Merel A

Activity

  • 2
    Updates
  • 0
    Thumbs up
  • 1
    Comments
Merel A, Communicatieadviseur at Gemeente Amsterdam, posted

Amsterdam Reist Slim: doe mee aan de proef!

Featured image

De gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam starten in november 2021 een onderzoek naar het reisgedrag van Amsterdammers. Een bereikbare en leefbare stad begint bij de behoeften van de inwoners. Hoe vaak, wanneer en met welke voertuigen verplaatsten ze zich door de stad? Dat zijn vragen waar we met de proef antwoord op willen krijgen.

Over het onderzoek
De proef wordt uitgevoerd met behulp van de slimme app Fynch. Fynch biedt niet alleen een helder overzicht van iedere gemaakte rit, ook de CO2-uitstoot, afgelegde kilometers, vermeden spitsuren en aantal minuten beweging per dag worden bijgehouden. De Hogeschool van Amsterdam onderzoekt het reisgedrag van Amsterdammers via de ritten in de app en stuurt tijdens het onderzoek twee vragenlijsten om nog meer te weten te komen over de reisbehoeften van de deelnemers.

Doe mee aan de proef
Woont u in Amsterdam en heeft u een auto? Meld u dan aan via onderstaande link! U draagt bij aan de ontwikkeling van een leefbare en bereikbare stad en ontvangt na afloop van de proef een bol.com bon van €20.

#Mobility
Merel A, Communicatieadviseur at Gemeente Amsterdam, posted

Draag bij aan de ontwikkeling van één uniforme data standaard voor mobiliteit (CDS-M)

Featured image

Overheden gebruiken data van mobiliteitsaanbieders om te monitoren, te leren en de openbare ruimte te beheren. Mobiliteit stopt niet bij de gemeentegrenzen, maar er bestaat nog geen uniforme standaard voor de uitwisseling van die data. Verschillende overheden stellen verschillende eisen aan de mobiliteitsaanbieders.

Eén data standaard: effectiever én efficiënter
Eén CDS-M (City Data Standaard - Mobiliteit) geeft overheden meer inzicht in het gebruik van (deel)mobiliteit. Zo kunnen ze bijvoorbeeld over gemeentegrenzen heen leren. Maar CDS-M vergoot ook het inzicht op het gebruik van (deel)mobiliteit en de mogelijke effecten in de openbare ruimte, zoals bereikbaarheid en leefbaarheid. CDS-M is een middel voor beleidsontwikkeling, beleids(bij)sturing en beleidsverbetering.

De G5 hebben een eerste versie van de CDS-M ontwikkeld. Vanaf juni 2021 wordt die versie in een werkgroep toegepast, getest en doorontwikkeld tot de CDS-M in Nederland.

Geef je op voor de werkgroep
Ben je een jurist, governance expert, data analist, security expert of denk je op een andere manier bij te kunnen dragen aan de doorontwikkeling van één uniforme data standaard voor mobiliteit?  Geef je dan op voor de werkgroep via cds-m@amsterdam.nl

#Mobility