GESLOTEN - Communicatie- en Programmamanager a.i. Amsterdam Smart City (24-32 uur per week)

Featured image

Ben jij een hands-on communicatie- en programmamanager die graag beweegt in en contacten onderhoudt met een rijk netwerk? Houd jij met gemak veel ballen in de lucht, vind je het leuk een klein jong team aan te sturen en ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving? Gaat jouw hart sneller kloppen van duurzaamheid en stedelijke innovatie? Kom dan het Amsterdam Smart City team versterken!

Vanaf 1 januari kun je aan de slag als Communicatie- en Programmanager voor 3 à 4 dagen per week. In ieder geval voor een periode van 3 maanden met optie op verlenging.

Wie zijn wij?
Amsterdam Smart City is een onafhankelijk innovatieplatform dat innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en proactieve bewoners samenbrengt en de stad van de toekomst vormgeeft.

Dit doen wij met een netwerk van 27 partners die werken aan een betere, duurzame en toekomstbestendige wereld. Daarnaast hebben we een internationale community van meer dan 8000 pioniers en innovatieprofessionals die elkaar op vier thema’s - mobiliteit, de digitale stad, energie en circulaire economie - ontmoeten en verder helpen. Door al deze partijen te verbinden, en met hen het gesprek te voeren over de grote uitdagingen in onze regio, komen we tot innovatieve oplossingen die bijdragen aan betere straten, buurten en steden.

Amsterdam Smart City is onderdeel van Amsterdam Economic Board. Hét netwerk van organisaties met wie je samenwerkt aan de Metropool van Morgen

Wat ga je doen?
Wij zoeken een hands-on communicatie- en programmamanager. Iemand die makkelijk schakelt tussen verschillende disciplines en zich thuis voelt in een klein en betrokken team waar we allemaal de handen uit de mouwen steken.

Je stuurt ons communicatieteam aan en leidt een belangrijk positioneringstraject. Je onderhoudt contacten met een aantal belangrijke partners en geeft richting en uitvoering aan de doorontwikkeling van ons programma en onze instrumenten. Je legt verantwoording af aan de programmadirecteur.

Taken

 • Je geeft leiding aan het communicatieteam (2 fte);
 • Je bewaakt en geeft uitvoering aan de communicatiestrategie en het jaarplan;
 • Je leidt het positioneringstraject;
 • Je onderhoudt en bouwt aan ons netwerk;
 • Je schrijft en creëert zelf content.

Profiel

 • Je hebt WO/HBO werk- en denkniveau, een opleiding in de richting van communicatie (of vergelijkbaar);
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring en ervaring op het gebied van communicatie en of programmamanagement;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord én geschrift;
 • Je hebt een vlotte pen en creëert graag content;
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid, innovatie en stedelijke ontwikkelingen en je vindt het belangrijk om met je werk een maatschappelijke impact te maken;
 • Je bent proactief en kan snel schakelen, en
 • Je bent sociaal en houdt van netwerken
 • Ervaring met positioneringtrajecten is een pre

Wat bieden wij?
Wij bieden je een fijne werkplek op het Marineterrein in Amsterdam, met een informele en collegiale sfeer. We zijn een klein team waar we nauw met elkaar samenwerken.

Je wordt onderdeel van een enorm divers en dynamisch netwerk bestaande uit koplopers en pioniers op het gebied van stedelijke innovatie binnen diverse toonaangevende organisaties in de Metropool Amsterdam. Je krijgt een kijkje in de keuken bij talloze duurzame en innovatieve initiatieven en programma’s.

Interesse gewekt?
Ben je enthousiast? Dan horen we graag snel van je! Stuur je CV en een korte motivatie uiterlijk 15 december naar: kathleen@amsterdamsmartcity.com. Voor meer informatie over de functie kan je ook contact opnemen met Kathleen via 06 22393487. Hopelijk spreken we elkaar snel!


Comments

Topics