Film Green Tales of the City

Featured image

Op vrijdag 8 maart as. vindt de vertoning plaats van de film “Green Tales of the City”. Dat gebeurt in Pathé Tuschinski. De filmmaker Gwen Jansen zal hierbij aanwezig zijn en na afloop vragen uit het publiek beantwoorden.

“We hoeven gelukkig nog niet aan de Prozac als het gaat om het milieu. De groene golf met mensen die in ons land actief zijn om de planeet te redden groeit namelijk heel snel. En de vele frontrunners gaan heel, heel ver om de beweging verder op te schalen! De film geeft een spannend inkijkje hoe het er hierbij aan toe gaat.”

Je bent hiervoor van harte uitgenodigd. Graag vernemen we met of en met hoeveel personen je wilt komen zodat we de plaatsen kunnen reserveren.

Datum vrijdag 8 maart 2019

Tijd 18.45-20.30 uur, start film: 19.00 uur

Locatie Pathé Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam

De gemeente Amsterdam maakt onderdeel uit van een prachtige documentaire genaamd Green Tales of the City, www.green-tales.com, waarin duurzaamheid centraal staat, tezamen met vijf andere steden.

De documentaire Green Tales Of The City die 14 december in premiere ging in LUX te Nijmegen heeft op het filmfestival A Show For A Change in de VS de Social Impact Award in de wacht gesleept!

Achtergrond Green Tales of the City en profiel filmmaker Gwen Jansen

Green Tales of the City - een bioscoopdocumentaire waarin inspirerende 'groene verhalen' uit de stad centraal staan. Via deze documentaire wil Gwen Jansen mensen/landen/steden/organisaties/gemeentes/provincies positief activeren en inspireren door het tonen van positieve voorbeelden van mensen die de leefbaarheid in hun eigen (snelgroeiende) stad proberen te vergroten door vooral met elkaar samen te werken en te kijken naar gemeenschappelijke belangen. Samenwerking zoeken staat daarbij centraal.

Gwen Jansen is een onafhankelijke filmmaker. Meer informatie over de documentaire Green Tales of the City is te vinden online. De andere deelnemende steden zijn Leeuwarden, Rotterdam, Enschede, Nijmegen en Utrecht. De film wordt aangeboden aan ambassades en consulaten, filmfestivals, bioscopen en tv zenders internationaal en nationaal.

green-tales.com

Comments

Topics