Malou Brantjes

Activity

  • 12
    Updates
  • 14
    Thumbs up
  • 2
    Comments
Malou Brantjes, project manager , posted

Going Global with Your Smart City Solution

Featured image

Learn how to bring your smart city solution to the international market

As an entrepreneur, it’s only natural that you continuously strive to expand, innovate and grow your business. You might even feel ready to show your smart product or service to the world. These aspirations may lead you to debut your smart city solution in a foreign market, but there are some key questions to ask yourself before going global.

Amsterdam Smart City has joined forces with Amsterdam Trade (a programme of the Municipality of Amsterdam) to help growth-focused entrepreneurs tap into global business opportunities, facilitating their international ambitions.

We are pleased to invite you to attend our event on 29 September, which will cover the key factors to consider when seeking global expansion and growth. The event will bring together the smart city business community, active in themes such as such as water and waste, infrastructure and technology, the circular economy, citizens and living, mobility, energy, governance and education. Of course, any company with an urban development vision or smart innovation is welcome to join.

Programme

• Edgar Kasteel, an international business consultant from Arcusplus will cover the dos and don’ts of delving into new markets
• Yvette Entius, an international business developer from the Netherlands Enterprise Agency will explain how to utilise the Dutch government’s international network and programmes
• Saskia de Beer, the founder of TransformCity and Teun Wagenaar, business developer at Triggi will share their global expansion experiences
• An interactive session on going global, with like-minded members of the smart city community

Date, time & location

Friday 29 September 2017
14.00-17.00, followed by drinks and bites

amsterdam inbusiness
Willem Alexander – Maxima room
World Trade Center Amsterdam
I-Tower, ground floor (entrance via Zuidplein)
Strawinskylaan 1767
1077 XX Amsterdam

Click 'sign up' for more information and registration. Registration closes September 19. Please select the ticket that covers the theme most suitable for your company. If you have any questions or queries, please contact Malou Brantjes at trade@amsterdam.nl.

Malou Brantjes's picture Event on Sep 29th
Malou Brantjes, project manager , posted

Reis mee naar het World Circular Economy Forum 2017 in Finland

‘Dutch Drinks’ op het World Circular Economy Forum
's Werelds beste oplossingen op het gebied van de circulaire economie komen samen tijdens het World Circular Economy Forum (WCEF) in Helsinki, Finland van 5-7 juni 2017. Ruim 1.200 ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers en innovators komen hier inspiratie delen en netwerken.

Kansen voor bedrijven in de circulaire economie
Amsterdam Trade signaleert kansen op het World Circular Economy Forum voor bedrijven en startups in de sector Circulaire Economie. Wij zijn op zoek naar bedrijven die zich hebben aangemeld of geïnteresseerd zijn in het WCEF 2017 en wij horen graag wie er interesse heeft om gezamenlijk iets op deze conferentie te organiseren. Neem hiervoor contact op met Florentine van Boetzelaer-Tiemstra (Trade Developer Smart City) florentine@amsterdamsmartcity.com

Nederlandse en Amsterdamse aanwezigheid
Naast vele Nederlandse bedrijven is Nederland vertegenwoordigd door Chris Kuipers, DG bij Ministerie van Infrastructuur en Milieu en vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken participeert Business Developer voor de Noordse en Baltische landen, Yvette Entius. Vanuit de Gemeente Amsterdam zal Esther Agricola, Directeur Ruimte en Duurzaamheid tijdens het plenaire gedeelte spreken. Daarnaast is de Amsterdam Airport Area (AAA) vertegenwoordigd. De AAA is een vereniging die de ontwikkeling stimuleert van bedrijfslocaties in de Metropoolregio Amsterdam en heeft als ambitie om de Amsterdamse regio te positioneren als koploper in de circulaire economie.

‘Dutch drinks in Helsinki’ Dé netwerkborrel voor participerende Nederlandse bedrijven
Op dinsdag 6 juni, 16:30 zijn alle Nederlandse bedrijven die afgereisd zijn om mee te doen aan het WCEF welkom op de Nederlandse Ambassade in Helsinki voor ‘Dutch Drinks.’ Deze borrel heeft als doel om elkaar beter te leren kennen.

Meer informatie over het forum: sitra.fi/en/projects/world-circular-economy-forum-2017

Malou Brantjes's picture #CircularCity
Malou Brantjes, project manager , posted

Smart Cities NYC ’17 Conference and Expo (in Dutch)

Van 3 tot en met 5 mei presenteren Eindhoven, Amsterdam en Den Haag zich gezamenlijk met Smart City-projecten op een Holland Paviljoen tijdens het Smart Cities Conferentie en Expo in New York City.

Bent u ondernemer op het gebied van ‘smart cities’ met een focus op Smart Mobility & Energy Efficiency? Wilt u de Amerikaanse markt verkennen en deze eerste editie van de Smart Cities NYC conferentie en expo bijwonen? Meld u dan aan voor het Innovatie Smart Cities NYC programma van 3 tot en met 5 mei 2017!

Voor deze conferentie en expo op het snijdvlak van technology & urban life zijn meer dan 250 Amerikaanse en 100 internationale steden uitgenodigd en worden in totaal ongeveer 4500 bezoekers verwacht. Er is tevens een evenement met 50 startups aanwezig.

Centraal staat het delen van kennis en ervaring met belanghebbenden wereldwijd over de uitdagingen van steden in het kader van duurzame stedelijke ontwikkeling én het zien van de best practices op het gebied van ‘energy & resources, big data & technology, governance, planning & development, mobiliteit, community & culture en economic empowerment’.

Voor wie?

Nederlandse ondernemers op het gebied van smart cities en technologie die actief werken aan duurzame innovatietrajecten, uitbreiding naar of zakelijke kansen in de regio New York of de Verenigde Staten. Daarbij ligt de focus op bedrijven in ‘Energy Efficiency’ en ‘Smart Mobility’ en heeft uw product of dienst goede kansen op de markt in de VS. Hierbij wordt geselecteerd op basis van de volgende deelonderwerpen:

- Geothermal energy
- Smart commercial energy usage
- Last-mile solutions
- Car/Ride-sharing
- Electric Transportation

Wat kunt u verwachten?

Conferentie toegang
Door deelname aan deze eerste Smart Cities NYC '17 conferentie en expo in New York bent u in de gelegenheid om experts, gebruikers en collega’s op het gebied van smart cities & technologie te ontmoeten en nieuwe kansen op zakelijk gebied te ontdekken. Op basis van het door het Nederlandse Consulaat Generaal afgesloten partnership heeft u toegang tot deinteractieve presentaties, workshops en networking events & recepties van de conferentie.

Expo & Holland paviljoen
Aanwezigheid op de expo biedt het podium om onder een ‘Holland paraplu’ uw innovatieve smart city oplossingen en projecten te presenteren. Gezamenlijk vergroten de Nederlandse ondernemers hiermee de zichtbaarheid en positie van 'Dutch Smart City Solutions'. Daarbij wordt het paviljoen gebruikt voor de promotie van de NL Smart City Strategie welke op 25 januari is aangeboden aan minister president Rutte.

Parallel aan de bovenstaande programma onderdelen organiseren het Nederlandse
Consulaat-Generaal in New York en incubator B. New York een intensief ‘Smart Cities
startup bootcamp’ programma voor Nederlandse startups om hen kennis te laten maken met het startup ecosysteem, netwerk en industrie in New York. Hiervoor geldt een separate inschrijving en selectieprocedure.

Deelname
Meld u via onderstaand emailadres vóór 17 maart aan voor dit Innovatie Smart Cities NYC Programma. Het aantal mogelijke inschrijvingen is gelimiteerd en de kosten bedragen EUR 450 per persoon. Uw deelname wordt definitief bevestigd op basis het aantal beschikbare plaatsen en de benodigde aansluiting met de thema’s en sub sectoren Energy Efficiency en Smart Mobility.

De kosten van het programma en toegang tot de Smart Cities NYC’17 Conferentie en Expo worden betaald door het Nederlandse Consulaat Generaal in New York en RVO. Andere kosten zoals vluchten, overnachtingen, vervoer en maaltijden zijn voor eigen rekening. Suggesties voor de te boeken vluchten en accommodatie ontvangt u na de bevestiging van uw aanmelding.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met: Maartje Smitshuysen
email: maartje.smitshuysen@minbuza.nl

Malou Brantjes's picture News
Malou Brantjes, project manager , posted

Smart Cities NYC ’17 Conference and Expo (in Dutch)

Featured image

Van 3 tot en met 5 mei presenteren Eindhoven, Amsterdam en Den Haag zich
gezamenlijk met Smart City-projecten op een Holland Paviljoen tijdens het Smart
Cities Conferentie en Expo in New York City.

Bent u ondernemer op het gebied van ‘smart cities’ met een focus op Smart
Mobility & Energy Efficiency? Wilt u de Amerikaanse markt verkennen en deze
eerste editie van de Smart Cities NYC conferentie en expo bijwonen? Meld u dan
aan voor het Innovatie Smart Cities NYC programma van 3 tot en met 5 mei 2017!

In de post hieronder het evenement vindt u meer informatie.

Malou Brantjes's picture Event from May 2nd to May 4th
Malou Brantjes, project manager , posted

Verleg uw grenzen naar Zuid-Duitsland!

Featured image

Verleg uw grenzen, maar niet te ver... In Duitsland immers ligt namelijk nog veel in het verschiet. Hoewel Nederlandse ondernemers direct over de grens met Nort-Rhein Westfalen hun handelspartners wel weten te vinden, laten we elders veel liggen. Ga daarom met ons mee op missie naar de Zuid-Duitse deelstaten Beieren en Baden-Württemberg: de groeilocomotieven van de Duitse economie.

Zuid-Duitsland genereert ruim 40% van het Duitse BBP en is met een gemiddelde groei van het BBP van ruim 3% in belangrijke mate verantwoordelijk voor de sterke groei van de Duitse economie. Met zijn kennisintensieve industrieën, innovatiekracht en sterke R&D-landschap ligt de toekomst van Duitsland als economische motor van Europa met name in Zuid-Duitsland. En daarmee biedt dit gebied dus ook groeikansen voor Nederlandse bedrijven.

Gaat u mee?

Om die reden organiseren InnovationQuarter, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en Oost NV, Rotterdam Partners en Amsterdam Trade samen met het economische (NBSO) netwerk in Duitsland van 1 t/m 3 mei een handelsmissie naar twee belangrijke steden binnen deze deelstaten: München en Stuttgart.

Voor bedrijven die actief zijn binnen Personalised Medicine en Cyber Security wordt een tweetal sterke, thematische programma’s aangeboden die bestaan uit onder andere gerichte bezoeken bij potentiële partnerbedrijven, individuele matchmaking en een tweetal feestelijke netwerkbijeenkomsten met de Duitse contacten in beide steden.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Wij horen graag van u via events@innovationquarter.nl.

Meer informatie vindt u ook via: https://www.aanmelder.nl/handelsmissiezuidduitsland

Met vriendelijke groet,

Team Handelsmissie Zuid-Duitsland

Malou Brantjes's picture Event from Apr 30th to May 2nd
Malou Brantjes, project manager , posted

Wilt u 'smart' kansen in India laten onderzoeken?

Het FSA Research Project van de Universiteit van Amsterdam organiseert in de zomer van 2017 voor 18 studenten een onderzoeksreis naar India. Zij zijn op zoek naar opdrachtgevers voor wie ze research kunnen doen.

Het onderzoek kan zich bijvoorbeeld richten op kansen voor Nederlandse bedrijven in India.

De Financiële Studievereniging Amsterdam is een van de grootste verenigingen voor financieel en economisch georiënteerde studenten. Met het Research Project geven zij op non-profit basis advies op maat en schrijven ze onderzoeksrapporten voor bedrijven met internationale ambities.

De onderzoekers worden zorgvuldig geselecteerd. Ze hebben allen een economische, financiële, econometrische en/of bedrijfskundige achtergrond. Gedurende het hele proces worden de studenten getraind door toonaangevende bedrijven, om voor het project relevante vaardigheden en kennis te verbeteren.

Op zoek naar opdrachtgevers

Voor de reis naar India zijn de studenten op zoek naar 9 opdrachtgevers met een onderzoeksvraag.

Dat kunnen bedrijven zijn die:
•nog geen zakendoen met India en de Indiase markt willen leren kennen;
•op zoek zijn naar Indiase zakenpartners;
•al actief zijn in India, maar ergens tegenaan lopen en daarnaar onderzoek willen doen.

De grootte van het bedrijf is daarbij niet relevant. In het verleden is onderzoek gedaan voor mkb-bedrijven, maar ook voor grote multinationals als Philips en Shell.

Bent u geïnteresseerd?

Heeft u een onderzoeksvraag waar de studenten mee aan de slag kunnen in India? Of wilt u een informatieboekje ontvangen? Neem dan contact op met:

Emma Haccou
voorzitter FSA Research Project commissie
T: 06 51 072 889
E: rp@fsa.nl

Meer informatie

Lees meer over het onderzoeksproject op www.fsaresearchproject.nl

Malou Brantjes's picture Request