Seenons wint de Circular Innovation Award 

Featured image

Seenons heeft een duidelijke missie: mensen samenbrengen voor een wereld zonder restafval. Hoe ze dat doen? Ze hebben een platform ontwikkeld waar restafvalstromen van bedrijven aan circulaire verwerkers worden gekoppeld en vervolgens worden omgezet om tot nieuwe producten. Deze missie is nu beloond met een internationale prijs: The Circular Innovation Award!

Na meerdere rondes was het tijd voor een laatste pitch door een van de founders van Seenons, Joost Kamermans. Een paar highlights van de pitch waren:

  • Seenons matcht jouw overbodige grondstoffen aan producenten die hier iets moois van kunnen maken
  • We faciliteren fijnmazige inzameling door samen te werken met verschillende logistieke partijen
  • We werken samen met zoveel mogelijk lokale verwerkers die hier nuttige producten van maken
  • In het meest ideale geval kopen de ontdoeners deze circulaire producten weer terug, zodat de cirkel rond is
  • Daarnaast maken we dit gehele proces steeds transparanter
  • Zijn nu primair in de randstad actief, maar zullen snel gaan uitbreiden in Nederland en daarbuiten

Terwijl wij groeien neemt de afvalberg af

In de afgelopen maanden zijn we uitgebreid naar meerdere steden. De fijnmazige inzameling in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven is operationeel. De software is een stuk verder ontwikkeld; met enkele klikken zijn bedrijven van hun restafval af. Het aantal partners op het gebied van inzameling en verwerking stijgt hard....en we hebben recent een investering opgehaald om onze technologie verder te ontwikkelen en meer circulaire reststromen te onderzoeken.

Op zoek naar ondernemingsverenigingen en gemeenten

We willen alle bedrijven die afval produceren bereiken. Mochten ze lid zijn van een ondernemersvereniging, dan is dat helemaal super. Zo kunnen we samen meer bereiken. Maar iedereen is welkom.. Op dit moment focussen wij ons - naast de traditionele reststromen - op de randstedelijke gebieden voor de stromen koffiedrab en sinaasappelschillen. Daarvoor komen wij ook graag met gemeenten in contact om gezamenlijk de inzameling op te pakken.

Restafval wordt zeep of orangecello

We vinden al onze circulaire verwerkers waste heroes, dus we hebben geen favoriet product. Al is Kusala wel een fantastisch voorbeeld van een verwerker die ‘over-de-datum’ olijfolie verwerkt tot mooie zepen. En Dik&Schil wordt veelvuldig gebruikt op de vrijdagmiddagborrel bij Seenons op kantoor.

De prijs is erkenning van onze visie over hoe je de wereld restafvalvrij kunt krijgen en dat we daarmee in stedelijk gebied ook nog een logistiek probleem oplossen. Ook biedt het ons de mogelijkheid om versneld op te schalen buiten Nederland. We kunnen samen met partijen al gaan kijken naar oplossingen en mogelijkheden. Alleen samen bereiken wij een wereld zonder restafvalvrij en daar hebben we iedereen hard bij nodig!
Lees meer over de projecten van Seenons.

Note van ASC: Heb je input of tips voor voor Seenons? Laat ze achter in de comments.

More info

Comments

Topics