Jet van Eeghen

Activity

 • 11
  Updates
 • 1
  Thumbs up
 • 0
  Comments
Jet van Eeghen, Online communications advisor at Amsterdam Economic Board, posted

'Eerlijk data delen start met goede compliance' – Sander Klous (KPMG)

Featured image

Het delen van data is een belangrijke motor voor vooruitgang in de samenleving. Ook als die informatie gevoelig is voor privacy en concurrentie. AMdEX, een initiatief van Amsterdam Economic Board en partners, ontwikkelt een manier om data veilig en verantwoord te kunnen delen, met behoud van controle voor data-eigenaars.

Sander Klous (KPMG) is een van de partners die het team achter AMdEX ondersteunen. Dit team werkt aan de ontwikkeling van een 'digitale notaris', die contracten levert aan organisaties die data willen delen. Ook dwingt AMdEX de voorwaarden hierin juridisch af. De contracten ondersteunen eenvoudige datatransacties tussen twee organisaties. Maar ook complexe AI-algoritmen, die toegang moeten hebben tot data die op meerdere plekken is opgeslagen.

Wetten en regels

“Momenteel zijn er geen goede mechanismen om de naleving van de vele regels en voorschriften rond data en AI af te dwingen of zelfs maar te controleren”, zegt Sander Klous. “In andere regelgevingsdomeinen stellen bedrijven als KPMG, als onafhankelijke derde partij, organisaties in staat om hun compliance aan te tonen via een auditproces. Helaas is dit proces ingewikkeld wanneer het gaat om data en AI."

Lees het complete interview met Sander Klous om meer te weten over het belang van eerlijk en veilig data delen.

Jet van Eeghen's picture #DigitalCity
Jet van Eeghen, Online communications advisor at Amsterdam Economic Board, posted

AMdEX Community Update

Featured image

Please join us on 10 November from 4:00-5:00 pm to hear more about how AMdEX is moving forward in facilitating a safe and controlled way to share your sensitive data with others.

Programme

 • Welcome
 • AMdEX Game – a sneak preview – AMS-IX
 • How does AMdEX help you with exchanging sensitive data?
  Showcases on sharing sensor data – Dexes
  eFLINT: machine readable and enforceable rules – UvA
  AMdEX making datacommons work – Waag
 • Q&A and panel discussion
  At the end of the programme, you’re invited to enjoy a drink and meet the other participants. Join us by registering here.
Jet van Eeghen's picture Meet-up on Nov 10th
Jet van Eeghen, Online communications advisor at Amsterdam Economic Board, posted

Gezocht: Strategisch Adviseur

Featured image

Wij zijn per direct op zoek naar een stevige professional met een frisse blik die als Strategisch Adviseur ons team komt versterken.

Wie zijn wij?
Amsterdam Economic Board is hét netwerk van organisaties met wie je samenwerkt aan innovatie voor de slimme, groene en gezonde Metropool van Morgen. We werken samen met honderden organisaties uit de Metropool Amsterdam. Partijen die bepalend zijn op weg naar een nieuwe economie. Van bedrijven, tot kennis- en onderwijsinstellingen, gemeenten en provincies en maatschappelijke organisaties. Van klein tot groot. De focus is op thema’s die belangrijk zijn voor inwoners van de Metropool: duurzame en gezonde leefomgeving, waardevol werk voor iedereen en verantwoorde inzet van data en technologie.

Strategisch adviseur: wie ben jij?
Vind je het leuk om nieuwe of andere perspectieven in te brengen? Heb je ervaring met het agenderen, analyseren van en adviseren over strategische thema’s en initiatieven? Kun je richting geven en samenwerking tussen partijen versterken? Ben jij iemand die heldere doelen zet, partijen inspireert en zorgt voor verbinding? Lees dan verder.

Wat ga je doen?
Als Strategisch Adviseur identificeer je – met behulp van data en onderzoek – trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor de Metropool Amsterdam en breng je in kaart wat dit voor deze regio en onze initiatieven betekent. Op basis hiervan adviseer je vervolgens over te maken keuzes en voer je een goed gesprek over complexe onderwerpen. Daarnaast heb je een actieve rol in de regionale samenwerking met overheden en kennisinstellingen. Je bereidt stukken voor ten behoeve van bestuurlijke overleggen en brengt agenda’s samen. Ook ben je op dit gebied een vraagbaak voor onze directeur. In je werk houd je steeds de positie en de agenda van Amsterdam Economic Board voor ogen en weet je onze toegevoegde waarde goed over te brengen. Daartoe houd je onder andere goed contact met ondersteuners van onze Boardleden. Daarnaast werk je vanuit je strategierol mee aan onze initiatieven en verzorg je de instrumenten hiervoor; zoals programmering, monitoring en ecosysteem mapping. Tot slot heb je een belangrijke rol bij het opstellen van ons jaarplan en jaarverslag.

Kortom, een strategische en uitdagende functie binnen een enthousiast team van leads en strategen waarin je veel verantwoordelijkheid draagt, de organisatie een spiegel voorhoudt en op scherp zet.

Jouw profiel

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau;
 • Met jouw achtergrond en ervaring kun je snel meedraaien in het team;
 • Je hebt goede kennis van overheden en kennisinstellingen;
 • Je hebt een heldere blik op toekomstige ontwikkelingen die relevant zijn voor onze thema’s en de Metropool Amsterdam en kunt deze vertalen naar strategische acties en adviezen;
 • Je bent een stevige gesprekspartner voor diverse partijen;
 • Je bent verbindend en diplomatiek zonder grenzen uit het oog te verliezen;
 • Je hebt een goed gevoel voor data en analyse en je kunt digitale tools (zoals Miro) gebruiken om informatie in digitale/grafische vorm te presenteren;
 • Je functioneert moeiteloos in een veranderende, complexe en multidisciplinaire omgeving, waarin je gesprekspartner bent voor alle betrokken partijen op verschillende niveaus;
 • Je communiceert makkelijk. Je kunt goed gesprekken leiden, presentaties geven en artikelen schrijven;
 • Je bent proactief en resultaatgericht.

Wat wij bieden

 • Een functie per direct voor 32-40 uur per week;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Salarisindicatie: € 5.381 – € 6.215 bruto per maand (o.b.v. 40 uur);
 • Amsterdam Economic Board is een inclusieve organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de Metropool Amsterdam.

Interesse gewekt?
Ben je enthousiast? Dan nodigen we je van harte uit om op deze vacature te reageren. Je kunt je sollicitatie tot uiterlijk 29 augustus 2022 richten aan Willem Koeman via Gusta de Boer: g.deboer@amecboard.com. Willem is vanaf 15 augustus voor vragen bereikbaar op 06-47430834. De eerste ronde gesprekken vindt plaats op donderdag 8 september en maandag 12 september. De tweede ronde volgt op maandag 19 september en donderdag 22 september 2022.

Jet van Eeghen's picture Opportunity
Jet van Eeghen, Online communications advisor at Amsterdam Economic Board, posted

Transities versnellen met slimme investeringen

Featured image

Samen slimmer investeren: daaraan werken Amsterdam Economic Board en Metropoolregio Amsterdam in de ‘Transitieversneller voor de Metropool Amsterdam’. Met dit inspiratiedocument versnellen zij de transities die nodig zijn voor de slimme, groene en gezonde metropool van morgen.

Er zijn acht investeringsthema’s geselecteerd: gezondheidsbevordering en preventie, waterstof, slimme elektriciteit, circulaire bouw, slimme mobiliteit, veilig data delen, artificial intelligence (AI) en een duurzame digitale infrastructuur. Deze thema’s bouwen voort op de kracht van onze regio en zijn in lijn met de financiële mogelijkheden en doelen vanuit Den Haag en Brussel.

Lees het artikel voor meer informatie.

Jet van Eeghen's picture #Energy
Jet van Eeghen, Online communications advisor at Amsterdam Economic Board, posted

AMdEX at MozFest 2022

Featured image

Should data be accessible to anyone? AMdEX is committed to a fair data economy, where data owners can securely share their data, while remaining in control of those data. At MozFest - a gathering for, by and about people who love the internet - AMdEX stimulates discussions about data commons: the premise that your data are not automatically available, unless you gave your permission.

As individuals and organizations we often give away our data – without even realizing it. Large tech parties collect, process and use data to make a profit.

Who knows of ways to protect data against tech parties? What conditions would you like to set before sharing your personal data? Or competitively sensitive information? Or your research data? We will discuss such questions during this meetup. Join us and make yourself heard!

This event is held in English.

Jet van Eeghen's picture Meet-up on Mar 11th
Jet van Eeghen, Online communications advisor at Amsterdam Economic Board, posted

Vacatures voor Projectmedewerker en een Secretaresse

Featured image

Vind jij het leuk om met verschillende acties tegelijkertijd bezig te zijn? Ben je goed in plannen, een denker én een doener? En ook nog eens heel handig met allerlei programma’s en tools? Amsterdam Economic Board zoekt een Projectmedewerker zoals jij voor 32-40 uur per week. Stuur ons uiterlijk 24 januari je CV en motivatie.

House of Skills is op zoek naar ondersteuning op administratief en organisatorisch vlak. Ben jij een goede Secretaresse, houd je van werken in een hecht team met heel verschillende mensen en zoek je een baan voor 32 uur per week? Reageer dan uiterlijk maandag 17 januari.

Jet van Eeghen's picture #DigitalCity