Urban Nature Amsterdam

Featured image

#UrbanNatureAmsterdam, de eerste papieren groene en blauwe kaart van de stad.

Amsterdam is veel meer dan een verzameling straten, gebouwen, cultuur en economische activiteit. Het doel van deze stadskaart is om te laten zien dat we leven temidden van parken, (binnen)tuinen, plantsoenen, natuurspeeltuinen, groene daken, meren, grachten, rivieren, polders en bossen. Een uniek groen en blauw stadslandschap dat we ongemerkt delen met meer dan 10.000 soorten flora en fauna.

What is the goal of the project?

Er wonen nu ruim 862.000 mensen in Amsterdam. In 2040 zijn dat er 1.000.000. Deze verwachte toename vergt veel van de bestaande infrastructuur die enorm onder druk staat. Hoe behouden we een goede balans tussen de gewenste groei en welzijn? En respecteren we tegelijkertijd de kwaliteit van de stedelijke natuur om ons heen? We kunnen in een veerkrachtige stad leven die de natuur als inspiratiebron gebruikt.Wij -inwoners, beleidsmakers, projectontwikkelaars, financiers en het bedrijfsleven - kunnen samen bouwen aan een stad die groener en gezonder zal zijn.

What is the result of the project?

Deze unieke kaart is een ode aan de stad waar we allemaal van houden. Of je hier nou woont, werkt, studeert of op bezoek bent, #UrbanNatureAmsterdam biedt een nieuw perspectief op Amsterdam. De stedelijke natuur begint bij je voordeur. We nodigen je graag uit om door deze prachtige stad te lopen; ontdek de verassend groene en blauwe plekken in de stad en ervaar hoe het Amsterdamse groen is verbonden met het rijke landschap er om heen. Raak geïnspireerd en ga op avontuur!

Who initiated the project and which organizations are involved?

Bijna 150 particulieren, initiatieven, instellingen en bedrijven hebben #UrbanNatureAmsterdam gesteund. We hadden het niet gered zonder de medewerking van onze drie partners: Gemeente Amsterdam, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Recreatie Noord-Holland.

https://www.urbannature.amsterdam/info

Comments

Topics