Programma voor Demodag #16 Circulair & Digitaal

Featured image

Volgende week dinsdag 21 juni vindt de eerste fysieke demodag sinds de pandemie plaats. De thema’s Circulariteit en Digitaal staan centraal, en het programma is inmiddels rond. Er staan weer mooie initiatieven en complexe vraagstukken op de planning.

Demodagen zijn onderdeel van ons innovatieproces en bedoeld om de voortgang van verschillende innovatieprojecten te stimuleren, hulpvragen op tafel te leggen, dilemma's te delen en anderen te betrekken bij projecten of uitdagingen. Meer informatie over wat de demodagen precies zijn en waarom je mee wilt doen, vind je hier.

Klinkt het programma interessant? Je bent meer dan welkom om aan te sluiten. Laat het ons weten in de comments of mail naar trisha@amsterdamsmartcity.com. De Demodag is van 14:00-16:45 met een borrel na afloop

Werksessies
Reduceren (illegale) drones in de stad – Daan Groenink (Gemeente Amsterdam)
De Gemeente Amsterdam detecteert steeds meer (illegale) drones in het luchtruim van Amsterdam. In samenwerking met de politie onderzoekt de gemeente hoe zij het aantal drones kunnen verminderen met zo min mogelijk handhaving. Hoe kan de Gemeente dit het best aanpakken?

Subsidieregeling ketensamenwerking - Suzanne van den Noort (Provincie Noord-Holland)
De provincie is bezig om een subsidieregeling op te stellen om te stimuleren dat meerdere bedrijven in de keten op regionale of bovenregionale schaal gaan samenwerken om circulaire projecten, diensten of processen te realiseren. Hiervoor is een verkenning gedaan om te komen tot een regeling die zo goed mogelijk aansluit op de vraag van bedrijven en dus subsidiëring mogelijk maakt van de activiteiten die de gewenste samenwerking stimuleert. In deze werksessie wil de provincie haar beeld en ideeën verrijken en toetsen om keuzes te kunnen maken hoe de subsidieregeling het beste vorm kan krijgen. Daarnaast speelt de vraag hoe de concept regeling voordat deze in werking treedt kan worden getoetst bij vertegenwoordigers van de doelgroep(en): primair bedrijven.

Digitale Materialenbank - Mark van der Putten (Gem Amsterdam)
In Amsterdam wordt gewerkt aan de implementatie van circulariteit bij ontwerp, inkoop en beheer van de openbare ruimte. Hergebruik is inmiddels verder gedifferentieerd tot ‘Hergebruik, tenzij …’ en wordt in eerste oriëntatie lokaal binnen de projectgrenzen toegepast. Indien er binnen een project geen ruimte is voor het hergebruik, zijn de vrijgekomen assets beschikbaar voor een ander project elders in de stad. Maar zo een uitwissingsproces loopt niet vanzelfsprekend. Aan de basis hiervan ligt uitwisseling van informatie. Hiervoor staat Amsterdam aan de start voor het ontwikkelen van de digitale materialenbank, waarin latende projecten en ontvangende project respectievelijk hun vrijkomende assets en te reserveren assets kenbaar maken


Comments

Topics