GESLOTEN - Gezocht: (junior) Communicatie- en Programmamedewerker Amsterdam Smart City (36-40 uur per week)

Featured image

Ben jij thuis in de wereld van communicatie, sociale media en community management? Heb jij een vlotte pen, houd jij met gemak veel ballen in de lucht en ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving? En gaat jouw hart sneller kloppen van duurzaamheid en stedelijke innovatie? Kom dan het Amsterdam Smart City team versterken!

Vanaf half oktober kun je aan de slag als junior Communicatie- en Programmamedewerker (36-40 uur per week).

Wie zijn wij?
Amsterdam Smart City is een onafhankelijk innovatieplatform dat innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en proactieve bewoners samenbrengt en de stad van de toekomst vormgeeft.

Dit doen wij met een netwerk van 27 partners die werken aan een betere, duurzame en toekomstbestendige wereld. Daarnaast hebben we een internationale community van meer dan 8000 pioniers en innovatie professionals die elkaar op de verschillende thema’s ontmoeten en verder helpen. Door al deze partijen te verbinden, en met hen het gesprek te voeren over de grote uitdagingen in onze regio, komen we tot innovatieve oplossingen die bijdragen aan betere straten, buurten en steden. We richten ons met name op vier thema’s: mobiliteit, de digitale stad, energie en circulaire economie.

Wat ga je doen?
Je maakt content voor ons online platform, schrijft en verstuurt onze wekelijkse nieuwsbrief, beheert onze sociale mediakanalen en organiseert samen met het team evenementen. Je bent veel in contact met de partners en andere organisaties binnen ons netwerk. Daarnaast jaag je innovaties aan binnen het transitiepad Mobiliteit. Binnen dit transitiepad werken onze partners samen aan slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen, met als doel een bereikbare, schonere en leefbare stad. Je ondersteunt hun processen en legt verbindingen met de community. Je werkt nauw samen met het hele Amsterdam Smart City team en je legt verantwoording af aan de communicatiemanager.

Taken

 • Je beheert onze sociale mediakanalen en schrijft de wekelijkse nieuwsbrief, geeft inzage in de statistieken en onderneemt actie op basis van de data;
 • Je ondersteunt onze community manager bij het monitoren van berichten op het platform, en het stimuleren van communityleden om content te plaatsen;
 • Je creëert content voor ons online platform om zo ons werk en resultaten zichtbaar te maken;
 • Je organiseert samen met het team verschillende evenementen en communiceert hierover;
 • Je faciliteert en stimuleert samenwerkingen tussen partners op vraagstukken binnen het thema mobiliteit. Dit doe je onder begeleiding van een ervaren collega;
 • Je onderhoudt en bouwt een netwerk van partners binnen het thema mobiliteit;
 • Je voert ondersteunende taken uit zoals het vormgeven van presentaties, het organiseren van bijeenkomsten en het bijhouden van onze algemene mailbox.

Profiel

 • Je hebt WO/HBO werk- en denkniveau, een opleiding in de richting van communicatie (of vergelijkbaar);
 • Je hebt 1-2 jaar werkervaring en ervaring op het gebied van online communicatie, community management en/of projectondersteuning;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord én geschrift;
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid, innovatie en stedelijke ontwikkelingen en je vindt het belangrijk om met je werk een maatschappelijke impact te maken.
 • Je bent pro-actief en kan snel schakelen;
 • Je bent sociaal en houdt van netwerken & borrelen.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een fijne werkplek op het Marineterrein in Amsterdam, met een informele en collegiale sfeer. We zijn een klein team waar we nauw met elkaar samenwerken. Amsterdam Smart City is onderdeel van de Amsterdam Economic Board.

Je wordt deel van een enorm divers en dynamisch netwerk bestaande uit koplopers en pioniers op het gebied van stedelijke innovatie binnen diverse toonaangevende organisaties in de Metropoolregio Amsterdam. Je krijgt een kijkje in de keuken bij talloze duurzame en innovatieve initiatieven en programma’s.

Daarnaast bieden wij:

 • Een functie per half oktober voor 32-40 uur per week;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging;
 • Salarisindicatie €3.100 - €3.500 bruto per maand (o.b.v. 40 uur), aangevuld met vakantie- en eindejaarstoeslag.

Interesse gewekt?
Ben je enthousiast? Dan horen we graag van je! Stuur je CV en een korte motivatie voor 10 augustus naar: info@amsterdamsmartcity.com. De eerste gesprekken zijn in de week van 15 augustus. Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Sophie via sophie@amsterdamsmartcity.com. Hopelijk spreken we elkaar snel!

Teamfoto Amsterdam Smart City gemaakt door Roxanne Wilm


Comments

Topics