My name is Enrique Mesones, founder and CEO of PERÚ Connect, 1st SMART CITY initiative in my Country. On February 27th we will inaugurate a series of SMART CITY TALKS connecting in real time and face-to-face a group of Peruvian authorities, leaders from both the Public and Private Sector, Universities and experts with Speakers and Companies from all over the world that are currently implementing Smart City Solutions globally. Our goal is to accelerate the development of our Region by bringing experts, companies and the government together. WE WANT YOU TO PARTICIPATE. Please, send an email to emesones@peruconnect.net to schedule a video call.
Want to receive updates like this in your inbox?
Get notified about new updates, opportunities or events that match your interests.
Maybe you will also like these updates
Innovation Dinner - Materialen
🔔 Het Innovation Dinners seizoen is weer van start! 🔔
Op woensdag 16 oktober is de aftrap van ons nieuwe seizoen! Dan organiseren Bouwlab en 3D Makers Zone vanuit het programma van EDIH weer de bekende Innovation Dinners.
We gaan verder met het inspirerende thema waar we gebleven waren: <strong>Materialen</strong>.
Deze keer verwelkomen we twee experts die hun visie delen over de toekomst van klimaatneutrale materialen en innovatieve bouwtechnieken:
<strong>Jan Willem Slijkoord</strong>, entrepreneur in klimaatneutrale materialen en moleculaire recycling van plastics, deelt zijn visie op het oplossen van het verpakkingsafvalprobleem. Wat is het échte probleem, en hoe kunnen we composieten recyclen en ontmantelen?
<strong>Eric Geboers</strong>, oprichter van <strong>Concr3de</strong>, vertelt over hun revolutionaire technieken voor het 3D-printen van steen en hout. Geen houtgranulaat, maar een volledig nieuwe methode met veelbelovende resultaten!
📅 <strong>Wanneer</strong>: Woensdag 16 oktober, 17:30 - 20:00
📍 <strong>Waar</strong>: 3dmz / Bouwlab, Oudeweg 91-95, Haarlem
🎟️ <strong>Deelname</strong>: Kosteloos
Schrijf je nu in via https://bouwlab.com/innovation-dinner-materialen/ of mail sem@bouwlab.com bij vragen.
We kijken ernaar uit om je te verwelkomen! 🙌
Waag Open: Alledaags activisme
Dat we met de klimaatcrisis voor een hele grote uitdaging staan, is voor veel mensen geen nieuwe informatie. Maar waar begin je als je hier iets tegen wilt doen? Voor veel mensen voelt het als een probleem dat te groot en lastig is om zelf mee te starten.
In het boek 'Alledaags activisme: van onrust naar daadkracht in het klimaat tijdperk' biedt klimaatfilosoof en activist Chris Julien een perspectief voor precies deze worsteling in onze rol in het grote klimaatvraagstuk. Middels wetenschappelijke, filosofische en persoonlijke inzichten laat hij zien dat we veel meer kunnen dan we denken: juist in het alledaagse zitten tal van mogelijkheden voor systeemverandering. Zo kun je met goede moed vooruit in het klimaattijdperk – of dat nu is op de snelweg, in de vergaderkamer of de sportkantine (of alledrie!).
Tijdens Waag Open zal Julien met een interactieve lezing over het boek en gezamenlijk gesprek ingaan op hoe je alledaags activisme in je eigen leven kunt toepassen.
Programma
19:30 - 19:45 uur | opening |
---|---|
19:45 - 21:15 uur | lezing door Chris Julien & nagesprek |
21:30 - 22:00 uur | afsluitende borrel |
Waag Open
Elke eerste donderdagavond van de maand opent Waag haar deuren! Kom langs om te discussiëren en te doen. Want we gaan niet alleen in discussie over maatschappelijke thema's en de toekomst – je leert daarnaast ook altijd iets praktisch. Iets dat je altijd al hebt willen uitproberen, zoals de 3D-printer in het FabLab, of juist iets dat je nooit had verwacht, zoals uitpluizen hoe DNA in elkaar zit in ons biotech-lab. Waag Open vindt plaats in de maakplaatsen op de eerste en tweede verdieping van het historische Waaggebouw op de Nieuwmarkt.
Toegankelijkheid
Mocht je krap bij kas zitten en wel graag aan dit evenement willen deelnemen, neem dan contact op met sanna [@] waag [punt] org.
Waag Open: Dead Zones
Kunstenaars kunnen als geen ander een nieuw perspectief bieden op abstracte issues. Kunstenaar Suzette Bousema werkte samen met wetenschappers om actuele klimaatproblemen te visualiseren. Tijdens Waag Open op donderdag 3 oktober vertelt ze over Dead Zones: door de mens veroorzaakte zuurstofloze zones in de oceaan. Bousema presenteert ook haar werk Seaweedfilter, waarin zij verkent hoe zeewierboerderijen extra zuurstof kunnen creëren waar dat nodig is.
Daarna ga je zelf aan de slag met een eigen zeewierkunstwerk met de cyanotype techniek. Cyanotype, of blauwdruk, is een fotografische techniek waarbij de prints een blauwe kleur krijgen door belichting.
Future Relics (cyanotype) door Suzette Bousema
Over de kunstenaar
Suzette Bousema (NL, 1995) visualiseert hedendaagse milieuonderwerpen in samenwerking met wetenschappers. Zij gebruikt haar kunst als middel om mens en wetenschap te verbinden. Planetaire omstandigheden en onze plaats daarin zijn het uitgangspunt in haar werk; de manier waarop de mens ingrijpt in de natuur en hoe we ons op individueel niveau tot de aarde verhouden. Ze werkt interdisciplinair met fotografie, grafiek, glasblazen, weven, geluid, geur en organische materialen zoals zeewier.
Tussen 19 en 22 september 2024 kun je het werk van Suzette Bousema ook zien in de expositie Behind the Design bij Waag, tijdens GLUE Amsterdam.
Programma
19:30 - 19:40 uur | Welkom en introductie |
19:40 - 20:40 uur | Presentatie door Suzette Bousema |
20:40 - 21:30 uur | Cyanotype kunstwerken maken |
21:30 - 22:00 uur | Borrel |
Toegankelijkheid
Mocht je krap bij kas zitten en wel graag aan dit evenement willen deelnemen, neem dan contact op met sanna [@] waag [punt] org.
Maybe this gives you some leads as well, as it is also focused on Peru: https://amsterdamsmartcity.com/requests/smart-city-2020-workshop