Jet van Eeghen

Activity

  • 7
    Updates
  • 1
    Smarts
  • 0
    Comments
Jet van Eeghen, Online communication advisor at Amsterdam Economic Board, posted

AMdEX at MozFest 2022

Featured image

Should data be accessible to anyone? AMdEX is committed to a fair data economy, where data owners can securely share their data, while remaining in control of those data. At MozFest - a gathering for, by and about people who love the internet - AMdEX stimulates discussions about data commons: the premise that your data are not automatically available, unless you gave your permission.

As individuals and organizations we often give away our data – without even realizing it. Large tech parties collect, process and use data to make a profit.

Who knows of ways to protect data against tech parties? What conditions would you like to set before sharing your personal data? Or competitively sensitive information? Or your research data? We will discuss such questions during this meetup. Join us and make yourself heard!

This event is held in English.

Jet van Eeghen's picture Meet-up on Mar 11th
Jet van Eeghen, Online communication advisor at Amsterdam Economic Board, posted

Vacatures voor Projectmedewerker en een Secretaresse

Featured image

Vind jij het leuk om met verschillende acties tegelijkertijd bezig te zijn? Ben je goed in plannen, een denker én een doener? En ook nog eens heel handig met allerlei programma’s en tools? Amsterdam Economic Board zoekt een Projectmedewerker zoals jij voor 32-40 uur per week. Stuur ons uiterlijk 24 januari je CV en motivatie.

House of Skills is op zoek naar ondersteuning op administratief en organisatorisch vlak. Ben jij een goede Secretaresse, houd je van werken in een hecht team met heel verschillende mensen en zoek je een baan voor 32 uur per week? Reageer dan uiterlijk maandag 17 januari.

Jet van Eeghen's picture #DigitalCity
Jet van Eeghen, Online communication advisor at Amsterdam Economic Board, posted

AMdEX Meetup over delen van sensor data op Marineterrein

Featured image

Vanwege de nieuwe corona-regelgeving houden we op 2 december een online bijeenkomst via Zoom vanaf 16.30 uur. We geven je in korte tijd zoveel mogelijk informatie over hoe het gaat met AMdEX (Amsterdam Data Exchange) en de samenwerking met het Marineterrein. Zij willen de data, afkomstig uit de sensoren op het terrein, delen met geïnteresseerden. Natuurlijk moet dat wel op een manier die veilig en vertrouwd is.

Programma

- Welkom en introductie AMdEX – Willem Koeman (Amsterdam Economic Board)
- AMdEX, een vertrouwd grid voor het delen van data – Hayo Schreijer (deXes)
- Marineterrein Sensor Data: AMdEX en het Marineterrein werken samen aan het delen van sensordata – Tom van Arman (Tapp)
- AMdEX beleid – hoe dwing je regels digitaal af rondom het gebruik van (gevoelige) data af? – Thomas van Binsbergen (UvA)
- Q&A

Neem deel aan dit event via Zoom. Je bent welkom op 2 december om 16:30 uur.

Achtergrondinformatie

AMdEX (Amsterdam Data Exchange) is een open coalitie van bedrijven en onderzoeksinstellingen die samen een open en vertrouwde infrastructuur voor het delen van gegevens ontwerpen en ontwikkelen. De coalitie wil de overgang naar een eerlijke en vertrouwde digitale economie versnellen waarin individuen en organisaties de volledige controle hebben over hun gegevens.

Data: een belofte voor het leven in de stad. Data stellen ons in staat om de grote uitdagingen van moderne steden aan te pakken en ze schoner, veiliger en gezonder te maken. Helaas is toegang tot deze gegevens niet zo eenvoudig als het lijkt. Wie wil bedrijfsgevoelige data delen met een concurrent? Of privacygevoelige data? Door onzekerheid over veiligheid, privacy en data-eigendom wordt minder dan 1% van alle data daadwerkelijk gebruikt, gedeeld en geanalyseerd.

Jet van Eeghen's picture Meet-up on Dec 2nd
Jet van Eeghen, Online communication advisor at Amsterdam Economic Board, posted

Vacature Online Contentspecialist

Featured image

Eet jij content als ontbijt, lunch en diner? Weet je hoe je het netwerk van de Amsterdam Economic Board kunt aanspreken en activeren? Schrijf je sterke social posts in foutloos Nederlands en beheers je de Engelse taal op een goed niveau? Heeft Google Analytics geen geheimen voor je en maak je graag deel uit van een enthousiast en betrokken communicatieteam?

De Board heeft een vacature voor een krachtige Online Contentspecialist per september voor 32 uur per week. Reageer voor 30 juli en we gaan graag met je in gesprek.

Note van ASC: Wil je net iets meer weten? Laat het Jet weten in de comments.

Jet van Eeghen's picture #CircularCity
Jet van Eeghen, Online communication advisor at Amsterdam Economic Board, posted

Gezocht: Stagiair(e) strategie-team

Featured image

Vanaf september 2021 hebben wij een stageplek voor een initiatiefrijke, meewerkende stagiair(e). Heb jij zin in een stage binnen het strategie-team waar je verschillende partijen leert kennen en je onderzoek doet naar innovatie voor een slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam? Dan zoeken we jou!

Het strategie-team van de Amsterdam Economic Board doet onderzoek naar drie maatschappelijke transities in de regio: Energie, Circulair en Digitaal. We werken met toekomstscenario’s en organiseren kennissessies om het gesprek over de toekomst van de economie te voeren met ons netwerk. Daarnaast verbinden we kennisinstellingen, overheden en bedrijven in de regio op strategisch niveau en stimuleren we innovatieve samenwerking tussen hen.

Klinkt dat als een uitdaging die jou goed ligt: Lees dan alles over deze stage-vacature.

Jet van Eeghen's picture #Citizens&Living
Jet van Eeghen, Online communication advisor at Amsterdam Economic Board, posted

Gezocht: Stagiair(e) Communicatie en Events

Featured image

Ben je bezig met een opleiding op het gebied van Communicatie en de organisatie van Events? Zoek je een leuke stage op een uitdagende plek op het Marineterrein in Amsterdam? Bij de Amsterdam Economic Board werk je mee aan een leefbare omgeving in de Amsterdamse metropoolregio. In ons team krijg je veel mogelijkheden om te leren, je verder te ontwikkelen en je netwerk te vergroten. Grijp deze kans aan en reageer op deze vacature.

Jet van Eeghen's picture #Citizens&Living