Op 31 oktober organiseren FAN en TKI Urban Energy de tweede fysieke netwerkbijeenkomst van de Smart Energy Community, in het testlab van ElaadNL, Arnhem, met als onderwerp:
Domotica en Home Energy Management Systems in de praktijk
Eindgebruikers aan het woord
Hoe weerbarstig is de praktijk? Sommige eindgebruikers zijn zelf al aan de slag gegaan met domotica om hun energiegebruik slim aan te sturen. Wij laten drie van deze enthousiastelingen aan het woord: Jan Kerdel, Michiel Damoiseaux & Harm van den Brink. Wat zijn hun ervaringen? Waar liepen ze tegenaan?
Setting the scene: HEMS & Domotica
Jasmijn Kleij van TKI Urban Energy gaat in op de vraag of Domotica ook kansen op voor slim energiemanagement biedt, of dat het nu nog vooral een oplossing voor de enthousiaste knutselaars.
Praktische lessen uit Belgie
Giovanni Oorthuizen van Xemex zal een presentatie geven over de nieuwe wet- en regelgeving in België, hoe zij daarop inspelen met energiediensten, en hun ervaringen met eindgebruikers.
En verder
* Paneldiscussie over Domotica, energiemanagement en de rol van de eindgebruiker
* Speeddaten & netwerken
Aanmelden
https://www.aanmelder.nl/smartenergyday/subscribe
Volledige programma ochtendsessie:
https://www.aanmelder.nl/smartenergyday/wiki/924116/ochtendprogramma
Volledige programma middagsessie: 'Smart Energy Day 2.0', georganiseerd door TKI Urban Energy, Dutch Power, Connectr, RVO en ElaadNL
https://www.aanmelder.nl/smartenergyday/part_program
Want to receive updates like this in your inbox?
Get notified about new updates, opportunities or events that match your interests.
Maybe you will also like these updates
𝗛𝗼𝘄 𝗰𝗮𝗻 𝗖𝗦𝗥𝗗 𝗯𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗮𝘂𝗻𝗰𝗵𝗽𝗮𝗱 for 𝘆𝗼𝘂𝗿 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗮𝗶𝗻𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝘆 𝗷𝗼𝘂𝗿𝗻𝗲𝘆?
A systems approach is key.
Climate transition plans that lack a systemic perspective can unintentionally shift risks, disrupt supply chains, harm human rights, or even contribute to biodiversity loss. For example, switching to a low-carbon product that requires three times more land may address your carbon goals, but jeopardize your biodiversity targets.
Without considering these interdependencies, your climate strategy may become inefficient and require reworking as new issues arise.
𝗧𝗵𝗲 𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗺𝗶𝗰 𝘀𝗰𝗲𝗻𝗮𝗿𝗶𝗼👇
By addressing root causes and considering the ripple effects of climate decision-making in other areas, a systems lens ensures your plan goes beyond regulatory box-ticking.
Together, we can co-create effective action plans with your stakeholders and develop customized decision-making frameworks, accounting for material impacts on climate, nature, and people across your operations and value chain.
How? Learn how our Systemic Transition Suite can unlock your business’s full potential ⬇️
#BeyondCompliance #climatetransition #sustainabilityreporting #CSRD #ESG #circulareconomy
Uitnodiging ontbijtsessie Rechtvaardige Energietransitie
Op donderdag 7 november organiseert ImpactCityImpactCity wederom een van de belangrijkste Europese impactevenementen in onze eigen stad Den Haag. Dit jaar staat energietransitie als één van de vijf thema’s centraal tijdens ImpactFest. Als partner van ImpactCity organiseren wij, samen met de number 5 foundationnumber 5 foundation, een ontbijtsessie als officieel side event van ImpactFest, over dit thema. De sessie is toegankelijk voor iedereen, of je nu wel of geen kaartje hebt voor ImpactFest, omdat wij geloven dat door het samenbrengen van mensen uit verschillende hoeken van de samenleving er (meer) rechtvaardige oplossingen ontstaan.
In de energietransitie ligt de focus vaak bij technische oplossingen om de overstap te maken van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Zonne-energie, windenergie, waterkracht: het zijn belangrijke innovaties, maar de energietransitie is breder dan dat. We zien een enorme ambitie van beleidsmakers en bedrijven om de energietransitie te versnellen. Maar ook een groeiende kloof tussen die ambities en de ervaringen van mensen die geen of beperkte toegang hebben tot deze ontwikkelingen. Dé inwoner bestaat niet, maar bij hen komen wel alle thema's samen en dat biedt de kansen voor versnelling. Om bruggen te bouwen is het belangrijk om te begrijpen wat er in de praktijk speelt, wat de achterliggende oorzaken zijn en waar kansen liggen. Alleen samen kunnen we werken aan een rechtvaardige energietransitie.
De number 5 foundation bracht hierover in 2023 de publicatie Onzichtbare bruggen: kansen voor een (meer) rechtvaardige energietransitie. De eerste kans die hierin naar voren kwam was: creëer structureel ruimte voor dialoog. Om hieraan bij te dragen brengen we op 7 november een diverse groep gamechangers samen – mensen zoals jij, die vanuit verschillende achtergronden en sectoren willen bijdragen aan een rechtvaardige energietransitie. Of je nu actief bent in het bedrijfsleven, de wetenschap, de overheid, een NGO of persoonlijke ervaring hebt met dit thema: jouw perspectief is van grote waarde.
We trappen de ochtend af met inspirerende verhalen van gamechangers uit de praktijk: zoals Sabrina en Marianne van de Verbindingskamer met wie onze collega Kelly samenwerkte aan de gebiedsaanpak aardgasvrij in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken om maatschappelijke koppelkansen in de energietransitie te creëren. Daarna verkennen en delen we ervaringen en dilemma's rondom wat het betekent om een gamechanger te zijn in deze transitie.
Het doel van de sessie is dan ook de dialoog zelf: het ontdekken van waardevolle, onverwachte inzichten die jou verder kunnen brengen in deze transitie. Want: in de huidige maatschappelijke en ecologische transities hebben we leiders nodig die durven te denken en doen vanuit nieuwsgierigheid, compassie en moed! Die buiten bestaande conventies denken, en nieuwe spelregels creëren die het collectief dienen.
Meld je aan via deze link en begin je dag met een inspirerend gesprek, inclusief een gratis ontbijt!
Datum: 7 november 2024
Tijd: 08.30 – 10.30
Locatie: Apollo 14 – Saturnusstraat 14
We kijken ernaar uit je te verwelkomen!
Netwerkbijeenkomst Positief Energie District in de Tolhuistuin
5 jaar Amsterdam Innovatie Atelier
In Buiksloterham ontwikkelt ATELIER een wijk die meer energie opwekt dan zij verbruikt en worden slimme energietoepassingen in de praktijk gebracht.
Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een energiegemeenschap, welke mogelijkheden en structuren er nodig zijn voor het actief delen van energie, hoe kunnen batterijen ingezet kunnen worden om netcongestie tegen te gaan, en hoe kan het concept data commons bijdragen aan een duurzame wijkontwikkeling?
In deze bijeenkomst blikken we terug op onze gezamenlijke resultaten en bespreken we de toekomstplannen in samenwerking met het kennisnetwerk Amsterdam InChange.
De dag wordt geopend door de Amsterdamse wethouder Dirk de Jager en georganiseerd door TNO in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam, AMS Institute, Waag Futurelab en gemeente Amsterdam.
Ben jij actief in het veld? Dan ben je van harte welkom en horen we graag jouw reflectie tijdens de kennissessies die zich richten op lokale energiesystemen, energiegemeenschappen, financiering en data delen.
Meld je voor 13 november aan!
Wanneer: 21 november 2024
Waar: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam
Ga naar de aanmeldpagina voor meer informatie over het programma en de sessies.
Het Amsterdam Innovatie Atelier is onderdeel van het Smart City EU-project ATELIER