Future of Mobility Hackathon in Riga Letland georganiseerd door de Nederlandse Ambassade

Featured image

In 2018 had de Nederlandse Ambassade in Riga (LV) de eer om het staatsbezoek van Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander aan Letland te organiseren. Als vervolg op het staatsbezoek organiseert de Nederlandse Ambassade in Letland een hackathon getiteld: “The Future of Mobility – Get Connected! Smart Mobility and Sustainable Logistics” op 19-21 februari 2019 in Riga. Het evenement zal de economische relatie tussen Nederland en Letland bevorderen en kansen bieden voor innovatie, alsook de startups aantrekken van de sectoren transport, logistiek en mobiliteit.

Gedurende 48 uur zal 100 tal deelnemers (in teams bestaande uit minimaal 3 en maximaal 5 personen) uit het bedrijfsleven en de publieke sector aan duurzame en innovatieve oplossingen werken. De vier thema’s zijn Altertnative Mobility, Navigation and Innovative Use of Traffic Data, Smart Urban Logistics, Mobility as a Service. Ze zullen dit doen aan de hand van Nederlandse en Letse challenges, gebruikmakend van databases uit beide landen. Onze partners voor dit evenement zijn hackathon orhanisatoren Garage48 en de Letse grootste telecommunicatiebedrijf Latvijas Mobilais Telefons (LMT). De hackathon zal plaatsvinden in het hoofdkwartier van LMT. Tegelijktijdig vindt het drukbezochte regionale start up tech evenement TechChill plaats, en de winnaars zullen de prijzen op het TechChill-podium in ontvangst nemen.

Als organisator is de ambassade op zoek naar bedrijven die geïnteresseerd zijn in sponsoring en participatie. Het sponsoren van dit evenement biedt uw bedrijf de uitgelezen kans om met experts uit beide landen te werken aan innovatieve en vooruitstrevende oplossingen op het gebied van Smart Mobility en Sustainable Logistics. Als sponsor kunt u bovendien eigen challenge aandragen gerelateerd aan de hoofd thema’s. De ambassade verwelkomt Nederlandse deelnemers uit zowel het bedrijfsleven, start-ups, de academische wereld en de publieke sector. Deelname aan het evenement is gratis voor Nederlandse deelnemers (u ontvangt een 100% kortingscode).

Voor meer informatie kunt u terecht bij Indra Freiberga, de Senior Economic Officer. @: indra.freiberga@minbuza.nl
T: 00371 29434242

Informatie: https://www.facebook.com/events/309420533243833
Aanmelden via: https://www.eventbrite.com/e/garage48-future-of-mobility-tickets-53135503722


Comments

Topics