Zo maken we de kledingindustrie duurzamer

Featured image

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën op aarde. Het grootste probleem is dat er simpelweg te veel kleding geproduceerd wordt. Hierdoor wordt niet alles gedragen en dragen mensen hun kleding vaak maar een relatief korte tijd. Om kleding een langer leven te geven, is het United Repair Centre (URC) opgericht. Hoe werkt het URC? En wat gaat dit opleveren?

In de podcastserie BoardCast praten we met koplopers uit ons netwerk over de belangrijkste thema’s die de Amsterdamse Metropool bezighouden. Deze aflevering van BoardCast gaan we in op de vraag: Hoe maken we de kledingindustrie duurzamer?
Podcasthost Eline Ronner gaat op zoek naar antwoorden met:

  • Thami Schweichler, CEO United Repair Centre en mede-oprichter van Makers Unite
  • Willem Swager, Director Finance & Operations EMEA bij Patagonia
  • Claire Teurlings, Lead Circulaire Economie bij Amsterdam Economic Board

Meer weten?

We praten onder meer over het United Repair Centre en de activiteiten die Patagonia onderneemt om de kledingindustrie te verduurzamen. Lees ook over hoe Amsterdam Economic Board heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het United Repair Centre.

Beluister meer

Beluister ook onze podcast voor innovatieve ideeën en oplossingen over slimmer investeren in talent en lees meer over wat je van deze aflevering kunt verwachten.

https://amsterdameconomicboard.com/boardcast/zo-maken-we-de-kledingindustrie-duurzamer/

Comments

Topics