Vacature: Programmamanager Energie & Circulair Amsterdam Smart City (32 uur p.w.)

Featured image

SOLICITEREN NIET MEER MOGELIJK

Weet jij als geen ander mensen te verbinden en te inspireren? Wil jij bijdragen aan het versnellen van de transities op het gebied van mobiliteit, energie, circulaire economie en digitalisering? Kom dan het Amsterdam Smart City team versterken.

Voor ons kernteam (bestaande uit 7 mensen) zijn wij per direct op zoek naar een nieuw teamlid: Verbindende Programmamanager Energie & Circulair (32 uur per week).

Wie zijn wij?

Amsterdam Smart City is een onafhankelijk innovatieplatform dat innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden samenbrengt en de stad van de toekomst vormgeeft.

Dit doen wij met een netwerk van 26 partners die werken aan een betere, duurzame en toekomstbestendige wereld. Daarnaast hebben we een internationale community van duizenden pioniers en innovatie professionals die elkaar op de verschillende thema’s ontmoeten en verder helpen. Door al deze partijen te verbinden, en met hen het gesprek te voeren over de grote uitdagingen in onze regio, komen we tot innovatieve oplossingen die bijdragen aan betere straten, buurten en steden.

Wij zijn ervan overtuigd dat de veranderingen die nodig zijn voor de vooruitgang van de stad en regio alleen gerealiseerd kunnen worden door samen te werken. Onze activiteiten zijn daarom gericht op het faciliteren van deze samenwerking, zodat partijen samen tastbare en duurzame innovaties tot stand kunnen brengen. Amsterdam Smart City richt zich met name op vier transitieopgaves: mobiliteit, de digitale stad, energie en circulaire economie.

Amsterdam Smart City is onderdeel van Amsterdam Economic Board. Hét netwerk van organisaties met wie je samenwerkt aan de Metropool van Morgen.

Wat ga je doen?

Binnen het Amsterdam Smart City netwerk krijg jij een glansrol in het realiseren van innovatie samenwerkingen. Dit doe je zowel als verbinder als aanjager. Als verbinder breng je onze diverse partners samen op verschillende onderwerpen binnen de thema’s Energie en Circulair. Je haalt op wat er speelt en vertaald de behoeften, knelpunten, lopende initiatieven en potentiële oplossingen tot een gezamenlijk en gedragen vraagstuk.

Vervolgens help jij als aanjager de partners verder om hier samen mee aan de slag te gaan. Je organiseert verschillende soorten bijeenkomsten met onze partners, en mogelijk andere partijen. Deze bijeenkomsten stellen hen in staat om het vraagstuk stapsgewijs op te lossen. Jij ondersteunt het proces, mede vanuit je inhoudelijke kennis, zodanig dat de samenwerking daadwerkelijk tot concrete gezamenlijke resultaten leidt. Denk hierbij aan een innovatieve pilot, een onderzoek, een participatie traject of een reeks kennisbijeenkomsten waar de partners vervolgens mee verder gaan.

Taken

Als programmamanager bij Amsterdam Smart City werk je in een klein team van enthousiaste en gedreven professionals. Binnen dit team pak je verschillende werkzaamheden op en schakel je tussen verschillende niveaus van strategisch tot operationeel. We werken nauw met elkaar samen en ondersteunen elkaar daar waar mogelijk. Belangrijkste taken voor deze functie:

 • Je onderhoudt en bouwt een netwerk van partners binnen de thema’s energie en circulaire economie;
 • Je verbindt, mobiliseert en activeert partners, communityleden en andere relevante stakeholders. Soms ook internationaal;
 • Je organiseert co-creatie sessies, workshops, en andere fysieke en online events die de partners in staat stellen om op complexe vraagstukken samen te werken;
 • Je draagt actief bij aan onze communicatiedoelstellingen o.a. door het schrijven van artikelen voor de community site;
 • Je helpt bij de doorontwikkeling van onze innovatie-instrumenten en -processen om tot samenwerking te komen;
 • Je maakt een plan om onze resultaten beter te meten en zichtbaar te maken.

Wie ben jij?

Wij zoeken een collega met een nieuwsgierige, onderzoekende instelling die anderen aanzet tot nadenken en actie. Gedreven in het creëren van maatschappelijke waarde met een echte aanpakkers mentaliteit. Iemand die in staat is de ideeën, kennis en ervaring van individuele partijen samen te brengen tot een geheel waar men gezamenlijk op voort kan bouwen. En die het leuk vindt om daarover te communiceren.

Profiel

 • Je hebt een opleiding in of ervaring binnen tenminste een van de thema’s of binnen stedelijke innovatie in algemene zin;
 • Je hebt kennis van samenwerkingsprocessen en innovatiemethodieken;
 • Je hebt ervaring met het organiseren en programmeren van bijeenkomsten en/of werksessies;
 • Je bent een enthousiaste, open en bevlogen gesprekspartner;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring;
 • Je hebt een WO/HBO werk- en denkniveau;
 • Een netwerk binnen ons werkveld is een pre!

Wat bieden wij?

Wij bieden je een fijne werkplek op het Marineterrein in Amsterdam, met een informele en collegiale sfeer. We zijn een klein team waar we nauw met elkaar samenwerken.

Je wordt deel van een enorm divers en dynamisch netwerk bestaande uit koplopers en pioniers op het gebied van stedelijke innovatie binnen diverse toonaangevende organisaties in de Metropoolregio Amsterdam. Je krijgt een kijkje in de keuken bij talloze duurzame en innovatieve initiatieven en programma’s.

Daarnaast bieden wij:

 • Een functie per direct voor 32 uur per week;
 • Een halfjaarcontract met uitzicht op verlenging;
 • Salarisindicatie: max € 4.500 bruto per maand (o.b.v. 40 uur); aangevuld met vakantie- en eindejaartoeslag, een laptop, thuiswerk mogelijkheid, fietskilometers- en telefoonvergoeding.

Interesse gewekt?

Ben je enthousiast? Dan horen we graag van je! Stuur je cv en een korte motivatie voor 8 mei naar: info@amsterdamsmartcity.com. De gesprekken vinden plaats op 10 en 12 mei. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patricia via patricia@amsterdamsmartcity.com of 06-55343154. Hopelijk spreken we elkaar snel!


Comments

Topics