Workshop: Circulair afval verrijkt de stad

Featured image

Hoe krijg je zicht op de potentiële waarde van een reststroom? Leer meer over innovatieve manieren waarop reststromen verwerkt kunnen worden.
In een circulaire economie draait het om reststromen hoger opwaarderen voor meer en betere toepassingen. Als dat lukt, gaan we upcyclen. Wegen de kosten om het werkelijk in de praktijk toe te passen ook op tegen de baten? Gezamenlijk kijken we naar het proces om organisch, plastic en karton afval te reduceren of te opwaarderen.
Vragen die aan bod komen zijn
Hoe krijg je zicht op de potentiële waarde van een reststroom? Wat zijn de alternatieven? En hoe start je de uitvoering? Naast een aantal voorbeeldcases uit de stad bestaat de mogelijkheid om met een eigen reststroom aan de slag te gaan en de eerste stappen richting upcyclen te zetten.
Deze workshop is voor professionals die met hun organisatie aan de slag willen met hun afval- of reststroom. Tijdens de workshop leer je meer over innovatieve manieren waarop reststromen verwerkt kunnen worden. Het levert inzicht in je eigen reststromen waarmee je aan de slag kunt om hier een eigen businesscase voor op te stellen.
Programma
14.00 uur – Ontvangst
14.30 uur – Voorwoord door Dirk Koolen
15.00 uur – Inzicht in je reststromen
15.15 uur – Voorbeelden van good practices en technologie
15.45 uur – Aan de slag met eigen reststroom: welke alternatieven zijn er?
16.15 uur – Het opstellen van de business case
17.00 uur – Afsluiten en borrel

https://dezwijger.nl/programma/workshop-circulair-afval-verrijkt-de-stad

Comments

Topics