist “incidentele drukte” willen takkelen zonder tickets. Waar we dus niet weten van te voren hoeveel mensen er komen.

Maar we hebben geluk gehad en in september alsnog de kans gekregen om tijdens de mooie dagen de oplossingen te testen!

Voor de bezoekers van Zandvoort betekende dit: dat we niet alleen de drukte hebben voorspeld op basis van verschillende soorten data bronnen. Maar vervolgens hen ook geïnformeerd hebben over de drukte en wat hun handelingsperspectief is.

Voor de gemeente Zandvoort betekende dit: dat het verkeersmanagement team ingelicht werd wanneer en waar het precies druk zou kunnen worden. En hebben we de gemeente ook direct de oplossing geboden hoe de drukte mogelijk voorkomen kon worden.

Ben je benieuwd naar de resultaten van de test? Kom dan naar de EV Experience op het Circuit van Zandvoort! Op vrijdag 24 september van 15.-16.00 presenteren we in een openbare sessie de resultaten van de test. De presentatie wordt gegeven in de Holland Casino Lounge door de twee consortia en natuurlijk is er een aansluitende borrel.

Voor de EV Experience heb je een ticket nodig: https://evexperience.nl/

Wil je meer weten over Scale up | Bezoekersstromen? Kijk dan op de website https://smartmobilitymra.nl/scale-up/ of schrijf ons een email scaleup@amsterdam.nl

https://smartmobilitymra.nl/scale-up/

Comments

Topics