E-bike als oplossing voor onderhoud A10 West

Featured image

Vanaf 24 juli starten de werkzaamheden aan de A10 West, wat automobilisten hinder op gaat leveren. De FietsCoalitie, een samenwerking van verschillende bedrijven en overheden, heeft hier een oplossing voor bedacht. Met hun ‘A10 West dicht? Ga toch fietsen!’ zomeractie kunnen automobilisten een e-bike winnen voor de duur van de werkzaamheden aan de A10 West om zo de afstand tussen huis en het werk op een andere wijze, comfortabel af te leggen. Op deze manier wil De FietsCoalitie ook het fietsgebruik in de regio Zaanstad en Amsterdam stimuleren.

Maak kans op een e-bike voor zes weken!

De werkzaamheden door Rijkswaterstaat aan de A10 West bij Amsterdam beslaan een periode van zes weken. De eerste drie weken is de Noord-Zuid richting afgesloten en de overige drie weken de richting van Zuid naar Noord. Het verkeer zal omgeleid worden met alle hinder van dien. Om automobilisten een goed alternatief te bieden heeft De FietsCoalitie de campagne ‘A10 West dicht? Ga toch fietsen!’ opgezet.

In samenwerking met deelfiets bedrijf Urbee verloten zij 60 e-bikes voor de zes weken waarin de werkzaamheden plaatsvinden (10 fietsen per week). Daarnaast maken 10 personen kans op een Stromer, een high speed pedelec, die wordt geleverd door QicQ. De periode van de werkzaamheden valt voor de automobilisten precies in de zomervakantie, waardoor zij de gelegenheid krijgen om de e-bike ook in de vakantie te proberen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor deze e-bike zomeractie op:

www.fietscoalitiesmartcity.nl/a10westdicht.

E-bike als alternatief voor de auto

Niet alleen wordt fietsen met een e-bike een stuk comfortabeler, ook zijn langere afstanden relatief snel (20 t/m 40 kilometer per uur) en gemakkelijker af te leggen. Daarnaast is de e-bike efficiënter dan een auto in de stad. De e-bike biedt een prima alternatief voor de auto bij woon-werk afstanden van wel 20 tot 40 kilometer. Daarnaast is de e-bike beter voor het milieu, de gezondheid en levert het een bijdrage aan het reduceren van files. De regio heeft een zeer goed fietsnetwerk wat fietsen hier nog aangenamer maakt.

“Naast dat wij automobilisten met deze actie een comfortabel alternatief bieden, is dit natuurlijk een uitgelezen kans om het fietsgebruik te stimuleren. Het verloten van een e-bike in plaats van een gewone fiets zal hierbij helpen. Het is immers prettiger fietsen met het gevoel de wind in de rug te hebben, dan er tegenin te moeten trappen. Je legt daardoor sneller en gemakkelijker grotere afstanden af, ook dus van en naar je werk.” aldus Helma Schenkeveld, partner in de FietsCoalitie.

Over De Fietscoalitie

De FietsCoalitie is een samenwerkingsverband tussen een aantal private partijen, de gemeenten Amsterdam en Zaanstad en diverse ondernemersverenigingen. De FietsCoalitie heeft als doel om vertraging tussen woon-werkritten te verminderen, bereikbaarheid van de regio te verbeteren en de lucht schoon te houden. Dit doen zij door, in samenwerking met lokale partijen en overheden, campagnes op te zetten die het fietsgebruik stimuleren.

Deze acties hebben met name betrekking op mensen die dagelijks voor het werk in of door het gebied Westpoort, Sloterdijk, Amsterdam-Noord en Zaanstad reizen. De FietsCoalitie wordt ondersteund door het programma Beter Benutten Metropoolregio Amsterdam. Binnen dit programma nemen het bedrijfsleven, het Rijk en regionale en lokale overheden tot 2018 ruim 30 maatregelen om de reistijd op de drukste knelpunten in de spits met 10 procent te verbeteren. Kijk voor meer informatie op: www.fietscoalitiesmartcity.nl.


1 Comment

Susanne Balm's picture
Susanne Balm

Is de actie ook voor chauffeurs van bestelbusjes die goederen/diensten leveren en hier mogelijk een e-cargobike voor kunnen inzetten?

Topics