Civity wint Green Innovation Hub Contest 2023

Featured image

Almere, 6 juli 2023 – Civity is de winnaar van de Green Innovation Hub Contest 2023, waar verschillende start- en scale-ups hun innovatieve oplossing voor een duurzame en inclusieve leefomgeving presenteerden. Dat bepaalde de jury (UPAlmere!, Amsterdam Smart City, BTG, Future City Foundation, Floor Almere, Windesheim, Aeres, Provincie Flevoland, PRICE, Horizon en VodafoneZiggo) gisteren tijdens de Green Innovation Hub Contest tijdens een stormachtige dag. Na een succesvolle pitch won de start-up uit Amersfoort de Golden Award voor hun innovatieve oplossing: een smartcity dataplatform voor de energietransitie. Hiermee verzekert Civity zich van begeleiding om haar concept verder te ontwikkelen, kantoorruimte en tickets voor de Smart City Congres 2023 in Barcelona.

De komende jaren worden er in de provincie Flevoland 130.000 nieuwe woningen gebouwd.. Nederlands grootste bouwopgave. Daarom hebben de gemeente Almere, de provincie Flevoland, VodafoneZiggo en haar partners de handen ineengeslagen met de organisatie van de Green Innovation Hub Contest 2023. Het doel van de wedstrijd is het vinden van innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzame en inclusieve leefomgeving.

“We zitten in de grootste transitie van de afgelopen 50 jaar, waarin we zowel op ruimtelijk als op sociaal gebied uitdagingen hebben. Het is mooi dat de Green Innovation Hub Contest hier met nieuwe organisaties en nieuwe ideeën mee aan de slag gaat en dat Almere blijft geloven en investeren in groene innovatie.”, aldus hoofdjurylid Jan-Willem Wesselink, programmamanager bij Future City Foundation.

Contest Day
Start-ups en scale-ups konden zich tot 22 juni aanmelden. Uit alle inzendingen heeft de jury tien organisaties met de beste oplossingen geselecteerd. Zij hebben hun producten en diensten gisteren tijdens de Innovation Hub Contest Day gepresenteerd.
“De inspirerende oplossingen die zijn gepresenteerd, dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van Almere als een duurzame en natuur-inclusieve stad.” vertelt jurylid Debby Kruit, Ecosystem Advisor UPALMERE! en Startup Mentor bij Startupbootcamp. “Ik kan niet wachten om te zien welke innovaties over een tijdje echt in Almere worden gerealiseerd.”

Golden Award
De oplossing van Civity werd tijdens de finale van de Green Innovation Hub Contest door de jury bekroond met de Golden Award. Dit betekent dat zij meegaan met de partners naar de Smart City Congres in Barcelona en dat zij coaching en ondersteuning ontvangen om hun product verder op te schalen in de markt.
Arjan Eeken, senior Architecture manager en innovatiestrateeg bij VodafoneZiggo: “De presentatie ging niet in op de technologische oplossing, maar op de toegevoegde waarde voor de maatschappij. De meest belangrijke discussie die er is: hoe deel je data voor de energieconsumptie.”

Directeur Roelof Schram van Civity is erg opgetogen: ”Hiermee zetten wij met ons bedrijf een fantastische volgende stap om onze smartcity dataplatform samen met experts verder op te schalen”.

https://thegreeninnovationhub.nl/news/green-innovation-hub-contest-2023-2/

Comments

Topics