Amsterdam Reist Slim: doe mee aan de proef!

Featured image

De gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam starten in november 2021 een onderzoek naar het reisgedrag van Amsterdammers. Een bereikbare en leefbare stad begint bij de behoeften van de inwoners. Hoe vaak, wanneer en met welke voertuigen verplaatsten ze zich door de stad? Dat zijn vragen waar we met de proef antwoord op willen krijgen.

Over het onderzoek
De proef wordt uitgevoerd met behulp van de slimme app Fynch. Fynch biedt niet alleen een helder overzicht van iedere gemaakte rit, ook de CO2-uitstoot, afgelegde kilometers, vermeden spitsuren en aantal minuten beweging per dag worden bijgehouden. De Hogeschool van Amsterdam onderzoekt het reisgedrag van Amsterdammers via de ritten in de app en stuurt tijdens het onderzoek twee vragenlijsten om nog meer te weten te komen over de reisbehoeften van de deelnemers.

Doe mee aan de proef
Woont u in Amsterdam en heeft u een auto? Meld u dan aan via onderstaande link! U draagt bij aan de ontwikkeling van een leefbare en bereikbare stad en ontvangt na afloop van de proef een bol.com bon van €20.

https://www.amsterdam.nl/innovatie/mobiliteit/amsterdam-reist-slim/?reload=true

3 Comments

Nancy Zikken's picture
Nancy Zikken

Goed punt! Merel, kun je ook meedoen als je geen auto hebt? Ik zie dat de app ook werkt als je op de fiets naar werk gaat of een wandeling in het park maakt namelijk! Ben benieuwd

Marjolein de Lange

Heel vreemd dat je kennelijk alleen slim kan reizen als je een auto hebt.....

Topics