Amsterdam Smart City

Activity

 • 448
  Updates
 • 293
  Thumbs up
 • 91
  Comments
Highlight from Amsterdam Smart City, Connector of opportunities at Amsterdam Smart City, posted

Programma voor Demodag #17 – Energie, Circulair, Mobiliteit en Digitaal

Featured image

Op dinsdag 11 oktober organiseert Amsterdam Smart City een Demodag bij onze partner Metabolic. Deze keer organiseren we één Demodag voor alle vier de thema’s: energie, circulair, mobiliteit en digitaal. Er staan weer veel mooie initiatieven en vraagstukken op het programma die we met ons netwerk gaan verdiepen en verrijken.

Demodagen zijn onderdeel van ons innovatieproces en bedoeld om de voortgang van verschillende innovatieprojecten te stimuleren, hulpvragen op tafel te leggen, dilemma's te delen en anderen te betrekken bij projecten of uitdagingen. Dit gebeurt in de vorm van zogenaamde ‘pitches’, met een korte hulpvraag aan de hele groep, en in werksessies waarin we een aantal vragen met een kleine groep wat grondiger behandelen. Meer informatie over wat de demodagen precies zijn en waarom je mee wilt doen, vind je hier.

Klinkt het programma interessant? Je bent welkom om aan te sluiten. Laat het ons weten in de comments of mail naar sophie@amsterdamsmartcity.com. De Demodag is van 14:00-16:45 met een borrel na afloop.

Pitches

Gijs Diercks (Drift) over Mobility as a Commons
Gijs zet in zijn pitch uiteen waarom mobiliteit coöperaties een belangrijke rol kunnen pakken in de mobiliteitstransitie, en doet hij een oproep om mee te denken en doen in het vormgeven van een doordachte strategie voor publiek-civiele samenwerking.

Dr. Marta Malé-Alemany (Hogeschool van Amsterdam) over The Green Mile
The Green Mile: de Stadhouderskade als meest groene, vitale en toekomstbestendige straat voor mens, plant en dier in Amsterdam. Marta vertelt in deze pitch over de start van The Green Mile, de plannen voor de toekomst en de uitdagingen.

Sofie-Amalie Torp Dideriksen (Responsible Sensing Lab) over het Smart Doorbells project
Slimme deurbellen komen steeds meer voor in de samenleving. We weten niet wat grote techbedrijven doen met de gegevens die ze via deze camera's verzamelen. Hoe kunnen slimme deurbellen worden ontworpen op een manier dat ze beter aansluiten bij onze maatschappelijke waarden? Het Responsible Sensing Lab onderzoekt deze vraag en presenteert enkele alternatieve prototypes.

Bertram van der Wal (Hiemstra & De Vries) over de Slimme Energiesystemen (SES) Community
De werkgroep slimme energie systemen (SES) van de Provincie Noord-Holland, TenneT en Liander hebben een SES community opgericht om kennis, ervaringen en advies te delen rondom slimme energiesystemen en de aanpak van netcongestie. Bertram vertelt meer over deze community en de digitale sessies die hiervoor georganiseerd worden.

Werksessies

Mobiliteit van de toekomst en vervoersarmoede – Maxim Burlini (provincie Noord-Holland)
Het KiM (2018) heeft in kaart gebracht welke groepen de grootste kans maken op mobiliteitssarmoede. Onder andere inkomen, auto-afhankelijkheid en digitalisering zijn factoren. Wat zijn, gezien de eigenaardigheden van deze risicogroepen, mogelijke interventies om het risico op mobiliteitsarmoede te beperken en wat is de rol van provincie en andere (markt)partijen in dit vraagstuk?

Data en de circulaire economie – Juan-Carlos Goilo (gemeente Amsterdam)
De gemeente Amsterdam is bezig met de voorbereiding van de Amsterdamse Agenda Circulair 2023-2025. Voor de invulling van de dataparagraaf organiseren zij een reeks bijeenkomsten die betrekking hebben op het monitoren van de circulaire economie. De werksessie maakt onderdeel uit van de reeks bijeenkomsten en borduurt voort op de eerste bijeenkomst die op 28 september heeft plaatsgevonden. Met deze werksessie wil de gemeente onderzoeken hoe er meer samengewerkt kan worden om meer inzichten te genereren voor de transitie naar een circulaire economie.

Om deze vraag te beantwoorden, gaan we in op de volgende subvragen: Hoe kunnen partijen samen meer inzichten genereren? En wat is er nodig voor het samen genereren van inzichten? Denk aan wet- en regelgeving, duidelijkere voorwaarden voor samenwerking, samenwerkingsovereenkomst en platform-vorming

Het opschalen van het 15% GasTerug actienetwerk – Edwin Oskam (metropoolregio Amsterdam) en Marc van Gemert (gemeente Amsterdam)
Vanuit het Actienetwerk 15% GasTerug wordt sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne gewerkt aan het structureel versnellen van energiebesparing. Daarbij is de inzet zowel gericht op energiebesparing bij bewoners en het kleine mkb, op kantoorlocaties en op bedrijventerreinen in onze regio. Vanuit het Actienetwerk worden concrete kansen geïdentificeerd en initiatieven gelanceerd. De uitdaging is om de kansen op zo kort mogelijke termijn om te zetten in acties en succesvolle initiatieven zo snel mogelijk op te schalen over de hele regio. De metropoolregio Amsterdam en gemeente Amsterdam delen tijdens deze werksessie informatie delen over de initiatieven en de kansen die er liggen. Vervolgens gaan ze met de deelnemers in gesprek over hoe er tot versnelling gekomen kan worden.

Tijdens de werksessie gaan we in op de volgende vragen: Hoe kunnen kansen sneller omgezet worden naar acties? Wat is er nodig voor opschaling naar de hele regio? En hoe kan er samengewerkt worden om deze versnelling en opschaling te bewerkstelligen?

Het bereiken van een vrije testzone op het Marineterrein – Gian Luca van der Putten en Juanita Devis Clavijo (Bureau Marineterrein)
Het Marineterrein is de afgelopen vier jaar uitgegroeid tot een Living Lab voor experiment en innovatie op het gebied van stedelijke uitdagingen. Enkele van de lopende experimenten die zichtbaar zijn op het Marineterrein zijn de Roboat van AMS Institute en de Shuttercam van het Responsible Sensing Lab. De ervaring leert dat de meest voorkomende uitdagingen bij het implementeren van experimenten verband houden met vergunningen.

Het Marineterrein werkt eraan om een regulerende "sandbox" of "vrije zone" te worden, waardoor innovaties kunnen worden getest die niet volledig in overeenstemming zijn met de bestaande wet- en regelgeving. Het bereiken van deze "sandbox" -status een uitdaging, omdat de meeste experimenten nog steeds een vergunning vereisen. Tijdens deze sessie wil het Marineterrein Amsterdam Living Lab leren van andere living labs en regulatory sandboxes: wat zijn de ervaringen en aanbevelingen voor het navigeren en vereenvoudigen van vergunningsprocessen om het makkelijker te maken om innovatieve oplossingen in real life omgevingen te testen?

Foto: Myrthe Polman

Amsterdam Smart City's picture Demodag on Oct 11th
Highlight from Amsterdam Smart City, Connector of opportunities at Amsterdam Smart City, posted

Data Dilemmas: Fair data sharing with Amsterdam Data Exchange (AMdEX)

Featured image

Data promises to unlock solutions to many of the major challenges of our time. Unfortunately, accessing this data is not as easy as it seems. Who wants to share business-sensitive data with a competitor? Or privacy-sensitive data? Due to uncertainty about security, privacy and data ownership, less than 1% of all data is actually used, shared and analysed. At the same time, as individuals and organisations we often give away our data – without even realising it. Large tech parties collect, process and use data to make a profit.

In response to these challenges, Amsterdam Data Exchange (AMdEX) aims to shape the future of a fair data economy where data owners can securely share their data. Central to AMdEX is the premise that data are not shared without permissions from data owner. What conditions would you set before sharing your personal data? Or competitively sensitive information? Or your research data? The session presents key experiences, dilemmas and lessons learned from the AMdEX initiative and invites the audience to contribute to the discussion.

Agenda

 • 15:50 – 16:00 Walk-in
 • 16:00 – 16:10 Welcome and introductions, Leonie van den Beuken (Amsterdam Smart City)
 • 16:10 – 16:20 Introduction to AMdEX, Joep Meindertsma (Dexes)
 • 16:20 – 16:30 AMdEX case study: Marineterrein Sensor Data, Tom van Arman (Tapp)
 • 16:30 – 16:40 Future of AMdEX, Jan van Boesschoeten (AMS-IX)
 • 16:40 – 16:45 Critical reflection by Waag (speaker TBA)
 • 16:45 – 17:00 Panel discussion
 • 17:00 – 17:30 Wrap-up and networking drinks

About Data Dilemma Series
Data Dilemmas is a collaboration between Amsterdam Smart City and the City of Amsterdam’s Data Lab. Three times a year we explore the possibilities for using data and new technologies to address urban and societal challenges, with a focus on responsible digitalization. The goal is to use data to make cities more safe, clean and accessible. But what happens to all the data that is collected? Which dilemmas do we encounter when we collect (personal) data to improve the city? These questions are important for everyone: governments, knowledge institutions, companies, and civil society. Amsterdam Smart City would like to explore with you which decisions are needed for responsible use of data.

Registration
To join us please register via Evenbrite: https://www.eventbrite.com/e/data-dilemmas-fair-data-sharing-with-amsterdam-data-exchange-amdex-tickets-411897114357

The development of AMdEX is co-financed by the European Regional Development Fund
image.png

Amsterdam Smart City's picture Meet-up on Sep 29th
Amsterdam Smart City, Connector of opportunities at Amsterdam Smart City, posted

Recap of Demo Days #16 – Circular meets Digital

Featured image

For the sixteenth edition of our Demo Days, we were finally able to meet offline again since the start of the pandemic. This meant: old-school post-its instead of filling online Miro boards. The Circular & Digital Demo Day was hosted at one of our partners’ locations, the Digital Society School at the Amsterdam University of Applied Sciences. From reducing illegal drones in the city to reusing materials through a digital material database, in this article you’ll read all about circular & digital projects our partners are working on.

About our Demo Days

The Demo Days are one of the tools we use to stimulate innovation and encourage connection between our partners and community. The purpose of the Demo Days is to present the progress of various innovation projects, ask for help, share dilemmas and involve more partners to take these projects to the next level. More information about the Demo Days can be found here.

Demo Day: Circular & Digital

Reducing (illegal) drones in the city - Daan Groenink (municipality of Amsterdam)
In Amsterdam, and in many other places in the Netherlands, is not allowed to fly drones. But despite the regulations, many drones are still flown illegally over Amsterdam. Daan Groenink from the municipality of Amsterdam invited the participants to reflect on how the city of Amsterdam can reduce (illegal) drone usage with as little enforcement as possible. Many creative interventions were discussed, such as awareness campaigns, making beautiful drone images public, and renting out drones as an experience.

Subsidy scheme for circular chain cooperation - Suzanne van den Noort en Maartje Molenaar (province of Noord-Holland)
The province of North Holland wants to be 100% circular by 2050. To achieve this, an action agenda has been drawn up for 2021-2025 with strategic and operational goals. The province of North Holland initiated the ‘Circular Economy Subsidy Scheme’ to accelerate the circular transition. The province of North Holland already thought about how this subsidy scheme should work. In this session, the participants gave their feedback. One of the key take outs from the working session was: keep it simple. You want to know that the money is well spent and therefore the conditions of the subsidy scheme should be clear.

Digital material database – Mark van der Putten (municipality of Amsterdam)
The City of Amsterdam is developing a digital material database for the necessary exchange of information to enable the reuse of materials from projects. Projects can use this database to report their available materials or to reserve materials. In this way, a street can be paved with tiles from an old project. The municipality of Amsterdam asked for input from the Amsterdam Smart City network on what to keep in mind while developing a digital material database. During the session, the participants discussed topics such as data governance, data ownership and the advantages of a SAAS solution compared to a self-built database. The municipality of Amsterdam will continue to research how the material database could be used and what the stakeholders think of it during 6 pilot projects.

Want to join the next Demo Day?

Are you working on an innovative project that could use some input? Or are you preparing for an inspiring event that needs a spotlight? Our next Demo Day takes place on the 11th of October. If it fits within our themes (circular, mobility, energy and digital), sent a message to Sophie via sophie@amsterdamsmartcity.com or let us know in the comments. We are happy to talk with you to find out if it's a match!

Would you like to participate in the next Demo Day and share your thoughts on our partners’ innovative projects? As soon as the program for the next Demo Day is determined, we will share it on the platform and give you the opportunity to join as participant.

Curious to mobility & energy projects? Read more about it in the recap of Demo Day Mobility & Energy.

Photo: Myrthe Polman

Amsterdam Smart City's picture #CircularCity
Amsterdam Smart City, Connector of opportunities at Amsterdam Smart City, posted

Recap of Demo Days #16 – Mobility meets Energy

Featured image

For the sixteenth edition of our Demo Days, we were finally able to meet offline again since the start of the pandemic. This meant: old-school post-its instead of filling online Miro boards. The Mobility & Energy Demo Day was hosted at one of our partners’ locations, namely Commandant’s Residence at the Marineterrein. From CO2 neutral transport to the Johan Cruijff ArenA to city logistics in the university quarter, in this article you’ll read all about mobility & energy projects our partners are working on.

About our Demo Days

The Demo Days are one of the tools we use to stimulate innovation and encourage connection between our partners and community. The purpose of the Demo Days is to present the progress of various innovation projects, ask for help, share dilemmas and involve more partners to take these projects to the next level. More information about the Demo Days can be found here.

Demo Day: Mobility & Energy

CO2 neutral transport to the Johan Cruijff ArenA in 2023 - Boen Groothof and Susanne van Gelder (municipality of Amsterdam)
How can we make CO2 neutral transport to any event in the Johan Cruijff ArenA possible by 2030? This is what the participants of the Mobility Challenge want to figure out. The participants voiced what their organisation wants to contribute to the challenge, and also expressed what they expect from each other. The next step is for all the parties to internally concretize their role within the challenge even further, to make CO2 neutral travelling to events in the Johan Cruijff ArenA possibly by 2030.

A sustainable energy system for business park De Vaart – Anke Delfos (municipality of Almere)
How to make the energy system of business park de Vaart in Almere more sustainable? This was the central question of the work session led by Anke Delfos. The participants concluded that a start could be made with the 'coalition of the willing' and identifying the front runners. The companies that are already enthusiastic can form a vanguard that can actively think along in the new developments. An analysis can be made of the measures that the companies are willing to take individually or collectively. This may lead to collaborations between organizations. The municipality will then also gain insight into which solutions will actually help to generate more energy and meet the increasing demand for energy. In a later phase, the vanguard can also inspire and motivate other companies to take action.

Measuring objectives for urban mobility - Susanne Balm (Amsterdam University of Applied Sciences), Marcel Ludeman (municipality of Amsterdam), Lisa van Velzen (Delft University of Technology)
The municipality of Amsterdam, Facility Services UvA-HvA and the HvA Lectureship City Logistics are working on a logistics research in the University Quarter of Amsterdam. This area is located in the city centre and is used by many stakeholders such as inhabitants, students, and visitors. The goal of the study is to design and evaluate logistical concepts for the University Quarter that are consistent with the objectives for liveability, accessibility and safety of this area. The question for the group: How can these objectives be operationalized and measured? The participants talked about the subjectivity of the objectives and how you can measure certain objectives, but also came up with concrete solutions. For example, providing information to stakeholders for more understanding and recognitions. One of the participants suggested a role-play to evaluate different solutions for smooth logistics in the area.

Want to join the next Demo Day?

Are you working on an innovative project that could use some input? Or are you preparing for an inspiring event that needs a spotlight? Our next Demo Day takes place on the 11th of October. If it fits within our themes (circular, mobility, energy and digital), sent a message to Sophie via sophie@amsterdamsmartcity.com or let us know in the comments. We are happy to talk with you to find out if it's a match!

Would you like to participate in the next Demo Day and share your thoughts on our partners’ innovative projects? As soon as the program for the next Demo Day is determined, we will share it on the platform and give you the opportunity to join as participant.

Curious to circular & digital projects? Read more about it in the recap of Demo Day Circular & Digital.

Photo: Myrthe Polman

Amsterdam Smart City's picture #Mobility
Amsterdam Smart City, Connector of opportunities at Amsterdam Smart City, posted

GESLOTEN - Gezocht: (junior) Communicatie- en Programmamedewerker Amsterdam Smart City (36-40 uur per week)

Featured image

Ben jij thuis in de wereld van communicatie, sociale media en community management? Heb jij een vlotte pen, houd jij met gemak veel ballen in de lucht en ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving? En gaat jouw hart sneller kloppen van duurzaamheid en stedelijke innovatie? Kom dan het Amsterdam Smart City team versterken!

Vanaf half oktober kun je aan de slag als junior Communicatie- en Programmamedewerker (36-40 uur per week).

Wie zijn wij?
Amsterdam Smart City is een onafhankelijk innovatieplatform dat innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en proactieve bewoners samenbrengt en de stad van de toekomst vormgeeft.

Dit doen wij met een netwerk van 27 partners die werken aan een betere, duurzame en toekomstbestendige wereld. Daarnaast hebben we een internationale community van meer dan 8000 pioniers en innovatie professionals die elkaar op de verschillende thema’s ontmoeten en verder helpen. Door al deze partijen te verbinden, en met hen het gesprek te voeren over de grote uitdagingen in onze regio, komen we tot innovatieve oplossingen die bijdragen aan betere straten, buurten en steden. We richten ons met name op vier thema’s: mobiliteit, de digitale stad, energie en circulaire economie.

Wat ga je doen?
Je maakt content voor ons online platform, schrijft en verstuurt onze wekelijkse nieuwsbrief, beheert onze sociale mediakanalen en organiseert samen met het team evenementen. Je bent veel in contact met de partners en andere organisaties binnen ons netwerk. Daarnaast jaag je innovaties aan binnen het transitiepad Mobiliteit. Binnen dit transitiepad werken onze partners samen aan slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen, met als doel een bereikbare, schonere en leefbare stad. Je ondersteunt hun processen en legt verbindingen met de community. Je werkt nauw samen met het hele Amsterdam Smart City team en je legt verantwoording af aan de communicatiemanager.

Taken

 • Je beheert onze sociale mediakanalen en schrijft de wekelijkse nieuwsbrief, geeft inzage in de statistieken en onderneemt actie op basis van de data;
 • Je ondersteunt onze community manager bij het monitoren van berichten op het platform, en het stimuleren van communityleden om content te plaatsen;
 • Je creëert content voor ons online platform om zo ons werk en resultaten zichtbaar te maken;
 • Je organiseert samen met het team verschillende evenementen en communiceert hierover;
 • Je faciliteert en stimuleert samenwerkingen tussen partners op vraagstukken binnen het thema mobiliteit. Dit doe je onder begeleiding van een ervaren collega;
 • Je onderhoudt en bouwt een netwerk van partners binnen het thema mobiliteit;
 • Je voert ondersteunende taken uit zoals het vormgeven van presentaties, het organiseren van bijeenkomsten en het bijhouden van onze algemene mailbox.

Profiel

 • Je hebt WO/HBO werk- en denkniveau, een opleiding in de richting van communicatie (of vergelijkbaar);
 • Je hebt 1-2 jaar werkervaring en ervaring op het gebied van online communicatie, community management en/of projectondersteuning;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord én geschrift;
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid, innovatie en stedelijke ontwikkelingen en je vindt het belangrijk om met je werk een maatschappelijke impact te maken.
 • Je bent pro-actief en kan snel schakelen;
 • Je bent sociaal en houdt van netwerken & borrelen.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een fijne werkplek op het Marineterrein in Amsterdam, met een informele en collegiale sfeer. We zijn een klein team waar we nauw met elkaar samenwerken. Amsterdam Smart City is onderdeel van de Amsterdam Economic Board.

Je wordt deel van een enorm divers en dynamisch netwerk bestaande uit koplopers en pioniers op het gebied van stedelijke innovatie binnen diverse toonaangevende organisaties in de Metropoolregio Amsterdam. Je krijgt een kijkje in de keuken bij talloze duurzame en innovatieve initiatieven en programma’s.

Daarnaast bieden wij:

 • Een functie per half oktober voor 32-40 uur per week;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging;
 • Salarisindicatie €3.100 - €3.500 bruto per maand (o.b.v. 40 uur), aangevuld met vakantie- en eindejaarstoeslag.

Interesse gewekt?
Ben je enthousiast? Dan horen we graag van je! Stuur je CV en een korte motivatie voor 10 augustus naar: info@amsterdamsmartcity.com. De eerste gesprekken zijn in de week van 15 augustus. Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Sophie via sophie@amsterdamsmartcity.com. Hopelijk spreken we elkaar snel!

Teamfoto Amsterdam Smart City gemaakt door Roxanne Wilm

Amsterdam Smart City's picture Opportunity
Amsterdam Smart City, Connector of opportunities at Amsterdam Smart City, posted

Gezocht: Operationeel Manager a.i. bij Amsterdam Smart City (20-24 uur, 4-6 maanden) [GESLOTEN]

Featured image

Voor ons kleine, gedreven team bestaande uit vijf mensen, zijn wij per direct op zoek naar een mensgerichte, verbindende operationeel manager ad interim. Het betreft een tijdelijke functie voor 20 – 24 uur per week voor een periode van (naar verwachting) 4 – 6 maanden.

Wie zijn wij?
Amsterdam Smart City, onderdeel van de Amsterdam Economic Board, is een innovatieplatform dat de metropoolregio van Amsterdam helpt om samenwerking en kennisdeling te realiseren op grootstedelijke vraagstukken. Dit doen wij met een divers netwerk van 27 partners die zich committeren aan een betere, duurzame en toekomstbestendige wereld. Deze partners zijn overheden, maatschappelijke organisaties, kennis- en onderwijstellingen en bedrijven. Daarnaast beheren we een internationale community van meer dan 8000 pioniers, innovatieprofessionals en koplopers die elkaar op de verschillende thema’s ontmoeten en verder helpen. Door al deze partijen te verbinden, en met hen het gesprek te voeren over de grote uitdagingen in onze regio, komen we tot innovatieve oplossingen die bijdragen aan betere straten, buurten en steden.

Wij zijn ervan overtuigd dat de veranderingen die nodig zijn voor de vooruitgang van de stad en regio alleen gerealiseerd kunnen worden door samen te werken. Onze activiteiten zijn daarom gericht op het faciliteren van deze samenwerking, zodat partijen samen tastbare en duurzame innovaties tot stand kunnen brengen. Amsterdam Smart City richt zich met name op vier transitieopgaves: mobiliteit, de digitale stad, energie en circulaire economie.

Wat vragen we van jou?
In deze rol ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het Amsterdam Smart City kernteam. Je coacht en begeleidt de individuele teamleden en zorgt voor overzicht en structuur. Je bent een coachende leidinggevende die het leuk vindt om met jonge mensen te werken en je hebt een groot gevoel voor teambuiling. Je plant en denkt vooruit, neemt graag het voortouw en je zorgt voor verbinding en vooruitgang. Tevens werk je nauw samen met de programmadirecteur van Amsterdam Smart City die vooral het gezicht naar buiten is en de contacten met onze externe partners actief onderhoudt. Je weet een brug te slaan van externe ontwikkelingen naar de interne operatie en processen.

Wat ga je doen?

 • Je geeft leiding aan het team en begeleidt en coacht het team bij de uitvoering van het werk;
 • Je ziet toe op de voortgang van dagelijkse werkzaamheden;
 • Zo nodig geef je feedback en stuur je bij;
 • Je beheert het jaarplan 2022 en maakt met het team afspraken over de planning van werkzaamheden voor de tweede helft van 2022;
 • Je zorgt ervoor dat activiteiten conform (kwaliteits)afspraken en planning verlopen;
 • Je schrijft een aantal van de werkprocessen verder uit;
 • Je zit het wekelijkse teamoverleg en andere interne overleggen voor en zet gemaakte afspraken intern uit;
 • Je hebt wekelijks overleg met de programmadirecteur om de interne operatie af te stemmen op externe ontwikkelingen.

 
 
Wie ben jij?
Wij zoeken een interim collega met een mensgerichte instelling die anderen aanzet tot reflectie en actie. Met jouw coachende en verbindende kwaliteiten weet je zowel individuele teamleden als het team als geheel naar een hoger plan te tillen.

 • Je hebt een WO/HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ruime werkervaring in het leidinggeven aan (jonge) professionals;
 • Je bent positief en ondernemend ingesteld;
 • Je kunt uitstekend plannen en organiseren;
 • Je maakt makkelijk contact en inspireert anderen tot actie en ontwikkeling;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

 • Een interim functie per direct voor 20-24 uur per week;
 • Een fijne werkplek op het Marineterrein in Amsterdam, met een informele en collegiale sfeer;
 • Een klein team waarin we nauw met elkaar samenwerken;
 • Amsterdam Smart City is een inclusieve organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de Metropoolregio Amsterdam.

Interesse gewekt?
Ben je enthousiast? Dan horen we graag van je! Stuur je cv en een korte motivatie voor 25 juli a.s. naar: info@amsterdamsmartcity.com. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sophie van der Ploeg via sophie@amsterdamsmartcity.com. Hopelijk spreken we elkaar snel!  

Amsterdam Smart City's picture #CircularCity