Onderzoeksrapport Facility Sharing in de MRA: Optimale benutting van (kennis) faciliteiten in de regio

Featured image

Campussen en kennishubs in de metropoolregio Amsterdam zijn rijk aan onderzoeksfaciliteiten, kennis, testruimtes en geavanceerde apparatuur. Uit de gesprekken met de gemeente Amsterdam en diverse campussen zoals het Amsterdam Science Park en het Amsterdam Life Sciences District komt de aanname naar voren dat veel aanwezige faciliteiten maar voor een klein deel benut worden. Dit terwijl faciliteiten vaak een flinke investering zijn geweest voor bedrijven en kennisinstellingen. Wij zien hier een grote kans voor de MRA. Optimale benutting van faciliteiten kan onnodige investeringen voorkomen, ruimte en grondstoffen besparen en mensen uit verschillende hoeken bij elkaar brengen.

Onder de noemer ‘Project Facility Sharing in de MRA’ hebben wij deze kans verkend. Deze verkenning bestaat uit afgenomen interviews en georganiseerde bijeenkomsten. Deze verkenning is uitgewerkt in het rapport: “Facility sharing: optimale benutting van (kennis) faciliteiten in de regio”

Voor meer informatie kun je mailen naar hello@campus.amsterdam 

ampus Amsterdam is het netwerk dat alle innovatiegebieden, campussen en kennislabs in de metropoolregio aan elkaar verbindt waardoor de kenniseconomie van de regio wordt versterkt.

https://campus.amsterdam/s/article/OnderzoeksrapportFacilitySharing?language=nl_NL

Comments

Topics