Gezocht: Strategisch Adviseur

Featured image

Wij zijn per direct op zoek naar een stevige professional met een frisse blik die als Strategisch Adviseur ons team komt versterken.

Wie zijn wij?
Amsterdam Economic Board is hét netwerk van organisaties met wie je samenwerkt aan innovatie voor de slimme, groene en gezonde Metropool van Morgen. We werken samen met honderden organisaties uit de Metropool Amsterdam. Partijen die bepalend zijn op weg naar een nieuwe economie. Van bedrijven, tot kennis- en onderwijsinstellingen, gemeenten en provincies en maatschappelijke organisaties. Van klein tot groot. De focus is op thema’s die belangrijk zijn voor inwoners van de Metropool: duurzame en gezonde leefomgeving, waardevol werk voor iedereen en verantwoorde inzet van data en technologie.

Strategisch adviseur: wie ben jij?
Vind je het leuk om nieuwe of andere perspectieven in te brengen? Heb je ervaring met het agenderen, analyseren van en adviseren over strategische thema’s en initiatieven? Kun je richting geven en samenwerking tussen partijen versterken? Ben jij iemand die heldere doelen zet, partijen inspireert en zorgt voor verbinding? Lees dan verder.

Wat ga je doen?
Als Strategisch Adviseur identificeer je – met behulp van data en onderzoek – trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor de Metropool Amsterdam en breng je in kaart wat dit voor deze regio en onze initiatieven betekent. Op basis hiervan adviseer je vervolgens over te maken keuzes en voer je een goed gesprek over complexe onderwerpen. Daarnaast heb je een actieve rol in de regionale samenwerking met overheden en kennisinstellingen. Je bereidt stukken voor ten behoeve van bestuurlijke overleggen en brengt agenda’s samen. Ook ben je op dit gebied een vraagbaak voor onze directeur. In je werk houd je steeds de positie en de agenda van Amsterdam Economic Board voor ogen en weet je onze toegevoegde waarde goed over te brengen. Daartoe houd je onder andere goed contact met ondersteuners van onze Boardleden. Daarnaast werk je vanuit je strategierol mee aan onze initiatieven en verzorg je de instrumenten hiervoor; zoals programmering, monitoring en ecosysteem mapping. Tot slot heb je een belangrijke rol bij het opstellen van ons jaarplan en jaarverslag.

Kortom, een strategische en uitdagende functie binnen een enthousiast team van leads en strategen waarin je veel verantwoordelijkheid draagt, de organisatie een spiegel voorhoudt en op scherp zet.

Jouw profiel

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau;
 • Met jouw achtergrond en ervaring kun je snel meedraaien in het team;
 • Je hebt goede kennis van overheden en kennisinstellingen;
 • Je hebt een heldere blik op toekomstige ontwikkelingen die relevant zijn voor onze thema’s en de Metropool Amsterdam en kunt deze vertalen naar strategische acties en adviezen;
 • Je bent een stevige gesprekspartner voor diverse partijen;
 • Je bent verbindend en diplomatiek zonder grenzen uit het oog te verliezen;
 • Je hebt een goed gevoel voor data en analyse en je kunt digitale tools (zoals Miro) gebruiken om informatie in digitale/grafische vorm te presenteren;
 • Je functioneert moeiteloos in een veranderende, complexe en multidisciplinaire omgeving, waarin je gesprekspartner bent voor alle betrokken partijen op verschillende niveaus;
 • Je communiceert makkelijk. Je kunt goed gesprekken leiden, presentaties geven en artikelen schrijven;
 • Je bent proactief en resultaatgericht.

Wat wij bieden

 • Een functie per direct voor 32-40 uur per week;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Salarisindicatie: € 5.381 – € 6.215 bruto per maand (o.b.v. 40 uur);
 • Amsterdam Economic Board is een inclusieve organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de Metropool Amsterdam.

Interesse gewekt?
Ben je enthousiast? Dan nodigen we je van harte uit om op deze vacature te reageren. Je kunt je sollicitatie tot uiterlijk 29 augustus 2022 richten aan Willem Koeman via Gusta de Boer: g.deboer@amecboard.com. Willem is vanaf 15 augustus voor vragen bereikbaar op 06-47430834. De eerste ronde gesprekken vindt plaats op donderdag 8 september en maandag 12 september. De tweede ronde volgt op maandag 19 september en donderdag 22 september 2022.

https://amsterdameconomicboard.com/vacatures/strategisch-adviseur/

Comments

Topics