Xander Bakker

Activity

  • 7
    Updates
  • 6
    Thumbs up
  • 0
    Comments
Xander Bakker, Community Manager at Green Innovation Hub, posted

Doe mee aan de Green Innovation Hub contest!

Featured image

In Almere en de provincie Flevoland vinden de grootste gebiedsontwikkelingen van Nederland plaats zoals Hortus, Pampus, Zuidoever. Om echt toekomstgericht te kunnen bouwen en als voorbeeld te dienen voor de rest van Nederland, organiseren zij de Green Innovation Hub contest ’24. In deze competitie worden organisaties uitgedaagd om met digitaal gedreven toepassingen te komen op het gebied van duurzame energie, mobiliteit of slim wonen.

Ben jij een start-up, scale-up of een innovatief kleinbedrijf (MKB), en heb jij een digitaal gedreven toepassing op het gebied van duurzame energie, mobiliteit of slim wonen? Is jouw oplossing klaar om verder te groeien, te versnellen en op te schalen? Een oplossing waarmee jij echt impact kan maken? Doe dan mee met de Green Innovation Hub Contest ’24.

Op 6 maart wordt op basis van de ingezonden video-pitches een selectie gemaakt van de tien bedrijven die worden uitgenodigd voor het Green Innovation Hub Café. Op woensdag 17 april vindt de Contest Day plaats, tevens de officiële opening van de GIH 3.0 op de 9e verdieping. Tijdens dit evenement zullen de 10 deelnemers hun pitch presenteren, met een maximale duur van 4 minuten. Na de pitches krijgt de jury de gelegenheid om vragen te stellen. De winnaar wordt door experts verder geholpen en begeleid.

Check de website link voor meer informatie!

Xander Bakker's picture #Mobility
Xander Bakker, Community Manager at Green Innovation Hub, posted

Minecraft Almere Pampus Challenge: pushing the boundaries to build the city of the future

Featured image

In today's dynamic landscape, the key to success lies in collaboration. The Green Innovation Hub firmly believe in the power of partnerships between companies, government and educational institutions to drive innovation, growth and positive change. In a world where technology connects us in unique ways, the Minecraft Almere Pampus Challenge exemplified the power of communities coming together to achieve remarkable feats.

It's inspiring to witness the incredible work of our young talents. They are the architects of the future and they're currently building virtual cities where companies can find their next digital solutions. Whether you represent a company, government department, or educational institution, we invite you to connect and explore how we can collaborate to make a meaningful impact on our shared goals.

1. Fresh Perspectives: young talent brings fresh and innovative perspectives to the table. They're unafraid to challenge the status quo and reimagine how things can be done.
2. Cutting-Edge Tech: these virtual cities are powered by the latest technologies from Microsoft and Iamprogrez. Companies can tap into this tech-savvy generation to incorporate cutting-edge solutions into their operations.
3. Collaboration Opportunities: collaborating with these digital pioneers can lead to mutually beneficial partnerships. Your company can gain a competitive edge while offering mentorship and growth opportunities to the next generation.

Find the Green Innovation Hub (NL Pavilion) at the Smart City Expo World Congres in Barcelona, and let's meet each other. Together, we'll keep pushing the boundaries of what's possible in the Minecraft universe and to build the house – or even the city of the future. Also stay tuned for upcoming advantures, events and challenges on our channels.

Watch the video: https://youtu.be/4F7CFGfb2HE

Xander Bakker's picture #CircularCity
Xander Bakker, Community Manager at Green Innovation Hub, posted

De stad van de toekomst bouwen ze in Almere in Minecraft

Featured image

Met een spetterende kick-off door Justin Edwards, Director of Learning Programmes van Microsoft, zijn 200 studenten van hogeschool Windesheim Flevoland vandaag in teams gestart met het in Minecraft bouwen van het nog te realiseren stadsdeel Pampus. Bijzonder omdat Almere als tweede stad na London start met een Minecraft challenge voor de realisatie van een nieuwbouwopgave. Het winnende studententeam van Windesheim mag haar concept van 7 – 9 november presenteren in het Holland paviljoen tijdens de Smartcity Expo World Congres in Barcelona.

De komende anderhalf jaar biedt Almere honderden jongeren tussen de 8 en 21 jaar op deze unieke manier de kans om zelf op de stoel van de architect te zitten en zo mee te denken over grote maatschappelijke vraagstukken. Basisschoolleerlingen en studenten bouwen op hun eigen niveau aan een virtueel Almere Pampus. Dit als plek waar zij in de toekomst zelf willen wonen. Dit stadsdeel bouwen ze met een speciale versie van Minecraft Education Edition.

Wethouder Maaike Veeningen van Almere (Economische ontwikkeling, hoger onderwijs): ‘we dagen leerlingen tot 21 jaar uit om met oplossingen te komen voor vraagstukken op het gebied van duurzaam, energiezuinig en inclusief bouwen. Op deze manier leren zij bijvoorbeeld over het gebruik van Artificial Intelligence (AI), Virtual Reality (VR) en robotisering bij het ontwikkelen van een nieuw stadsdeel. Zo betrekken we onze toekomstige inwoners bij het bouwen aan de ideale stad van de toekomst.’

Toekomstige leefomgeving
Het toekomstige Almere Pampus wordt in het zuidwesten van Almere gebouwd, met meer dan 30.000 woningen en 16.000 arbeidsplaatsen. Projectdirecteur Almere Pampus en senior stedenbouwkundige bij de gemeente Almere Paola Huijding over de Minecraft Challenge: “Deze leerlingen zijn misschien de toekomstige bewoners van Pampus. Hiermee bouwen we aan woon- en werkplekken omringd door water en groen. Het is daarom zo mooi dat juist de toekomstige generatie nu meedenkt over hun leefomgeving.”

Digitaalvaardig
De speciale editie van Minecraft die de studenteams gebruiken is ontwikkeld door Iamprogrez. Het gebruik ervan moet op een speelse en laagdrempelige manier bijdragen aan een digitaal vaardige samenleving. Scholieren krijgen zo inzicht in de banen van de toekomst. Ook kunnen zij in een buddysysteem ouderen meenemen in hun digitale kennis en vaardigheden.
Fleur van Beem, Executive Director bij VodafoneZiggo: “Het vooruithelpen van twee miljoen mensen in de samenleving willen wij bereiken door initiatieven als Online Masters, een online lesprogramma voor scholen over de digitale wereld. De Minecraft Challenge sluit hierop naadloos aan en het is natuurlijk fantastisch om dankzij gamification jongeren digitaalvaardig te krijgen.”

Bouwen aan innovatieve concepten
De leerlingen kunnen alleen of in teams werken aan de challenge en krijgen hiervoor een digital skills-certificaat. Na de ontwerpfase, kunnen zij hun toekomstige visie op Pampus uploaden op de website van de Green Innovation Hub (GIH). Een groep experts kiest de winnaar. Danny Frietman, Projectdirecteur van de GIH: “De winnende uitkomsten van de Minecraft Challenge vormen de basis voor ons om start-ups en scale-ups uit te dagen om de concepten van de scholieren daadwerkelijk in de praktijk te brengen.”

“Hoe ziet het er dan uit”
Kijk HIER naar de video aankondiging van de eerder gehouden Minecraft-challenge in Londen. Daarin zie je duidelijk hoe de challenge werkt en welke mogelijkheden Minecraft hiervoor biedt.

Fotografie Daan Klunder, Almere City Marketing

Xander Bakker's picture #Citizens&Living
Xander Bakker, Community Manager at Green Innovation Hub, posted

Civity wint Green Innovation Hub Contest 2023

Featured image

Almere, 6 juli 2023 – Civity is de winnaar van de Green Innovation Hub Contest 2023, waar verschillende start- en scale-ups hun innovatieve oplossing voor een duurzame en inclusieve leefomgeving presenteerden. Dat bepaalde de jury (UPAlmere!, Amsterdam Smart City, BTG, Future City Foundation, Floor Almere, Windesheim, Aeres, Provincie Flevoland, PRICE, Horizon en VodafoneZiggo) gisteren tijdens de Green Innovation Hub Contest tijdens een stormachtige dag. Na een succesvolle pitch won de start-up uit Amersfoort de Golden Award voor hun innovatieve oplossing: een smartcity dataplatform voor de energietransitie. Hiermee verzekert Civity zich van begeleiding om haar concept verder te ontwikkelen, kantoorruimte en tickets voor de Smart City Congres 2023 in Barcelona.

De komende jaren worden er in de provincie Flevoland 130.000 nieuwe woningen gebouwd.. Nederlands grootste bouwopgave. Daarom hebben de gemeente Almere, de provincie Flevoland, VodafoneZiggo en haar partners de handen ineengeslagen met de organisatie van de Green Innovation Hub Contest 2023. Het doel van de wedstrijd is het vinden van innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzame en inclusieve leefomgeving.

“We zitten in de grootste transitie van de afgelopen 50 jaar, waarin we zowel op ruimtelijk als op sociaal gebied uitdagingen hebben. Het is mooi dat de Green Innovation Hub Contest hier met nieuwe organisaties en nieuwe ideeën mee aan de slag gaat en dat Almere blijft geloven en investeren in groene innovatie.”, aldus hoofdjurylid Jan-Willem Wesselink, programmamanager bij Future City Foundation.

Contest Day
Start-ups en scale-ups konden zich tot 22 juni aanmelden. Uit alle inzendingen heeft de jury tien organisaties met de beste oplossingen geselecteerd. Zij hebben hun producten en diensten gisteren tijdens de Innovation Hub Contest Day gepresenteerd.
“De inspirerende oplossingen die zijn gepresenteerd, dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van Almere als een duurzame en natuur-inclusieve stad.” vertelt jurylid Debby Kruit, Ecosystem Advisor UPALMERE! en Startup Mentor bij Startupbootcamp. “Ik kan niet wachten om te zien welke innovaties over een tijdje echt in Almere worden gerealiseerd.”

Golden Award
De oplossing van Civity werd tijdens de finale van de Green Innovation Hub Contest door de jury bekroond met de Golden Award. Dit betekent dat zij meegaan met de partners naar de Smart City Congres in Barcelona en dat zij coaching en ondersteuning ontvangen om hun product verder op te schalen in de markt.
Arjan Eeken, senior Architecture manager en innovatiestrateeg bij VodafoneZiggo: “De presentatie ging niet in op de technologische oplossing, maar op de toegevoegde waarde voor de maatschappij. De meest belangrijke discussie die er is: hoe deel je data voor de energieconsumptie.”

Directeur Roelof Schram van Civity is erg opgetogen: ”Hiermee zetten wij met ons bedrijf een fantastische volgende stap om onze smartcity dataplatform samen met experts verder op te schalen”.

Xander Bakker's picture #Citizens&Living
Xander Bakker, Community Manager at Green Innovation Hub, posted

Green Innovation Hub Contest 2023!

Featured image

Green Innovation Hub Contest 2023! "Pitch voor Impact"

In Flevoland en Almere worden de komende jaren 130.000 nieuwe woningen gebouwd. De grootste bouwopgave van Nederland! Heb jij een innovatief product of dienst waarmee jij kunt bijdragen aan duurzame en inclusieve leefomgeving. En impact kunt maken op deze regio én de rest van Nederland. Doe dan mee met de Green Innovation Hub Contest 2023 en win de Golden Award.

🏆 Een trip naar Smart City Expo 2023 in Barcelona, coaching door expert, gratis office space, ondersteuning bij businesscases en modellen door partners, V.I.P.-tickets voor Ziggo Dome concert naar keuze en nog veel meer prijzen.

Hoe werkt het?

1️⃣ Doe mee en maak impact met jouw product of dienst.

2️⃣ Meld je uiterlijk woensdag 21 juni vóór 23.59 uur via de onderstaande link.

3️⃣ Op donderdag 22 juni maakt de jury bekend welke start-ups
en scale-ups mogen pitchen.

4️⃣ Mag je pitchen, dan nemen wij contact met je op zodat jij
jouw pitch goed kunt voorbereiden.

5️⃣ Woensdag 5 juli is de Green Innovation Hub Contest Day
waarbij je mag pitchen!

Wil jij deelnemen aan de contest of ben je geïnteresseerd om naar de pitches te kijken? Meld je dan nu aan via de onderstaande link.

Xander Bakker's picture #Citizens&Living
Xander Bakker, Community Manager at Green Innovation Hub, posted

Inspiratie en netwerken: meld je nu aan voor de Green Innovation Hub Open Coffee!

Featured image

Heb jij een idee, product of dienst voor een duurzame en inclusieve samenleving en wil je dit graag met ons delen? Op dinsdag 21 maart nodigen wij je van harte uit voor de Green Innovation Hub Open Coffee.

Van 10:30 – 12:00 geven wij een update over de Green Innovation Hub en zijn er twee inspirerende gastsprekers die een oproep doen aan de markt.

De komende jaren zullen er meer dan 100.000 nieuwe woningen gebouwd worden, maar wat is daarvoor nodig om dat te realiseren? Hoe kunnen we digitaal-gedreven innovaties opschalen?

Wil je meepraten? Meld je dan nu aan via: https://lnkd.in/etg9rjd5

Let op! Maximaal 50 personen (vol = vol).

Xander Bakker's picture Meet-up on Mar 21st