Ga mee met de burgemeester op handelsreis naar de Pearl River Delta

Featured image

Van 29/5 – 3/6 2016

Gaat u mee met burgemeester Weerwind van Almere? Dit is de gelegenheid om in korte tijd een van de snelst groeiende regio’s van China te leren kennen. Amsterdam Trade heeft samen met de Consulaten Generaal in Guangzhou en Hong Kong een 4-daagse handelsreis ontwikkeld. Deze handelsreis biedt expert meetings, seminars en op maat gemaakte bedrijfsbezoeken. Amsterdam Trade nodigt u graag uit voor onze handelsreis naar Shenzhen en Hong Kong! Op verzoek organiseren wij 1 op 1 matchmaking met Chinese bedrijven. Zo leert u alle ins en outs van zakendoen in China. We nodigen u van harte uit op onze eerste informatiesessie op: woensdag 16 maart van 17.00 - 19.00 in het WTC in Almere

De kansen van de Pearl River Delta

Shenzhen is samen met steden als Hong Kong en Macao gelegen in de Pearl River Delta (PRD) in het zuiden van China in de provincie Guangdong. In dit gebied wonen ruim 50 miljoen mensen, het is één van de snelstgroeiende gebieden qua inwonertal en BNP. Voor onze handelsreis focussen we ons op twee aandachtsgebieden: Health en Milieu. Naast deze twee aandachtsgebieden staan we natuurlijk ook open voor bedrijven uit andere sectoren.

Waarom Health:

Dit gebied heeft net als in heel China te maken met een snel verouderende bevolking. De vraag naar medische zorg en vooral naar specialistische ouderenzorg zal aanzienlijk toenemen. Ook heeft de groeiende middenklasse steeds meer behoefte aan betere medische zorg. We zouden bedrijven uit willen nodigen die gespecialiseerd zijn in: medische technologie, ouderenzorg.

Waarom Milieu:

Vele miljoenen mensen die in dit gebied wonen en werken, produceren een afvalberg waarmee zij zich geen raad weten. Hong Kong en Shenzhen staan samen met vele andere steden in China voor een enorme uitdaging op het gebied van afvalstromen en milieu. Daarnaast zijn hun industrieën structureel op zoek naar nieuwe en betaalbare grondstoffen. Er liggen veel kansen voor mkb bedrijven die gespecialiseerd zijn in: hoogwaardige recycling technieken (metaal, industrieel en non industrieel), bodemsanerings technieken, afvalverwerking (afval scheiden, ophalen etc.), expertise rond circulaire economie (industriële recycling van bouwmateriaal, papier, voedsel en textiel).

Meer informatie: <https://www.iamsterdam.com/nl/zakelijk/amsterdam-trade/shenzhen>

Foto: iccve


Comments

Topics