Just.City.2023

Featured image

KOM NAAR JUST.CITY.AMSTERDAM.2023

Amsterdam is al 750 jaar in beweging. De ontwikkelingen van de afgelopen jaren maken het een stad waarin niet voor iedereen plek is. Basisvoorzieningen zoals wonen, onderwijs, zorg, voedsel, de publieke ruimte en een leefbaar klimaat staan bijvoorbeeld steeds meer onder druk. We merken allemaal dat er zaken niet rechtvaardig zijn en daar willen wij, samen met jou, verandering in brengen.

Vanaf 16 november voert het Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation daarom officieel de naam Centre of Expertise Rechtvaardige Stad. Op die datum organiseren wij als lancering Just.City.Amsterdam.2023; een middag vol workshops, lezingen, gesprekken en persoonlijke ontmoetingen. Tijdens deze middag in Ru Paré Community willen we elkaar inspireren en aanzetten tot manieren om naar een rechtvaardige stad te kijken en er samen aan te werken. Jij bent van harte welkom!

We hebben schrijvers, dichters, onderzoekers, ondernemers, studenten, bestuurders en buurtorganisaties uit de stad gevraagd om een bijdrage te leveren aan ons programma. Met onder andere: Gökhan Aksoy, Abdelkader Benali, Joris Lechêne, Ria Braaf-Fränkel, Lucia Kula, Roberto Rocco, Arnt Mein.
Via onderstaande knop vind je meer informatie over de lancering en het aanmelden.

https://www.hva.nl/urban-governance/gedeelde-content/evenementen/evenementen/2023/11/just-city-am...

Comments

Topics