Crash course: kwaliteit van zwemwater meten

Featured image

In de zomer nemen wij als Amsterdammers graag een duik in de grachten, de Amstel of het IJ. Maar hoe staat het met de kwaliteit van het zwemwater?

In deze crash course onderwerpen we het zwemwater aan onderzoek door het DIY-sensoren data te verzamelen om deze vervolgens met experts te interpreteren. De water samples staan al klaar!

Dankzij goedkope(re) technologie wordt het steeds makkelijker om als niet-wetenschapper betrouwbare data te verzamelen over je eigen leefomgeving. In het Amsterdam Smart Citizen Lab laten we zien hoe dat werkt en hoe je zelf met simpele DIY technologie kunt bijdragen aan een gezonde stad. In het Fablab van Waag kun je zelf sensoren maken, van hightech tot eenvoudige DIY-oplossingen.

Tijdens deze crash course leer je hoe je zelf sensoren kan bouwen en metingen kunt verrichten. Naast zelf bouwen en experimenteren nodigen we experts uit die uitleggen hoe je de data moet interpreteren en hoe het er nu echt voor staat met de waterkwaliteit in Amsterdam. Ben je benieuwd naar de kwaliteit van het water waar jij graag in zwemt, neem dan je eigen sample mee.

Entree is € 5,- (incl. een drankje).

Over het Smart Citizens Lab
Het hele jaar door organiseren we Smart Citizens Lab workshops en ontwerpsessies gericht op het verbeteren en in kaart brengen van de leefomgeving. Samen ontwikkelen we doe-het-zelf (of doe-het-samen) oplossingen en creatieve interventies. Er is ruimte om te experimenteren en te leren, om zo samen te verkennen wat we willen en hoe we dat kunnen bereiken.

https://waag.org/nl/event/crash-course-kwaliteit-van-zwemwater-meten

Comments

Topics