Binnen kijken bij bewoners van Nieuw-West - fiets mee met Fia!

Featured image

Op zaterdag 3 november en zaterdag 10 november openen in het hele land bewoners hun deuren om te laten zien wat zij hebben gedaan om hun huis duurzamer te maken. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl.

__Fietstocht__

Speciaal voor stadsdeel Nieuw-West organiseert Fia van der Veldt uit Nieuw-West een fietstocht tijdens de dagen van de duurzame huizenroutes op zaterdag 3 november en zaterdag 10 november. Wilt u meefietsen met Fia? Stuur dan een e-mail naar haar: fiavanderveldt@gmail.com.

"Ik vond het een ontdekkingstocht om deze routes samen te stellen, heb veel gehoord en gezien. Een hele leuke manier om je te laten informeren en inspireren" Aldus Fia van der Veldt.

Het programma van Fia:
In Amsterdam Nieuw-West gaan we op 3 november fietsen langs huizen in Osdorp en (Nieuw) Sloten. Bewoners zullen dan vertellen wat ze zoal aan hun huis hebben gedaan in het teken van duurzaamheid. Bij de een zijn dat zonnepanelen, isolatieglas en een regenton, een ander heeft een warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen of een zonneboiler en een accu.

10 november gaan we naar de Fruittuin van West, Slotermeer en Slotervaart: een aarden huis en een wijk met stadsverwarming zullen o.a. aan bod komen.

Verzamelen tussen 10.00 en 10.15u bij mijn huis en rond 17.30u heb je van minimaal 4 huizen een hele goede indruk gekregen van de vele mogelijkheden. Met tussendoor tijd om van de andere deelnemers te horen hoe het hen vergaat op het pad naar schonere energie.

Graag je uiterlijk 1 november bij mij opgeven voor de route van 3 november en uiterlijk 8 november als je 10 november wilt mee fietsen. Fia van der Veldt: fiavanderveldt@gmail.com dan geef ik je het startpunt door. Zorg zelf voor iets te eten en te drinken voor onderweg.

Joris Zevenbergen, projectleider duurzaamheid van Nieuw-West en Thijs Haverkamp van 02025 ondersteunen bij het organiseren.

https://02025.nl/activiteit/32321/duurzame-huizen-fietsroute-in-nieuw-west

1 Comment

Topics