Amsterdam Smart City - De Digitale Stad

Featured image

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Maar ook in steden wordt digitalisering steeds belangrijker. Hoe houden we met een Smart City aanpak de Metropoolregio Amsterdam leefbaar? Hoe zorgen we dat digitalisering menselijk en voor iedereen toegankelijk blijft? Tijdens deze sessie van Amsterdam Smart City (ASC) kijken we naar verschillende projecten rondom digitaal ondernemerschap. Je krijgt de kans mee te denken over projecten met ASC en een aantal van haar partners. Wat zijn de ideeën van de gemeente? Op welke manier geven verschillende projecten vorm aan de digitale stad? En wat kan jij als bewoner van de stad doen?

Amsterdam Smart City
Amsterdam staat op plek drie in de European Digital City Index, die aangeeft in welke mate steden digitaal ondernemerschap ondersteunen. Amsterdam Smart City (ASC) speelt hier een belangrijke rol in. Met hun open innovatieplatform jagen ze transities aan, waarbij mensen centraal staan. Met verschillende partners verkent, verbindt en versnelt ASC technologische en sociale innovatie projecten in steden om tot een toekomstbestendige Metropoolregio te komen. Hoe verloopt de smart transition van steden? Wat is de toegevoegde waarde van smart innovation voor de Metropoolregio en haar inwoners? En welke rol speel jij in deze transitie?

ASC werkt met een focus op openheid en transparantie, het centraal stellen van de bewoner en samenwerking tussen publieke en private partijen. Één van de partners is de Gemeente Amsterdam. Zij zullen tijdens deze avond de Agenda Digitale Stad presenteren. Op welke manier zijn verschillende projecten van ASC al bezig om de uitgangspunten in de praktijk te brengen? En hoe zou jij zelf deze uitgangspunten vormgeven in de praktijk?

LET OP: Aanmelden via de site van Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/de-digitale-stad

https://dezwijger.nl/programma/de-digitale-stad

Comments

Topics