Vacature: Coördinator Internationalisering

Featured image

Faciliteer jij bedrijven in de internationalisering van hun smart city en health oplossingen? Ben je een verbinder en sta je stevig in je schoenen? De Amsterdam Economic Board en Amsterdam Trade zijn op zoek naar een Coördinator Internationalisering voor de communities Amsterdam Smart City & Amsterdam Health voor 32-40 uur per week.

Faciliteer jij bedrijven in de internationalisering van hun smart city en health oplossingen? Ben je een verbinder en sta je stevig in je schoenen? De Amsterdam Economic Board en Amsterdam Trade zijn op zoek naar een Coördinator Internationalisering voor de communities Amsterdam Smart City & Amsterdam Health voor 32-40 uur per week.

Amsterdam Economic Board

De Board heeft als ambitie om in 2025 tot de top 3 van Europese innovatieve regio’s te behoren. Wij richten ons daarbij op samenwerking, innovatie en groei en daarbij wordt ingezet op 5 grootstedelijke uitdagingen: Gezondheid, Mobiliteit, Circulaire Economie, Digitale Connectiviteit en Talent voor de Toekomst. Een van de belangrijkste doelstellingen van de Amsterdam Economic Board is het verbinden van mensen en organisaties. Dit doen we op verschillende uitdagingen middels verschillende programma’s, waaronder het innovatieprogramma Amsterdam Smart City.

Amsterdam Trade

Amsterdam Trade heeft als missie de internationalisering van het regionale MKB te bevorderen en te versnellen, daarmee wil Amsterdam Trade een bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling in de Metropoolregio Amsterdam en zet Amsterdam Trade in op sectoren waar beweging is: Smart City, E-Healthe, Agri&Food en Fashion en Dutch Design.

Online Communities

De Amsterdam Economic Board, Amsterdam Smart City en Amsterdam Trade hebben hun krachten gebundeld om samen het internationaliseringsvraagstuk op te pakken. Er is vanuit een groot aantal bedrijven in de Metropoolregio Amsterdam behoefte om hun business op te schalen naar het buitenland. Daarvoor hebben wij afgelopen zomer twee communities gelanceerd waar hét netwerk rondom innovatie op het gebied van smart cities en health bijeenkomt. www.amsterdamsmartcity.com en www.amsterdamhealth.nl

Beide communities worden druk bezocht door internationale partijen; bedrijven, overheden en startups. Als Coördinator Internationalisering faciliteer je het MKB dat internationaal wil ondernemen. Hierbij ben je dé sparringpartner voor bedrijven die internationaal willen groeien, en signaaleer je kansen voor het MKB. Je kunt op verschillende niveaus schakelen en je bent goed in staat om van strategie naar uitvoering door te schakelen.

Functieomschrijving

 • Wensen en behoeften van MKB-ers op internationalisering vertalen naar activiteiten voor de community, zowel online als offline

 • Organiseren van activiteiten (online en offline); activiteiten in de MRA maar ook in het buitenland

 • Kansen voor internationalisering signaleren en vertalen naar kansen voor de community

 • Relevante content met betrekking tot internationalisering schrijven en plaatsen op beide platformen

 • Fungeren als eerste aanspreekpunt voor vragen rondom internationalisering op beide platformen

 • Proactief op zoek naar nieuwe kansen om beide communities nog beter aan te sluiten bij het internationaliseringsvraagstuk

Gevraagde opleiding en ervaring

 • WO/HBO werk- en denkniveau
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en schrift
 • Minimaal 3 jaar ervaring in internationale omgeving(en) en met internationalisering van bedrijfsleven waaronder MKB
 • Je schakelt makkelijk van strategie naar uitvoering
 • Een flexibele, pro-actieve en zelfstandige instelling
 • Kennis van en ervaring met social media, CMS, online community management en data-analyse is een pré
 • Ervaring met het werken in complexe samenwerkingsverbanden en netwerken en affiniteit met innovatieve oplossingen en stedelijke ontwikkelingen

De Amsterdam Economic Board als werkgever:

· Biedt je een dynamische werkomgeving waar publiek en privaat samenkomen;

· Functie is minimaal 32 uur

· Salarisindicatie: € 3.500 – 3.800 (o.b.v. 40 uur)

· Wij zoeken iemand die in dienst komt bij de Board - alleen als je hier voor open staat heeft het zin op deze vacature te reageren.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitaties of meer informatie richten aan Nina Tellegen, directeur Amsterdam Economic Board, via reageer@amecboard.com. Solliciteren kan tot 12 januari 2017.

Beeld: Pixabay


Comments

Topics