Circulair Buiksloterham – 5 jaar later POSTPONED

Featured image

Wat kunnen we leren van de circulaire gebiedsontwikkeling van Buiksloterham? Partners van Amsterdam Smart City blikken terug en vooruit na vijf jaar pionieren.

Buiksloterham is een van de snelst veranderende buurten van Amsterdam. De plek die ooit bekend stond als een vervuild industriegebied, wordt langzaam omgetoverd naar een duurzaam woon- en werkgebied. Verschillende partijen, waaronder bewoners, woningcorporaties en kennisinstellingen, hebben de buurt de afgelopen jaren al een circulaire boost gegeven. Ook de komende jaren ontwikkelt de buurt zich verder door.

Wat zijn de geleerde lessen van de afgelopen vijf jaar circulaire gebiedsontwikkeling in Buiksloterham? En wat wordt de rol van de verschillende partijen de komende jaren?

Amsterdam Smart City jaagt innovatieve projecten als deze aan, en gaat daarom in gesprek met betrokkenen en partners over Circulair Buiksloterham.

Foto: Gemeente Amsterdam

https://dezwijger.nl/programma/circulair-buiksloterham-5-jaar-later

1 Comment

gerald lindner's picture
gerald lindner

Idd snel veranderend: van een vervuild industriegebied naar een ongezond gestapeld woongebied. In het nieuwe Herinvesteringsbesluit BSH van de gemeente wordt er doelbewust geen woord gerept over de leefbaarheid en gezondheid van het gebied na alle geplande ontwikkelingen.

Door expres de Omgevingswet te omzeilen, waarin gezondheid een kernthema is, staat de Amsterdammer, zelfs met GroenLinks aan het stuur, gewoon weer buitenspel. Amsterdams idee van een "Smart City".

Topics