Oplossing voor first en last mile
Check the video footage from 1974:
English
Nederlands
Oplossing voor first en last mile
English
Nederlands
Witkar brengt je op plaatsen waar het openbaar vervoer niet rijdt, de zogenaamde first mile en last mile. Witkar is een systeem van deelvoertuigen. Witkar rijdt op veilige stads- snelheid en is geschikt voor individueel vervoer.
Het voertuig heeft geen wachttijden en is daarmee op de korte afstand toch snel. Witkar heeft een netwerksysteem, geen stelsel van lijnen. De gebruiker rijdt rechtstreeks naar de hub van bestemming en hoeft dus niet over te stappen. Doordat het individueel is, is het geschikt voor gebieden met weinig vervoer. Het OV en Witkar vullen elkaar dus perfect aan.
Witkar heeft een trapgenerator waarmee je de snelheid van de elektromotor aangeeft. De overkapping kun je zelf openen en sluiten.
In een Witkar-hub is ruimte voor meerdere deelvervoermiddelen zoals OV-fiets, Felyx of Biro. Witkarren gebruiken 25% van de ruimte die auto’s innemen.
Witkar is in 1974 gestart op initiatief van Luud Schimmelpennink.
Een prototype van de nieuwe Witkar wordt op dit moment ontwikkeld.
Get notified about new updates, opportunities or events that match your interests.
CommuniCity's third Open Call is now launched! 🚀
We are pleased to launch the final CommuniCity Open Call round. There will be over 60 pilots running across Europe, focusing on digital inclusion and wellbeing for marginalized communities. 7 challenges are focused on citizens of Amsterdam.
In addition to the partner cities of Helsinki, Porto, and Amsterdam, the Replicator Cities are also presenting their unique challenges. The Replicator Cities are Aarhus, Bruges, Brussels, Cuneo, London, Manchester, Matosinhos, Milazzo, Plock, Prague, Sant Boi de Llobregat, Sarajevo, The Hague and Utrecht.
💡 Tech providers: Apply for grants of up to €12,500 to develop tech solutions and run real-life experiments in collaboration with the cities. The deadline for applications is October 31st, 5pm CET.
More information on the Open Call: https://lnkd.in/e-Z5EA5z
Let’s shape the future of our cities together! 💪
Onder het genot van een hapje en drankje organiseren we vanuit het EU Horizon project metaCCAZE op 30 juli de Summer Mobility Talks. Met iedereen die nog niet op vakantie is, gaan we in gesprek over thema’s als autonoom varen, mobility credits, Intelligent Speed Adaptation en multimodale logistiek. De Summer Mobility Talks is een informele bijeenkomst voor iedereen die het leuk vindt om ideeën uit te wisselen over mobiliteit in de stad, én eenmooie gelegenheid om te netwerken.
Vanaf 15:30 uur staan de drankjes koud.
16:00 uur: korte introductie van het EU Horizon project metaCCaze
16:10 – 17:30: uitwisseling over thema’s en netwerken
Locatie: 027 Garage Marineterrein Amsterdam (Kattenburgerstraat 5, Amsterdam)
Iedereen is welkom om binnen te lopen, maar i.v.m. de catering horen we graag of je komt. Aanmelden kan via het Google Form.
Lees hier meer over het Europese metaCCAZE project.
📢 Vacature Alert! 📢
♻ 🌿 Stap in een rol waar jij direct bijdraagt aan betekenisvolle initiatieven die de toekomst van duurzame mobiliteit vormgeven!
Terwijl het gebruik van fossiele brandstoffen transformeert naar elektriciteit en waterstof, neemt ook de focus op de levenscyclusimpact en circulariteit van de waardeketens toe. Kom jij ons team versterken? Dan werk je aan baanbrekend onderzoek, analyses en strategieën rond duurzame (technologische en maatschappelijke) innovaties. Met behulp van jouw kennis, Life Cycle Assessments (LCA) en andere tools ben jij de specialist en innovator op weg naar een circulaire mobiliteitssector. Je werkt aan zowel lokale als internationale projecten, werkt samen met diverse andere specialisten en speelt een cruciale rol in deze reis.
🔍 Klaar voor deze uitdaging? Ontdek ⤵ hoe jij een verschil kunt maken!
💼 Locatie: Hybride (Amsterdam kantoor en thuiswerken)
⏰ Contract: Vast, fulltime (37 uur/week, 32 uur bespreekbaar)
💡 Sluitingsdatum: Geen specifieke datum, we zoeken de juiste match!
Klik op de link om het volledige vacaturedocument te lezen en te solliciteren. We kijken ernaar uit om van je te horen!
Hai Luud en Hans, Lijkt mij een heel interessant project (witkar of ELF) om als recreatieve verbinding zoals bijvoorbeeld in het groengebied DeBretten, tussen Sloterdijk Centrum en Het Laatste Huis. https://www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/parken/bretten/denk-mee-toekomst-bretten/
Hallo Luud,
leuk om weer van witkar te horen.
ik heb de oude witkarpas nog steeds, ging regelmatig rijden vanaf Elandsgracht. Heb paar jaar geleden nog geprobeerd om de ELF van Organic TransIT https://organictransit.com/ naar Almere te krijgen, 2 ELFs rijden nu nog in Almere.
Misschien kan ik iets voor je betekenen rondom de verwerking van de data.