Wat mensen beweegt: ‘We hebben meer luisterambtenaren nodig’

Duurzaam reisgedrag kun je niet stimuleren zonder écht te luisteren naar de afwegingen die mensen maken bij hun keuze voor een vervoermiddel. En daar schort het nu nog regelmatig aan, stelt gedragswetenschapper Reint Jan Renes.
-> Lees dit artikel op NEMO Kennislink

Dit artikel is onderdeel van het project ''Wat mensen beweegt'. Waarin NEMO Kennislink, in samenwerking met lectoraat Creative Media for Social Change van de Hogeschool voor Amsterdam, het reisgedrag in het ArenA-gebied onderzoekt. NEMO Kennislink bevroeg hiervoor een aantal reguliere bezoekers.

Slotbijeenkomst 'Wat mensen beweegt' in NEMO op 8 september om 14.30
In samenwerking met VU-onderzoeker en theatermaker Frank Kupper én theatermaker Bartelijn Ouweltjes gaan we de verhalen van bezoekers met u delen, door middel van improvisatietheater. Improvisatietheater is een mooie manier om emoties, dilemma’s en persoonlijke waarden uit te lichten, goed te beluisteren en misschien nog eens te hernemen. Zo leren we de bezoekers goed kennen – wat weer te vertalen is naar beleid en communicatie. -> Lees meer

Partners
In dit project werken we nauw samen met Johan Cruijff Arena, AFAS Live, Ziggo Dome , Platform Smart Mobility Amsterdam, ZO Bereikbaar, het Amsterdam Smart City netwerk, CTO Gemeente Amsterdam.

https://www.nemokennislink.nl/themas/hoe-klimaat-je-raakt/

Comments

Topics