Bis Publishers presenteert: Products that Flow

Featured image

Fast moving consumer goods zijn producten die weinig kosten, op regelmatige basis worden gekocht en vaak na een korte gebruiksperiode bij het afval belanden. Met dezelfde snelheid als waarmee we deze verpakkingen, disposables, voedingsmiddelen, kleding en goedkope cadeaus en gadgets kopen, gooien we ze ook weer weg.

We hebben een meer circulaire benadering nodig voor deze fast moving consumer goods, beginnend bij het ontwerp ervan. Aan de hand van circulaire ontwerpstrategieën en businessmodellen gaan we deze avond in op de vraag hoe deze producten langer of in een andere vorm hun waarde kunnen behouden. Inspirerende sprekers die zelf circulair ontwerpen en/of ondernemen gaan met elkaar en het publiek in gesprek.

Voertaal: Nederlands

Met in dit programma onder andere: Siem Haffmans
Siem Haffmans heeft meer dan 25 jaar ervaring als ontwerper en strategisch adviseur op het gebied van duurzame innovatie en circulaire economie. Hij studeerde af als MSc industrieel ontwerper aan de TU Delft en werkte daarna als onderzoeker bij TNO. Al in 1990 begon hij een ontwerpstudie, gespecialiseerd in ecodesign. Hij is één van de oprichters van Partners for Innovation, een bureau gericht op duurzame innovatie en de circulaire economie, dat werkt voor toonaangevende bedrijven als Daf Trucks, Heineken, Philips, Tarkett/Desso, Suez en de verpakkingsindustrie. Hij is veelgevraagd (gast)spreker aan de Gerrit Rietveld Academie en het Nederlandse verpakkingscentrum. Siem is ook oprichter van Ragbag, een merk voor fair trade en gerecyclede tassen uit India.

De basis van het programma is het boek Products that Flow dat in oktober verschijnt bij BIS publishers.

https://dezwijger.nl/programma/products-that-flow

Comments

Topics